OŠTEĆENICI RBA zadruga sve češće DOBIVAJU SUDOVE, odvjetnik Križanović objasnio na što BLOKIRANI trebaju paziti OŠTEĆENICI RBA zadruga sve češće DOBIVAJU SUDOVE, odvjetnik Križanović objasnio na što BLOKIRANI trebaju paziti
Križanović je odgovarao na pitanja zainteresiranih, a kao vrlo bitnu činjenicu istaknuo je dokument MUP-a RH, u kojem piše da državljani Republike Hrvatske sve... OŠTEĆENICI RBA zadruga sve češće DOBIVAJU SUDOVE, odvjetnik Križanović objasnio na što BLOKIRANI trebaju paziti

Križanović je odgovarao na pitanja zainteresiranih, a kao vrlo bitnu činjenicu istaknuo je dokument MUP-a RH, u kojem piše da državljani Republike Hrvatske sve do 1. srpnja 2013. nisu mogli ući u Austriju bez važeće putovnice. Taj dokument važan je dokaz u mnogim sudskim sporovima

Međusobno povezivanje blokiranih i ovršenih osoba te oštećenika RBA zadruga s pravnim stručnjacima i saborskim zastupnicima koji im žele pomoći, počinje donositi sve više uspjeha i vrlo konkretne rezultate!

Pokazala je to i jučerašnja javna tribina na temu ovrha i blokada te primjene Zakona o ništetnosti ugovora o kreditu s međunarodnim obilježjem sklopljenim s neovlaštenim vjerovnikom (‘Škibolin zakon), održana u prostoru Kraljevske akademije na Griču 2 u Zagrebu.

Jer, odvjetnik Milko Križanović, koji se najviše posvetio upravo pomaganju i zastupanju oštećenika austrijskih RBA zadruga, istaknuo je, između ostaloga, da njegovi klijenti dobivaju sve više pozitivnih presuda, a kazao je da su stigle i prve pravomoćne presude, zahvaljujući upravo ‘Škibolinom zakonu’ te pravnim radnjama koje štite oštećenike po tom propisu.

Križanović je odgovarao na brojna pitanja zainteresiranih građana, a kao vrlo bitnu činjenicu istaknuo je službeni dokument MUP-a RH, u kojem crno na bijelo piše da državljani Republike Hrvatske sve do 1. srpnja 2013. godine nisu mogli ući u Austriju bez važeće putovnice.

Križanović je kazao da je taj dokument dobio od Ministarstva unutanjih poslova RH i sada ga često koristi na sudu.

Ovaj dokument MUP-a važan je, pojasnio je, kao dokaz da oštećenici RBA koji u to vrijeme nisu imali putovnicu, odnosno oni kojima u putovnici nije zabilježeno da su u vrijeme dobivanja zajma putovali u Austriju, nisu ni mogli u Austriji potpisati nikakav ugovor te podići kredit! To znači da su kredite dobivali nezakonito, putem neovlašetnih posrednika, što pak znači da su takvi ugovori o kreditu ništetni.

Budući da je većina građana kredite RBA zadruga dobila prije tog datuma i budući da je većina novac dobila putem posrednika, bez potpisivanja ugovora u Austriji, to bi trebalo značiti da će ti građani na sudu dobiti parnice protiv RBA zadruga!

”Dobivamo mnoge presude, neke su i pravomoćne, a do sada, od stupanja na snagu Zakona o ništetnosti, nije bila niti jedna negativna presuda”, istaknuo je odvjetnik Milko Križanović.

Pojašnjavao je kako treba tužiti nelegalne zadruge, kako zaustaviti ovrhe austrijskih zadruga te kako se ponašati u svim drugim ovršnim predmetima. Odgovarao je i na pitanja zainteresiranih građana o tome što valja učiniti u slučajevima preuzimanja tražbina od strane B2 Kapitala, EOS Matrixa i sličnih agencija. Križanović je pojasnio na koji način bi trebalo provjeriti je li cesija u skladu sa zakonom, naglasio je da se mora pažljivo gledati ovršna isprava, datum ovršne isprave te paziti na moguću zastaru.

Osim mnogih ovršenih i blokiranih građana, na tribini su sudjelovali i Neno Koljaja, aktivist udruge Ovršeni te oštećenik RBA zadruga, kao i nezavisni saborski zastupnik Marin Škibola, itekako zaslužan za sve brojnije pozitivne sudske presude u navedenim predmetima.

I oni su svoja iskustva podijelili s okupljenim građanima


FOTO: Facebook grupa Ovršeni, Branko Hleb i Milko Križanović

Komentari