Pernar: Marić mi je priznao nešto o RASTU hrvatskog DUGA što ne smijem napisati! Pernar: Marić mi je priznao nešto o RASTU hrvatskog DUGA što ne smijem napisati!
MINISTAR NAGOVJESTIO DA JE DUG PUNO VEĆI NEGO ŠTO MISLIMO

Pernar: Marić mi je priznao nešto o RASTU hrvatskog DUGA što ne smijem napisati!

Hrvatska 15. prosinca 2016. D.K.

‘Pitao sam Marića je li ga pogodilo kada sam ga napao u subotu. Rekao je da nije, da zna da napadam sustav, a ne... Pernar: Marić mi je priznao nešto o RASTU hrvatskog DUGA što ne smijem napisati!

‘Pitao sam Marića je li ga pogodilo kada sam ga napao u subotu. Rekao je da nije, da zna da napadam sustav, a ne njega osobno. Pitao sam ga je li svjestan kamo će nas to odvesti na duge staze, takav astronomski rast duga. Njegov odgovor ne smijem napisati da ga ne bi doveo u nezgodan položaj’, napisao je Pernar

Saborski zastupnik Ivan Parnar, čija je subotnja ponoćna rasprava dodirnula, čini se, samu srž ponajvećeg hrvatskog problema (progovorio je o skrivanju stvarne hrvatske zaduženosti), danas je od samog ministra financija dobio, kaže, potvrdu da je bio u pravu.

”Sada mi je u Saboru prišao ministar Zdravko Marić, razgovarali smo 1 na 1 o proračunu. Rekao mi je da su 27 milijardi kuna kredita koji dolaze na naplatu iduće godine samo glavnice, da na to treba dodati 11 milijardi kamata i da su te kamate uračunate u rashode proračuna, te da na otplatu kredita iduće godine zapravo ide 36 milijardi kuna.

Pitao sam ga jel’ to sve, veli: “Nije Ivane, ima još jedna stavka koja se ne nalazi niti u računu prihoda i rashoda, niti u računu financiranja. Radi se o kreditima koji dospijevaju na naplatu HAC-u i HŽ-u, a za koje država jamči i koje će država na kraju morati vratiti umjesto njih.”

Koliko je to, pitao sam ga: “Još 7,5 milijardi kuna glavnice i milijarda kuna kamata”, odgovorio je.

“Dakle, u 2017. na otplatu glavnica i kamata na kredite dajemo 46,5 milijardi kuna”, pitao sam ga.

“Da”, rekao je.
(tom mjerom se dug neće smanjiti jer da bi vratili dospjeli dug morat ćemo se zadužiti za novih 46,5 milijardi kuna)

Pitao sam ga da li ga je pogodilo kada sam ga napao u subotu, rekao je da nije, da zna da napadam sustav, a ne njega osobno. Pitao sam ga je li svjestan kamo će nas to odvesti na duge staze, takav astronomski rast duga u apsolutnim iznosima iz godine u godinu.

Njegov odgovor ne smijem javno napisati da ga ne bi doveo u nezgodan položaj”, napisao je na svom Facebook profilu Ivan Pernar.

Komentari