POGLEDAJTE stranicu Ministarstva: Sve vijesti OD LANI; ni slova o sigurnosti učenika i nastavi za potresa POGLEDAJTE stranicu Ministarstva: Sve vijesti OD LANI; ni slova o sigurnosti učenika i nastavi za potresa
TweetEmailPrint Na posve zbrčkanoj naslovnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja najsvježija je vijest – ona od lani(!), točnije od 28. prosinca 2020., a govori o... POGLEDAJTE stranicu Ministarstva: Sve vijesti OD LANI; ni slova o sigurnosti učenika i nastavi za potresa


Na posve zbrčkanoj naslovnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja najsvježija je vijest – ona od lani(!), točnije od 28. prosinca 2020., a govori o važnim informacijama o koronavirusu. Druga najsvježija vijest je ona od 16. studenoga, a treća je objavljena  još 3. rujna prošle godine…  Zanimljivo je da nakon te tri prastare vijesti na naslovnoj stranici jednog od najvažnijih ministarstava imamo jednu veliku bijelu rupu?! Ni u rubrici Vijesti – ni retka o tome kako će se odvijati nastava uz prijetnju potresa, kako su se škole pripremile, hoće li učenici dobiti, možda, građevinske kacige za slučaj opasnosti, hoće li svi zajedno učiti što im je činiti ako se tlo zatrese…?Toliko o tome ‘da institucije i sustav u Hrvatskoj funkcioniraju gotovo savršeno, ali da neki samo traže povod da ih prikažu u lošem svjetlu’

Samo tjedan dana prije početka drugog polugodišta, u vrijeme kada na tisuće zabrinutih roditelja pokušava doznati kako se hrvatski obrazovni sustav pripremio za izazov održavanja nastave u školama kojima prijete potresi (mnoge škole nisu protupotresno građene), odgovorni u Ministarstvu znanosti i obrazovanja na svojoj web stranici do sada još nisu objavili ni slova o toj najvažnijoj temi!

Na vizualno posve zbrčkanoj i sramotno neurednoj te neažuriranoj naslovnoj stranici Ministarstva najsvježija je vijest – ona od lani(!), točnije od 28. prosinca 2020., a govori o važnim informacijama o koronavirusu. Druga najsvježija vijest je ona od 16. studenoga prošle godine, a govori nam da je ‘Na  Ruđeru potpisan financijski najteži ugovor za znanost u RH‘.

Treća najsvježija vijest na naslovnici web stranice Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljena je još 3. rujna prošle godine… Zanimljivo je da nakon te tri prastare vijesti na naslovnoj stranici jednog od najvažnijih ministarstava imamo jednu veliku bijelu rupu?!

U rubrici Vijesti, na istoj stranici, postoje doduše i svježije informacije, ali ni tamo zainteresirana šira javnost neće moći doznati gotovo ništa uistinu bitno. Najsvježija je vijest objavljena danas, 11. siječnja, a govori da je ‘objavljena rang-lista III. kruga dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021.

Druga se vijest tiče isplata plaća za prosinac 2020. godine zaposlenicima školskih ustanova, a treća da je 2021. godina proglašena Godinom čitanja u Hrvatskoj…

Ni u toj rubrici (Vijesti) nismo uspjeli pronaći niti retka o tome kako će se odvijati nastava uz prijetnju potresa, kako su se škole pripremile na moguće potrese, hoće li učenici dobiti, možda, građevinske kacige za slučaj opasnosti, hoće li svi zajedno učiti što im je činiti ako se tlo zatrese, hoće li zajednički provoditi vježbe ponašanja u učionicama za vrijeme potresa…?

Toliko o tome ‘da institucije i sustav u Hrvatskoj funkcioniraju gotovo savršeno, ali da neki samo traže povod da ih prikažu u lošem svjetlu’.

FOTO: Preslika web stranice Ministarstva znanosti i obrazovanja

Komentari