OVRŠNI zakon već 10 godina UNIŠTAVA ŽIVOTE MILIJUN HRVATA, a nitko ga ne želi promijeniti! OVRŠNI zakon već 10 godina UNIŠTAVA ŽIVOTE MILIJUN HRVATA, a nitko ga ne želi promijeniti!
TweetEmailPrint Pozivu na učlanjenje u udrugu odazvalo se više stotina građana Pule, među njima i Bruno Langer, najpoznatiji pulski aktivist i vođa kultnog benda... OVRŠNI zakon već 10 godina UNIŠTAVA ŽIVOTE MILIJUN HRVATA, a nitko ga ne želi promijeniti!


Pozivu na učlanjenje u udrugu odazvalo se više stotina građana Pule, među njima i Bruno Langer, najpoznatiji pulski aktivist i vođa kultnog benda Atomsko sklonište, koji je u nedavnim javnim istupima najbolje raskrinkao pravu pozadinu propasti pulskog Uljanike i prave krivce za tu katastrofu

”Ako će nas biti dovoljno, uspjeti ćemo svrgnuti kriminal, a ja sam spreman učiniti sve za taj cilj”, kazao je Mislav Kolakušić Puljanima koji su od ranog jutra u subotu, unatoč kiši, pružali ogromnu potporu sudcu!

”Bit’ će mi potrebno samo 24 sata da krenemo u žestok obračun s kriminalcima, korupcijom, nepotizmom…, poručio je građanima Pule predsjednik udruge Antikorupcija i sudac zagrebačkog Trgovačkog suda Mislav Kolakušić, koji je za vikend je u Flanatičkoj ulici predstavio program udruge, pozvao građane na učlanjenje, volonterski rad i suradnju. Poručio je da su upravo građani zviždači i ti koji izvana mogu vidjeti anomalije te ih prijaviti.

Njegovu pozivu na učlanjenje u udrugu odazvalo se više stotina Puljana, među njima i Bruno Langer, najpoznatiji pulski građanski aktivist i vođa kultnog benda Atomsko sklonište, koji je u nedavnim javnim istupima najbolje raskrinkao pravu pozadinu propasti pulskog Uljanike i prave krivce za tu katastrofu, što su najbolje potvrdili komentari ispod razgovora s Langerom kojega smo nedavno OBJAVILI.

U udrugu se učlanio i porečki nezavisni gradski vijećnik Maurizio Zennaro rekavši da se s Mislavom Kolakušićem slaže u svakom pogledu.

– Od 35 sudaca Vrhovnog suda RH njih čak 29 sudilo je i u komunizmu, previše i za najlošiji ukus, izjavio je sudac Trgovačkog suda u Zagrebu.

U Puli je još jednom poručio kako neće stati dok se ne iskorijeni kriminal u Hrvatskoj

– Nitko i ništa nije jače od naroda i njegove volje. Toga su svjesni i oni koji potiču podjele u društvu pa stalno nameću teme u vezi s kojima se građani dijele, odnosno ustaše i partizane, kazao je sudac koji je najavio da će ući u politiku.

Za to ima puno argumenata. U mandatu lijeve vlade Zorana Milanovića istaknuo se zalaganjem protiv ovršnoga zakona i predstečajnih nagodbi. Sukobio se s dva najmoćnija političara iz garniture, Slavkom Linićem i premijerom Zoranom Milanovićem. Oni su sada bivši, a u Hrvatskoj je i dalje blokirano više od 300 tisuća ljudi. Po tome pitanju vlada desnoga centra premijera Andreja Plenkovića nije napravila puno. Sudac Kolakušić i dalje proziva.

– Ovršni zakon deset godina uništava živote gotovo milijun građana Hrvatske. Proizveo je 330 tisuća blokiranih i morbidno utječe na život oko četvrtine stanovnika Hrvatske, a nitko od nadležnih ga ne želi promijeniti. Međutim, javni prosvjedi na društvenim mrežama protiv zakona kojim se uvodi porez na promet nekretninama pokazali su da se može utjecati, doveli su do toga da je zakon povučen. Građani imaju u svojim rukama moć da mijenjaju sve, ali samo ako su jedinstveni, ustrajni i glasni. Nitko i ništa nije jače od naroda i njegove volje. Toga su svjesni i oni koji potiču podjele u društvu pa stalno nameću teme u vezi s kojima se građani dijele, odnosno ustaše i partizane, kazao je najhrabriji hrvatski sudac, a prenio magazin Start.

Kolakušić se osvrnuo i na sustavno uništavanje industrije i Istranima ključno pitanje brodogradnje.

“Priča da smo malo tržište i da ne možemo prouzvoditi brodove je laž. Hrvatska je bila najindustrijalizirana država istočne Europe po glavi stanovnika. Imali smo tisuće tvornica i proizvodili smo puno toga. Mi kao društvo moramo to početi ponovo činiti, rekao je Kolakušić, koji je nakon povratka iz Pule već najavio novu akciju za predstojeći vikend. S krajnjeg zapada, seli na istok Hrvatske.

”Sa svakim novim gradom sve nas je više! Samo masovno sudjelovanje i podrška građana mogu dovesti do promjena. Ima nas više, a to se dokazuje svakoga dana. Vidimo se u Osijeku i Vukovaru, u subotu i nedjelju, 01. i 02. Prosinca. Osijek, od 10 do 14 sati, Vukovar, od 09 do 13 sati”objavljena je na stranici Građani za Mislava Kolakušića.

Foto: Igor Stažić, Start, youtube snimka

Komentari