POVEZIVANJE S ISELJENIŠTVOM: Dodijeljeno 170 stipendija za učenje hrvatskog jezika u RH, evo imena: POVEZIVANJE S ISELJENIŠTVOM: Dodijeljeno 170 stipendija za učenje hrvatskog jezika u RH, evo imena:
TweetEmailPrint I ovaj put među stipendistima najviše je potomaka hrvatskih iseljenika iz različitih zemalja Južne Amerike. Oni pokazuju, naime, najveći interes za učenjem hrvatskog... POVEZIVANJE S ISELJENIŠTVOM: Dodijeljeno 170 stipendija za učenje hrvatskog jezika u RH, evo imena:


I ovaj put među stipendistima najviše je potomaka hrvatskih iseljenika iz različitih zemalja Južne Amerike. Oni pokazuju, naime, najveći interes za učenjem hrvatskog i za povratkom u  pradomovinu Hrvatsku

Po završetku postupka po zaprimljenim prigovorima donesena je Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2018./2019. čiji je sastavnio dio konačna bodovna lista.

S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja i suradnje s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je za akademsku godinu 2018./2019. dodijelio ukupno 170 stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj. 

Nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Croaticum), Filozofskom fakultetu u Splitu (Centar za hrvatske studije u svijetu) i Filozofskom fakultetu u Rijeci (Riječka kroatistička škola).

O drugim pojedinostima vezanim uz odobrenu stipendiju izabrani kandidati po ovoj Odluci bit će obaviješteni elektroničkom poštom, a ugovori o stipendiranju zaključit će se neposredno prije početka tečaja hrvatskoga jezika u zimskom odnosno ljetnom semestru”, objavljeno je na službenim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Istovremeno je objavljena i Odluka o dodjeli stipendija sa svim imenima stipendista koji će učiti hrvatski jezik u Zagrebu, Splitu ili Rijeci predstojeće školske godine. I ovaj put među stipendistima najviše je potomaka hrvatskih iseljenika iz različitih zemalja Južne Amerike. Oni, naime, pokazuju najveći interes za učenjem hrvatskog jezika i za povratkom u svoju pradomovinu.

OVDJE su imena svih dobitnika stipendije.

Komentari