OPET BURNO NA VUKOMERCU: Roditelji učenika bacali jaja i boce na automobil gradonačelnika Bandića OPET BURNO NA VUKOMERCU: Roditelji učenika bacali jaja i boce na automobil gradonačelnika Bandića
Dogovoreno je da će poprište dosad nezapamćenog oružanog sukoba osiguravati policija. Djeca i roditelji okupit će se i danas u školi oko 17 sati, no... OPET BURNO NA VUKOMERCU: Roditelji učenika bacali jaja i boce na automobil gradonačelnika Bandića

Dogovoreno je da će poprište dosad nezapamćenog oružanog sukoba osiguravati policija. Djeca i roditelji okupit će se i danas u školi oko 17 sati, no mnogi roditelji su jučer izjavljivali da njihova djeca do daljnjega neće ići u školu

Burno je i drugi dan zaredom bilo pokraj osnovne škole u Vukomercu. Jučer popodne su žestoko prosvjedovali roditelji učenika, zbog opasne rafalne pucnjave uslijed kulminacije sukoba dvije obitelji koja se dogodila u srijedu i nakon koje je uhićeno 19 osoba. Roditelji djece koja pohađaju školu – oko koje su fijukali meci – lupali su po službenom aubomobilu u kojem se nalazio gradonačelnik Bandić. Neki mediji navode (a drugi prešućuju) da je pri tom razbijeno staklo na automobilu.

Gradonačelnik je u školi sudjelovao na sastanku s roditeljima, ravnateljem škole Zdravkom Dominikom, predstavnicima Ministarstva obrazovanja i policije. Prisutan je bio i pročelnik za hitne situacije, Pavle Kalinić.

No, čim su izašli li škole dočekali su ga nezadovoljni roditelji.

“Vodi ih doma, ti si ih doveo”, vikali su građani.

Njih tristotinjak tražili su od nadležnih sigurnost za svoju djecu te odlazak romske obitelji koja je sudjelovala u sukobu.

Dogovoreno je da će poprište dosad nezapamćenog oružanog sukoba osiguravati policija.

Djeca i roditelji okupit će se i danas u školi oko 17 sati, no mnogi roditelji su jučer izjavljivali da njihova djeca do daljnjega neće ići u školu.

Vukomerčani su zagrebačkog gradonačelnika dočekali  zvižducima i psovkama, a prilikom odlaska njegov službeni automobil gađali su raznim predmetima.

Bandić je, pak, izjavio kako građane treba razumjeti jer se ovako nešto dogodilo prvi put, te da će policija obaviti svoj posao.

“Sutra će u školu doći djeca koja žele, u 17 sati ćemo se naći ovdje s djecom – roditelji i predstavnici institucija, a u ponedjeljak se normalno kreće u školu”, rekao je Bandić nakon sastanka.

Upitan o zahtjevu za iseljenjem romske obitelji, odgovorio je kako se nitko iz grada neće seliti jer Zagreb vrijedi jednako za sve.

“Građani žele da se isele, mi to podržavamo a što će gradonačelnik i policija napraviti – to je njihova stvar. Mi želimo sigurnost jer ovdje živimo 40-50 i više godina”, kazao je Mario Župan, vijećnik u mjesnom odboru Peščenica.

Ravnatelj škole Zdravko Dominik, čiju je ostavku zatražio dio roditelja, kazao je kako škola želi sigurnost djece i učinit će sve da do ovakvih stvari ne dođe.

Valja naglasiti da su na sastanku bili i roditelji djece romske nacionalnosti kojima je, kako su naglasili pojedini roditelji, još teže, jer njihova djeca isto idu u ovu školu.

Dan kasnije, odnosno jutros – prilikom puštanja u promet nove autobusne linije Glavni kolodvorPodbrežje je zagrebački gradonačelnik  komentirao jučerašnje događaje pokraj škole.

”Mislim da su izabrali krivu metu. Osjećam se odlično, nikad me nitko nije čuvao nii će me čuvati. Imali smo kvalitetan sastanak s predstavnicima roditelja, par pijanaca je došlo, par ljudi krvavih očiju kao dželati, ali to je sastavni dio posla, mislim da policija nije u potpunosti odradila svoj dio posla, u pravnoj državi svatko treba raditi svoj posao”, rekao je Bandić.

Komentari