Opet VRIJEĐALI MRTVOG PROČELNIKA: On je lopov! No, što ako nije, ili ako nije jedini? Što ako su ga ubili?! Opet VRIJEĐALI MRTVOG PROČELNIKA: On je lopov! No, što ako nije, ili ako nije jedini? Što ako su ga ubili?!
Glavni urednik Virovitica.net-a odgovornog traži među živima, a ne među mrtvima: ”Baš nikakvog opravdanja nema za nedolazak gradonačelnika  Kirina na izvanrednu sjednicu Gradsko vijeća. On... Opet VRIJEĐALI MRTVOG PROČELNIKA: On je lopov! No, što ako nije, ili ako nije jedini? Što ako su ga ubili?!

Glavni urednik Virovitica.net-a odgovornog traži među živima, a ne među mrtvima: ”Baš nikakvog opravdanja nema za nedolazak gradonačelnika  Kirina na izvanrednu sjednicu Gradsko vijeća. On je jedina odgovorna osoba za smrt mladog čovjeka i višemilijunsku pronevjeru novca kojeg smo mu povjerili na upravljanje”, piše Goran Gazdek u izvješću sa sjednice Gradskog vijeća

Da u Hrvatskoj gotovo sve puca po šavovima, da se ubrzano raspadaju i zadnji prividi pravne i socijalne države, da je mnogo toga prepušteno stihiji i kaosu te da uznapredovali tumor dekadencije prijeti potpunim rasulom i propadanjem društva, najbolje se može vidjeti – ne po Kuščevićevim, Gabrijelinim ili Marićevim aferama, ne po masovnom egzodusu iz zemlje ili po sve učestalijim ubojstvima i pokušajima ubojstava bez pravog razloga…, već po suludim i krajnje degutantnim događajima koje gotovo dva mjeseca gledamo u gradu Virovitici.

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća, sazvanoj na zahtjev oporbenih vijećnika koji su tražili odgovore na pitanja o nestanku više od 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna te istinu o sumnjivoj smrti Siniše Palma pročelnika za financije, gradonačelnik Ivica Kirin nije se ni pojavio!

Vijećnici u ponedjeljak navečer nisu dobili ni odgovor na pitanje gdje je gradonačelnik Kirin (HDZ), zašto ga nema u tako kriznoj situaciji kao što višemilijunska pronevjera proračunskog novca i sumnjiva smrt pročelnika za financije Siniše Palma. Nisu dobili odgovor ni na pitanje jesu li točne informacije da je zapravo pronevjereno 24 milijuna kuna i da ta brojka još nije konačna.

Vijećnici, novinari i građani pozvani su na strpljenje „dok institucije ne obave svoj posao“. „Budimo strpljivi dok nas sve institucije službeno ne obavijeste o rezultatima istraga i izvida. Vaša nagađanja i medijske špekulacije samo štetite interesima grada“, poručio je zamjenik gradonačelnika Damir Marenić.

Pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović ponovila je stajališta Ivice Kirina i gradske uprave da je isključivi krivac za „nestanak“ novca pokojni pročelnik jer pronevjereni novac trošio na kocku, da je bio „dekoncentriran i nije bio udubljen u probleme koje nije sagledavao ozbiljno“.

Pročelnica Aragović: Bio mrtav, ili živ, za mene je lopov!

„Sramota me je kao pročelnicu i djelatnicu gradske uprave što nas je netko tko je imao naše povjerenje na tako grub način obmanuo. Nisam mogla posumnjati da osoba koja sjedi pored mene radi bilo što nečasno. Tek sada, kada smo čuli s čim se bavio, postalo mi je jasno zašto nije bio studiozan, zašto se osjetio nemir kod njega i zašto se nije bavio izučavanjem propisa što se očekivalo od jednog pročelnika. Netko tko je ukrao te novce, bio mrtav ili živ, za mene je lopov“, rekla je Đurđica Aragović.

No, glavni urednik Virovitica.neta, lokalnog portala koji je ponajviše, čini se, učinio da se pljačka proračuna i sumnjiva smrt mladog čovjeka ne zataškaju i ne zaborave, odgovornog traži među živima, a ne među mrtvima:

”Baš nikakvog opravdanja nema za nedolazak gradonačelnika Ivice Kirina na izvanrednu sjednicu Gradsko vijeća. On je jedina odgovorna osoba za smrt mladog čovjeka i višemilijunsku pronevjeru novca kojeg smo mu povjerili na upravljanje.

Koliko god mu to bilo teško mora se nositi s tim i skrušeno stati pred oporbu i javnost. Da je ostavku dao čim je bruka pukla sada bi bio pošteđen dodatnih neugodnih pitanja i mirno, uz pomoć odvjetnika i na svoj račun, pripremao obranu. Ovako je, kukavički, ostavio svoje suradnike da se batrgaju i brane neobranjeno i dao mogućnost oporbi i javnosti da prodube svoje sumnje u ovoj suludoj priči s puno rupa i neobjašnjivih pojava.

Oporba je, logično, pitala što bi svatko od nas pitao: Gdje je? Zašto ga nema? Je li otišao? Je li dao ostavku?

‘Treba sve raspustiti, a Kirin mora dati ostavku’

„Po meni bi trebalo sve nas raspustiti, a on dati ostavku“, rekao je Siniša Prpić (HSPD).

„Ne vidim u čemu je problem. Gradonačelnik ima pravo biti odsutan, zato su tu dva njegova zamjenika koji ga mijenjaju u njegovoj odsutnosti“, objasnila je predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss (HDZ).

„Pozdravljam gradonačelnika ma gdje bio. Vjerujem da prati sjednicu, možda negdje i u blizini“, rekao je ironično vijećnik Mosta Darko Lešković.

Odgovorio im je zamjenik gradonačelnika Damir Marenić (HDZ): „Kad bi gradonačelnik dao ostavku odmah bi priznao svoju krivnju. On je svjestan kako u ovom slučaju nikakve krivnje nema pa nema ni ostavke”, prenio je Goran Gazdek, glavni urednik Virovitica.net-a, najnovije kaotične događaje iz ‘grada slučaja’.

Valja podsjetiti da još uvijek, ni nakon ponovljenih zahtjeva javnosti i stručnjaka, nije napravljena obdukcija tijela pokojnog Siniše Palma?! To znači da nitko ne može sa sigurnošću tvrditi da je Palm počinio samoubojstvo, odnosno da nije bila riječ o ubojstvu. Svom tom nemaru, ili namjernim propustima, čudi se i kriminalist Željko Cvrtila.

”Bez očevida i obdukcije neke stvari ne možete znati. Dakle, moglo se dogoditi da je osoba omamljena nekim sredstvom pa je nakon toga obješen ili je imala ubod koji ne vidite samim pregledom tijela. Dok se ne izvrše vještačenja urina, krvi, tekućina, ne možete znati. Kad su takve sumnjive situacije u pitanju, na samom mjestu događaja ne može se utvrditi radi li se o ubojstvu, samoubojstvu ili nesretnom slučaju”, rekao je Željko Cvrtila, magistar kriminalistike, za emisiju Potraga, koja je nedavno emitirana na RTL-u.

”Pazite, ni u Napulju se ne vješaju svaki dan pročelnici za financije! Virovitica jest grad slučaj. Bilo je burno na sjednici Gradskog vijeća Virovitice kada je gradonačelnik Ivica Kirin pokušao objasniti kako je iz proračuna nestalo 17 milijuna i 240 tisuća kuna”, kazao je, pak, Siniša Pripić, gradski vijećnik iz HSPD-a, u istoj televizijskoj emisiji.

Kazneno prijavili Kirina: ‘Palm ništa nije mogao sam učiniti’

Valja podsjetiti da su, zbog sumnje u pomaganje u teškom kaznenom djelu, gradonačelnika Kirina sredinom lipnja kazneno prijavili  Darko Lešković i Nikola Grmoja iz Mosta, tvrdeći da pokojni Palm pronevjeru nije mogao počiniti, osim uz znanje i potporu gradonačelnika Virovitice.

No, javnost još nije imala prilike doznati što su  istražitelji po tom pitanju učinili.

Gledajući sav taj cirkus, čovjek bi očekivao da će odgovorni u Zagrebu istog trena uključiti alarm i pod hitno krenuti rasplitati čvorove koje je oko cijelog ovog skandaloznog slučaja – iz straha, neznanja i nesnalaženja ili smišljeno – zapetljala lokalna vlast… No, ništa se ne događa, a sramotna virovitička saga se nastavlja.

Da se čovjek upita, vrijedi li se ovdje i dalje truditi?

Ne treba čuditi što su autobusi za Njemačku i avioni za Irsku i dalje dupkom puni.

 

Komentari