PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ: Kad se već pozivaju na moral, neka Neovisni za Hrvatsku vrate fotelje dobivene koaliranjem! PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ: Kad se već pozivaju na moral, neka Neovisni za Hrvatsku vrate fotelje dobivene koaliranjem!
”Ne možete ne konzumirati sporazum što se tiče obveza, a da ga konzumirate u dijelu koji vam daje samo prava. Mi ne pristajemo na to... PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ: Kad se već pozivaju na moral, neka Neovisni za Hrvatsku vrate fotelje dobivene koaliranjem!

”Ne možete ne konzumirati sporazum što se tiče obveza, a da ga konzumirate u dijelu koji vam daje samo prava. Mi ne pristajemo na to da se konzumiraju samo prava!”, istaknula je dogradonačelnica Pavičić Vukičević

Predsjedništvo Stranke rada i solidarnosti gradonačelnika Milana Bandića potvrdilo je raskid koalicijskog sporazuma s Neovisnima za Hrvatsku u Gradskoj skupštini. Pti tom su ih pozvali da se odreknu fotelja koje su stekli ulaskom u Koaliciju na razini Zagrebačke gradske skupštine.

Potpredsjednica Gradske skupštine i predsjednica Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Stranke međugenracijske solidarnosti, Zelene liste i Narodne stranke – Reformista, Ana Stavljenić Rukavina, kazala je da je glavni razlog za raskid koalicije najava Neovisnih za Hrvatsku da neće podržati prijedlog proračuna za iduću godinu.

”Naš partner Neovisni za Hrvatsku je, prije nego što je proračun uopće bio definiran i prije nego što se upoznao sa suštinom proračuna, je kroz medije javno dao do znanja da proračun neće podržati. To ne može biti vezano uz proračun, niti uz njegove programe nego je stvar osobne ili političke promidžbe”, kazala je.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević poručila je Neovisnima i da bi bilo moralno kada bi odstupili s pozicija koje su im pripale temeljem koalicijskog sporazuma, poput potpredsjednika Gradske skupštine i pročelnice Ureda za kulturu.

”Baš njima su pripala mjesta predsjednika te članstva u odborima Gradske skupštine i svih drugih tijela koje imenuje Gradska skupština. Pa kad se već pozivaju moral u odnosu na nas, koji smo valjda nemoralni, onda bi moralno bilo da se toga pridržavaju od početka do kraja. Ne možete ne konzumirati sporazum što se tiče obveza, a da ga konzumirate u dijelu koji vam daje samo prava. Mi ne pristajemo na to da se konzumiraju samo prava!”, istaknula je dogradonačelnica Pavičić Vukičević.

Iako bez Neovisnih vladajućoj koaliciji manjkaju tri ruke kako bi imala većinu u Skupštini, glasanja o proračunu se ne boji. Očekuje da će prije sjednice Skupštine 13. prosinca, novu podršku pronaći putem prihvaćanja amandamana opozicijskih klubova’, piše Magdalena Pongrac s Radia Sljeme.

FOTO: Stranka rada i solidarnosti

Komentari