Ovaj ŠTRAJK POSTAJE INAT: Sve bi moglo završiti na sudovima, a pod udar bi mogle doći škole, ali i sami štrajkaši! Ovaj ŠTRAJK POSTAJE INAT: Sve bi moglo završiti na sudovima, a pod udar bi mogle doći škole, ali i sami štrajkaši!
TweetEmailPrint ”Mogu li roditelji svoju djecu dovesti u školu i reći da očekuju da škola ima dužnost brinuti za njih za očekivano vrijeme trajanja... Ovaj ŠTRAJK POSTAJE INAT: Sve bi moglo završiti na sudovima, a pod udar bi mogle doći škole, ali i sami štrajkaši!


”Mogu li roditelji svoju djecu dovesti u školu i reći da očekuju da škola ima dužnost brinuti za njih za očekivano vrijeme trajanja školskih obaveza njihove djece? Mogu li od škole zahtijevati naknadu štete jer nije izvršavala svoje obaveze sukladno zakonu? Mogu li djeca zahtijevati od škole naknadu zbog štete koja im je nastala? Imaju li djeca pravo na obrazovanje, odmor i znanje? Što ako se nekom djetetu nešto dogodi u vremenu u kojem je trebalo biti u školi? Tko će biti odgovoran?” pita se odvjetnik Mate Knezović te dodaje da se otvara mnogo pravnih pitanja koja bi mogla završiti sudskim postupcima

Zagrebački odvjetnik i predsjednik Obiteljske stranke, Mate Knezović, na svom Facebook profilu postavio je neka pitanja koja se rijetko postavljaju, a itekako su legitimna i tiču se prava učenika i roditelja za vrijeme sada već uistinu dugotrajnog štrajka učitelja i nastavnika:

”Mogu li roditelji svoju školsku djecu dovesti u školu i reći da očekuju da škola ima dužnost brinuti za njihovu djecu za očekivano vrijeme trajanja školskih obaveza njihove djece?

– Mogu li roditelji od škole zahtijevati naknadu štete jer nije izvršavala svoje obaveze sukladno zakonu?

– Mogu li djeca zahtijevati od škole naknadu štete zbog štete koja im je nastala?

– Imaju li djeca pravo na obrazovanje, odmor i znanje?

– Što ako se nekom djetetu nešto dogodi u vremenu u kojem je trebalo biti u školi? Tko će biti odgovoran?

– Može li se škola restituirati od učitelja koji odbijaju raditi?

Ovaj štrajk postaje inat!

Otvara se mnoštvo pravnih pitanja koja bi mogla završiti na sudovima. U tim sporovima mogla bi pod udar doći škole ali i sami štrajkaši”, napisao je odvjetnik Knezović na svom FB profilu, a njegova objava vrlo brzo je prikupila na desetine komentara.

Komentari