Povjerenstvo poučavalo dužnosnike Zagreba te četiriju županija – ŠTO JE TO uopće SUKOB INTERESA?! Povjerenstvo poučavalo dužnosnike Zagreba te četiriju županija – ŠTO JE TO uopće SUKOB INTERESA?!
TweetEmailPrint Olivera Majić  je istaknula da je Edukacija dužnosnika u pitanjima sukoba interesa od velikog značaja za sve jer se često mnogi ne snalaze... Povjerenstvo poučavalo dužnosnike Zagreba te četiriju županija – ŠTO JE TO uopće SUKOB INTERESA?!


Olivera Majić  je istaknula da je Edukacija dužnosnika u pitanjima sukoba interesa od velikog značaja za sve jer se često mnogi ne snalaze s tim pojmom pitajući se što je uopće Sukob interesa  i koja je granica u obnašanju dužnosti koju vode u javnom interesu…

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održalo je danas u zgradi Gradske skupštine jednodnevnu edukaciju za dužnosnike i rukovodeće državne službenike Grada Zagreba, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.

Prisutne je, u ime gradonačelnika Milana Bandića, pozdravila zamjenica doc.dr.sc. Olivera Majić koja je istaknula da je Edukacija dužnosnika u pitanjima sukoba interesa od velikog značaja za sve jer se često mnogi ne snalaze s tim pojmom pitajući se što je uopće Sukob interesa  i koja je granica u obnašanju dužnosti koju vode u javnom interesu te u kojoj mjeri se ono može dodirivati s privatnim interesom.

Mi u Gradu Zagrebu smatramo da smo danas ovdje svi na istom zadatku, moramo razmotriti kriterije i sve eventualne nejasnoće kako bi izbjegli i prevenirali bilo kakva netransparentna djelovanja i neželjena ponašanja jer nitko tko se prihvati obnašanja javne dužnosti ne želi napraviti nikakav krivi potez, istaknula je.

Edukacija je zamišljena kroz dvije tematske cjeline pri čemu se u prvoj govori o Zakonu o sukobu interesa i u sklopu koje će se sudionici educirati kroz radionice i uz konkretne primjere i praksu. U drugoj tematskoj cjelini bit će riječi o obrascima popunjavanja prijava imovine i načina provjere imovine dužnosnika.
Ovim radioničkim pristupom i primjerima dobre prakse ćemo bolje usvojiti novine,  a vjerujem i da ćemo ovom suradnjom i razmjenom iskustava stvoriti partnerske odnose. Znanje se umnožava dijeljenjem, zaključila je na kraju zamjenica Majić.

Edukacija je namijenjena županima, gradonačelnicima, općinskim načelnicima i njihovim zamjenicima, predstojnicima Ureda državne uprave u županijama te članovima antikorupcijskih povjerenstava u županijama.

Komentari