POČINJE ŠKOLA Više od 40.000 razloga da jako pazimo u prometu POČINJE ŠKOLA Više od 40.000 razloga da jako pazimo u prometu
U posljednjih deset godina, na hrvatskim prometnicama smrtno je stradalo 120 djece, a ozlijeđeno ih je oko 13 tisuća. Ove je godine u Hrvatskoj... POČINJE ŠKOLA Više od 40.000 razloga da jako pazimo u prometu

U posljednjih deset godina, na hrvatskim prometnicama smrtno je stradalo 120 djece, a ozlijeđeno ih je oko 13 tisuća. Ove je godine u Hrvatskoj u prve razrede upisano više od 40 tisuća djece, što znači i toliko novih svakodnevnih sudionika u prometu

Početkom rujna, već po običaju, najavljena je tradicionalna akcija MUP-a “Poštujte naše znakove“. Cilj je privući pozornost javnosti na djecu u prometu, a posebno na one najmlađe, polaznike prvih razreda kojima je to prvi samostalni kontakt s prometom.

U posljednjih deset godina, na hrvatskim prometnicama smrtno je stradalo 120 djece, a ozlijeđeno ih je oko 13 tisuća. Ove je godine u Hrvatskoj u prve razrede upisano više od 40 tisuća djece, što znači i toliko novih svakodnevnih sudionika u prometu.

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić istaknula je kako je veoma važno da djeca policiju doživljaju prijateljski i to upravo i mogu ukoliko prvašićima kroz prve tjedne dođe policijski službenik. Dosad su djeca jako dobro prihvaćala tu praksu, dodala je Klarić.

Da je izuzetno važna suradnja resornih ministarstava pokazuju sve bolji rezultati. Poseban apel roditeljima uputio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuvši važnost odgovornog ponašanja roditelja prema svojoj djeci na način da im neprestano ukazaju na pravilno i propisno ponašanje u prometu.

…Jer prije petnaestak godina djeca su najviše stradavala kao pješaci, a danas najviše stradavaju kao putnici u vozilima.

 

Komentari