Otvorena nova osnovna škola u Hrvatskom Leskovcu; ima tri vanjska igrališta i sportsku dvoranu Otvorena nova osnovna škola u Hrvatskom Leskovcu; ima tri vanjska igrališta i sportsku dvoranu
Ravnateljica Ljubičić istaknula je da je škola opremljena suvremenom tehnološkom i didaktičkom opremom i time otvara realne mogućnosti za stalni napredak u odgojno obrazovnom... Otvorena nova osnovna škola u Hrvatskom Leskovcu; ima tri vanjska igrališta i sportsku dvoranu

Ravnateljica Ljubičić istaknula je da je škola opremljena suvremenom tehnološkom i didaktičkom opremom i time otvara realne mogućnosti za stalni napredak u odgojno obrazovnom radu. Škola je predviđena za 320 učenika za rad u jednoj smjeni što omogućuje brojne oblike dodatnog izvannastavnog i izvanškolskog rada i produženog boravka

U društvu ravnateljice Dubravke Ljubičić i učenica, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić  u srijedu je otvorio Osnovnu školu Hrvatski Leskovac. Škola se prostire na ukupno 12 000 metara kvadratnih,  a ima 14 učionica sa kabinetima, knjižnicu s čitaonicom, blagovaonicu, dvodijelnu sportsku dvoranu s teleskopskim tribinama te vanjsko nogometno, košarkaško i rukometno igralište.

Ravnateljica Ljubičić istaknula je da je škola opremljena suvremenom tehnološkom i didaktičkom opremom i time otvara realne mogućnosti za stalni napredak u odgojno obrazovnom radu. Škola je predviđena za 320 učenika za rad u jednoj smjeni što omogućuje brojne oblike dodatnog izvannastavnog i izvanškolskog rada i produženog boravka. Takvi raznovrsni oblici rada utjecat će na podizanje obrazovne kulture, dodala je ravnateljica.

Iskazavši zadovoljstvo što je Hrvatski Leskovac prvi put u povijesti dobio školu, gradonačelnik Bandić zahvalio se sugrađanima na strpljenju i razumijevanju.

”Nema Hrvatske bez obrazovanih ljudi, solidarnosti, socijalne pravde, multikulturalnosti  i multietničnosti. U Zagrebu već 10-ak godina dižemo obrazovni standard sa besplatnim udžbenicima i gradeći nove škole sa konačnim ciljem jedno smjenskog rada. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi oko 55 milijuna kuna, a uz ovu školu ove godine u planu nam je još napraviti pet škola – tri nove  i dvije ćemo rekonstruirati”, rekao je gradonačelnik.

Prema riječima pročelnika za obrazovanje Ivice Lovrića, u tijeku je izgradnja OŠ Vidovec, OŠ Ivanja Reka, OŠ Središće, Glazbenog učilišta Elly Bašić i uređenje prostora Hotelijersko turističke škole na Botićevom trgu. Također gradimo i tri sportske dvorane u OŠ Bukovac, Granešini i OŠ Tin Ujević, a u tijeku je i natječaj za izgradnju područne OŠ u Resniku i natječaj za dogradnju i izgradnju športske dvorane u OŠ Ksavera Đalskog i Dobriše Cesarića, istaknuo je pročelnik.

Komentari