POKRET OTPORA kriminalu i korupciji NEZADRŽIVO SE POČEO ŠIRITI Hrvatskom! POKRET OTPORA kriminalu i korupciji NEZADRŽIVO SE POČEO ŠIRITI Hrvatskom!
KRENULO UDRUŽIVANJE ZVIŽDAČA I AKTIVISTA

POKRET OTPORA kriminalu i korupciji NEZADRŽIVO SE POČEO ŠIRITI Hrvatskom!

Hrvatska 28. siječnja 2016. Promise.hr

‘Dosta smo pisali i upozoravali. Za 15-tak dana prva u nizu konkretnih akcija u obračunu sa političkom i pravosudnom mafijom’, najavio je Matijević, koji... POKRET OTPORA kriminalu i korupciji NEZADRŽIVO SE POČEO ŠIRITI Hrvatskom!

‘Dosta smo pisali i upozoravali. Za 15-tak dana prva u nizu konkretnih akcija u obračunu sa političkom i pravosudnom mafijom’, najavio je Matijević, koji je za naš portal prokomentirao nagli zamah spontanog spajanja i udruživanja aktivista i zviždača iz svih dijelova Hrvatske

pokret optora‘Dogovor o suradnji “otporaša” Rijeke i Like i prvim konkretnim akcijama potvrđen ispred ODO u Rijeci. Gajeva mora pasti jer je leglo zla’, napisao je u srijedu lički aktivist i novinar Miro Matijević na svom facebook profilu te tako najavio skore zajedničke akcije članova Pokreta otpora iz Rijeke s aktivistima i zviždačima iz drugih dijelova Hrvatske.

Njihove aktivnosti bit će, kažu, usmjerene na razotkrivanje (ne)djelovanja Državnog odvjetništa i USKOK-a te na činjenicu da u Hrvatskoj ne postoje institucije koje se bore protiv korupcije i kriminala (što već godinama upozoravaju brojni hrvatski zvižači i aktiviste te istraživački novinari).

Dan kasnije, Miro Matijević je facebook prijatelje, ali i ostale koje prate zbivanja na ‘vaninstitucionalnoj sceni’, izvijestio da se Savez RIJEČKOG POKRETA OTPORA PROTIV KORUPCIJE I KRIMINALA nakon Like proširio i na DALMACIJU koju će predstavljati poznati aktivist iz Kaštela Željan Jurlin.

”Dosta smo pisali i upozoravali. Za 15-tak dana prva u nizu konkretnih akcija u obračunu sa političkom i pravosudnom mafijom”, najavio je Matijević, koji je za naš portal prokomentirao nagli zamah spontanog spajanja i udruživanja aktivista i zviždača iz svih dijelova Hrvatske.

”Nakon što sam objavio da se i poznati dalmatinski aktivist i domoljub Željan Jurlin pridružio svehrvatskom Pokretu otpora, odmah mi se javio i čovjek iz Karlovca, koji se također želi pridružiti akciji. Žene iz riječkog Pokreta otpora su izvanredne, već dugo djeluju u svom gradu, no sada se Pokret otpora širi na cijelu Hrvatsku. Uskoro ćemo organizirati konkretne akcije usmjerene protiv kriminala i korupcije. Detalje još ne želimo otkrivati. Bit cijele priče je ova: odjednom je sve više zainteresiranih, zbog čega smo uvjereni da će nam, kako je krenulo, svakim danom sve više ljudi prilaziti. Svi vide da nismo politika, da se borimo za ljudska prava i protiv kriminala. Zato nam i vjeruju’, pojašnjava Matijević, kojega je lička policija u prosincu više puta privodila i pritvarala nakon što je pisao o (navodnom) organiziranom kriminalu pod okriljem lokalne policije.miro matijević

”Tekstovi na portalu Promise.hr o mome slučaju i reakcija odvjetnika Mate Knezovića su me spasili, uvjeren sam, od daljnjeg progona i novog zatvaranja. Jer nakon što sam nastavio objavljivati o kriminalu unutar policije, ponovno su me iz Like zvali na obavjesni razgovor, peti ili šesti put u nizu. No, čim im se javio odvjetnik Knezović (ujedno i predsjednik Obiteljske stranke te kolumnist našeg portala), prestali su me zvati. Odjednom više ne trebam doći u policiju! Sada ne navode da su na mome računalu pronašli 11 spornih fotografija, već u zahtjevu za pokretanjem istrage piše da postoje samo dvije navodno sporne slike. U istom zahtjevu kažu da sam 12. ožujka prošle godine s laptopa pristupao sumnjivom sadržaju. Odvjetnik Knezović ih je pitao o kakvom to sumnjivom sadržaju govore, o kakvim slikama pričaju. U žalbi sam, osim toga, naveo da s računala koje su mi oduzeli nisam mogao pristupati nikakvom ‘sumnjivom sadržaju’, jer uopće u to vrijeme nisam imao internetsku vezu! Sve je to toliko providno. Stalno nešto izmišljaju i idu na snagu, ne bi li me spriječili u daljnjem djelovanju. No, otkako sam se povezao s riječkim Pokretom otpora i nakon što ste pisali o mom uzastopnom privođenju i zatvaranju, stvari se ipak mijenjaju”, zaključuje Miro Matijević, predsjednik ‘MMM projekta‘, udruge za zaštitu ljudskih prava te novinar i bloger.

 

Komentari