Politički projekt DESNO podržao referendum za ZA PONIŠTENJE ISTANBULSKE, dvojbena im inicijativa Željke Markić! Politički projekt DESNO podržao referendum za ZA PONIŠTENJE ISTANBULSKE, dvojbena im inicijativa Željke Markić!
TweetEmailPrint ‘’Mnogo je nejasnoća oko inicijative za referendum o izbornom sustavu. Isti je nepripremljen i neusklađen s političkim čimbenicima jer se radi o političkom... Politički projekt DESNO podržao referendum za ZA PONIŠTENJE ISTANBULSKE, dvojbena im inicijativa Željke Markić!


‘’Mnogo je nejasnoća oko inicijative za referendum o izbornom sustavu. Isti je nepripremljen i neusklađen s političkim čimbenicima jer se radi o političkom pitanju, ali iz pedagoških razloga ne možemo biti protiv njega”, rekao je Anto Đapić. U javnosti se, u isto vrijeme, mogu čuti tumačenja da je GI ‘Narod odlučuje’ iznenadnim uskakanjem u termin prikupljanja potpisa za referendum protiv Istanbulske, u stvari  minirao to odavno najavljeno izjašnjavanje

U sklopu predstavljanja političkog projekta DESNO diljem Lijepe naše, održano je danas predstavljanje za Sisačko-moslavačku županiju, gdje se osim o navedenoj temi progovorilo i o drugim političkim aktualnostima.

Konferencija za medije održana je u zgradi političkih stranaka u Sisku. Otvorio ju je bivši saborski zastupnik i glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić, pojašnjavajući da je politički projekt DESNO satkan od stranaka, udruga i istaknutih pojedinaca koji pripadaju pravaškom, demokršćanskom i desnom političkom spektru.

Takvo nacionalno okupljanje u punom je zamahu te će do kraja ljeta biti organizirano na razini svih županija i grada Zagreba. Nastavak je to uspješnog poliltičkog projekta “Pravaški kišobran”.

“Nenarodna vladavina aktualne Vlade RH ide k svome kraju. Resursi kojima su trebali gospodariti za dobrobit svih građana utrošeni su na političku trgovinu koja će još dugo biti ogledni primjer manipulacije javnošću i biračima”, između ostalog poručio je Pero Ćorić.

Doc. dr. sc. Vlatka Vukelić govorila je o aktualnoj problematici grada Siska i lošim ali i neisplativim projektima sisačke ‘crvene’ vlasti. Uz čestitke sisačkom biskupu Vladi Košiću na održanom obećanju vezano uz postavljanje spomenika bl. Alojziju Stepincu, doc. dr. sc. Vlatka Vukelić osvrnula se i na prikupljanje potpisa vezano za referendum kojim bi se poništila Istanbulska konvencija.
“Kristalno jasni stavovi su identični, nas kao političke grupacije, inicijatora raspisivanja referenduma udruge “Istina o istanbulskoj” kao i javno iskazana volja hrvatskog naroda. Svi zajedno moramo uložiti dodatne napore kako bi se između 13. i 27. svibnja 2018. prikupio dovoljan broj potpisa za ovu hvalevrijednu inicijativu”, zaključila je doc. dr. sc. Vlatka Vukelić.

Predsjednik DESNO, Anto Đapić, sa žalošću je konstatirao da je u tijeku novi nasrtaj “titoista” na svetinju hrvatske žrtve na Bleiburgu i tijekom Križnog puta.
“Sa četnicima smo se obračunali 1995.godine, a politička borba s “titoistima” tek slijedi. Potpora inicijativi za provođenje referendumna vezano za izmjene izbornog zakona je dvojbena. Mnogo je nejasnoća oko samog prijedloga, isti je nepripremljen i neusklađen sa relevantnim političkim čimbenicima u državi jer se radi o političkom pitanju, ali iz pedagoških razloga ne možemo biti protiv njega”, dodao je Anto Đapić.

 

Komentari