Policijski sindikat traži KRIM istragu nad riječkim policajcima koji su ODLUČILI GONITI NEVINOG kolegu! Policijski sindikat traži KRIM istragu nad riječkim policajcima koji su ODLUČILI GONITI NEVINOG kolegu!
TweetEmailPrint ”Osobito zahtijevamo utvrđivanje odgovornosti tadašnjeg zamjenika načelnice i sadašnjeg načelnika Sektora pravnih, financijskih i tehničkih poslova PU primorsko-goranske obzirom da je sam Vrhovni... Policijski sindikat traži KRIM istragu nad riječkim policajcima koji su ODLUČILI GONITI NEVINOG kolegu!


”Osobito zahtijevamo utvrđivanje odgovornosti tadašnjeg zamjenika načelnice i sadašnjeg načelnika Sektora pravnih, financijskih i tehničkih poslova PU primorsko-goranske obzirom da je sam Vrhovni sud RH u obrazloženju konstatirao da je u svojstvu svjedoka lažno teretio Pandžu motiviran prikrivanjem vlastitih propusta kao neposredno nadređeni policijski službenik.  I tada smo, davne 2016., upozoravali na propuste i „montirani“ proces kojim će nastati šteta ne samo Pandži nego Ministarstvu i državnom proračunu, ali su se pojedinci iz PU kojom trenutno rukovodite, ponašali kao da je policija njihova tvrtka koja služi za osobne obračune s neistomišljenicima”, stoji u dopisu Sindikata policijskih službenika načelniku PU riječke Tomislavu Dizdaru

Nakon što je i Vrhovni sud presudio da riječki policajac Dražen Pandža nije kriv, odnosno da je vodstvo riječke policije godinama progonilo nevinog službenika (jer je prijavio krađu proračuna?!); dok su prijavljene za potkradanje unutar policije, prema svemu sudeći, štitili, Sindikat policijskih službenika od novog načelnika Tomislava Dizdara zahtjeva provođenje kriminalističkog istraživanja nad rukovoditeljima u PU primorsko-goranskoj zbog slučaja Dražena Pandže.

Njihov dopis načelniku PU primorsko goranske prenosimo u cijelosti:

”Poštovani načelniče, gospodine Dizdar,

U prilogu dopisa dostavljamo Vam presudu Vrhovnog suda Republike Hrvatske broj: I Kž-Us 101/2016-13 u kaznenom predmetu protiv optuženog policijskog službenika Dražena Pandže i drugih zbog kaznenih djela iz članka 291. stavka 1. Kaznenog zakona kojom je potvrđena presuda Županijskog suda u Rijeci broj: K-Us-11/15, a kojima su Dražen Pandža i drugi oslobođeni krivnje.

Neki su još na visokim dužnostima u riječkoj policiji

Obzirom da je cjelokupni predmet protiv Dražena Pandže izrežiran od strane rukovodećih policijskih službenika PU Primorsko-goranske od koji su neki otišli u „zasluženu“ mirovinu, a drugi još uvijek obnašaju visoke dužnosti u toj Policijskoj upravi, a da je Dražen Pandža nakon toga udaljen iz službe s danom 1. 2. 2016. godine temeljem Rješenja načelnice PU primorsko-goranske br. 511-09-01/N-5/5-16 od 1. 2. 2016. godine ovim putem podnosimo Vam zahtjev za:

1. ukidanje navedenog Rješenja načelnice PU primorsko-goranske i povratak u službu Dražena Pandže te povrat nespornog obustavljenog dijela plaće od prvog dana udaljenja (sporni dio za pretrpljenu štetu, narušen čast i ugled, izgubljenu dobiti kao i zakonske zatezne kamate voditi će se zasebno preko odvjetničkog ureda)

2. provođenje kriminalističkog istraživanja nad policijskim službenicima koji su donijeli odluku o podnošenju kaznene prijave protiv Dražena Pandže i drugih kojom su učinili štetu Draženu Pandži i Ministarstvu unutarnjih poslova, a osobito utvrđivanje odgovornosti tadašnjeg zamjenika načelnice PU primorsko-goranske i sadašnjeg načelnika Sektora pravnih, financijskih i tehničkih poslova PU primorsko-goranske obzirom da je sam Vrhovni sud Republike Hrvatske u obrazloženju presude konstatirao da je u svojstvu svjedoka lažno teretio Dražena Pandžu motiviran prikrivanjem vlastitih propusta kao neposredno nadređeni policijski službenik.

Kao da je policija njihova privatna tvrtka!

Naime, i tada smo, davne 2016. godine, upozoravali na propuste i „montirani“ proces kojim će nastati šteta ne samo Draženu Pandži nego Ministarstvu unutarnjih poslova i državnom proračunu, ali su se pojedinci iz PU primorsko-goranske, kojom trenutno rukovodite, ponašali kao da je policija njihova privatna tvrtka koja služi za osobne obračune s neistomišljenicima, stoga je sada na Vama utvrđivanje njihove odgovornosti i obavještavanje nadležnih institucija.

Odgovor što ste poduzeli molimo da nam dostavite pismenim putem u zakonskom roku”, stoji u dopisu kojega je potpisao Mario Puškarić, predsjednik Sindikata.

Valja podsjetiti da je Promise.hr u više navrata pisao o ovom velikom skandalu unutar policije. Tako smo još 2016. godine navodili da će sramotno ustrajavanje na daljnjem progonu Dražena Panže (nakon što su Disciplinski sud, a potom i Županijski sud 2016. presudili da je nevin) rezultirati na koncu velikom štetom za državni proračun (Pandža će sudski tražiti odštetu, koju itekako zaslužuje, premda mu ništa ne može nadoknaditi štetu koju je bez svoje krivnje pretrpio), no tadašnje vodstvo policije, kao i riječki USKOK nisu marili za ta upozorenja, kao ni i za činjenicu da nastavljaju činiti neprocjenjivu štetu i veliku nepravdu posve nevinom čovjeku.

Zato valja podržati zahtjev Sindikata policijskih službenika za kriminalističkom istragom onih koji su, prema svemu sudeći, štiteći svoje grijehe – zagorčali život svom nevinom kolegi i njegovoj obitelji!

FOTO: Nikola Milina, glavni ravnatelj policije (screenshot videosnimke); preslika presude Vrhovnog suda RH

Vrh PU RIJEČKE godinama PROGONIO NEVINOG policajca koji je prijavio krađu; kradljivce su štitili?!

IMAMO DOKAZE: PU i DORH progone policajca jer prijavljuje krađu, a štite policajce lopove!

Sve televizije istražuju PROGON POŠTENOG POLICAJCA od strane riječke PU i DORH-a

OVDJE možete pročitati presudu

 

Komentari