POŽALIT ĆE BOŽO što je zinuo jače nego može gutati, kraj Ivana se doima KAO KORNJAČA POŽALIT ĆE BOŽO što je zinuo jače nego može gutati, kraj Ivana se doima KAO KORNJAČA
PERNAR U KRATKO VRIJEME POSTAO PONAJVEĆA POLITIČKA ZVIJEZDA

POŽALIT ĆE BOŽO što je zinuo jače nego može gutati, kraj Ivana se doima KAO KORNJAČA

Hrvatska 21. listopada 2016. Damir Kramarić

U verbalnim dvobojima s Pernarom, Metkovčanin ima šanse kao Dinamo protiv Barcelone. Kome će onda rejting rasti: Boži ili Ivanu? No, neće samo šef Mosta... POŽALIT ĆE BOŽO što je zinuo jače nego može gutati, kraj Ivana se doima KAO KORNJAČA

U verbalnim dvobojima s Pernarom, Metkovčanin ima šanse kao Dinamo protiv Barcelone. Kome će onda rejting rasti: Boži ili Ivanu? No, neće samo šef Mosta brisati znoj sa čela. I mnogi drugi će se, sudeći prema dosad viđenom, češati po glavi i smišljati kako zaustaviti mladca za kojega su vjerovali da je obični klaun, a koji je u kratko vrijeme postao KRALJ SABORNICE

bozo-i-ivanIvan Pernar, mladi i osporavani zastupnik Živog zida, u svega nekoliko dana je – usprkos silnim medijskim napadima i rafalima omalovažavanja – nekim čudom postao ponajveća medijska zvijezda i možda najugodnije iznenađenje ne samo u Hrvatskom saboru, nego i u cijeloj Hrvatskoj!

Na takav zaključak upućuju brojni pozitivni komentari inače nesklonih mu medija i novinskih analitičara objavljeni u zadnjih nekoliko dana, ali još i više – bujica čestitki i pozitivnih komentara običnih građana upućenih Pernaru na društvenim mrežama.

Čovjek kojega su do jučer, zajedo sa Sinčićem i Palfi, proglašavali ponajvećim prevarantom, muljatorom, egoistom, materijalistom, karijeristom, klaunom i egzibicionistom…, postao je junak običnoga puka!

Kako mu je to uspjelo?

Zahvaljujući ponajviše iskrenim i prostodušnim saborskim istupima, govorima u kojima – za razliku od većine hrvatskih političara – razumljivim jezikom udara po bitnome.

Ivan jednostavnim riječima i primjerima iz života lako i brzo probija u srž problema. I kada netko u tako visokom domu, praćen kamerama i mikrofonima, počne običnim riječima razotkrivati istinu, oni koji ga slušaju ne mogu doći sebi od čuda.

Visokopozicionirani političar (Sabor je ipak najviši dom), a ne mulja i ne okoliša!!! Je li to moguće?

Ivan, za razliku od većine, ne grebe po povšini. On probija u dubinu. Tamo gdje se mnogi ne usude, gdje je mračno i opasno, gdje političari obično ne zalaze!

No, upravo tamo je bit problema, a onda i rješenje. Samo se to malo tko usudi javno reći.

Govoreći o problemu stotina tisuća ovrha i blokada, ilegalnim austrijskim kreditnim zadrugama, lihvarima koji već godinama pljačkaju narod i izbacuju ljude na cestu, onima koji provode genocid nad Hrvatima, a koje hrvatski političari, HNB i centri moći ipak ustrajno štite i podržavaju, za koje su – uostalom – hrvatski zakoni i napisani te u Saboru izglasani…, narodni zastupnik Pernar samo razotkriva grubu i odvratnu istinu.

Ne pazi pri tom (barem za sada) hoće li se zamjeriti centrima moći, onima koji imaju novac, onima koji kontroliraju medije, onima koji drže tajne službe, onima kojima suci vire iz maloga džepa, onima koji su na vezi sa stranim veleposlanstvima, onima koji se oslanjaju o ključne katedre, onima koji imaju oružje, onima koji žive u palačama, onima koji se ne druže ni sa kim osim sa sebi sličnim snobovima, onima koji su članovi tajnih društava i gledaju samo u visine, onima koji kontroliraju cijeli svijet.

Pernar se obraća ljudima koji nemaju veze i političku zeleđinu, građanima koji nemaju ujaka udbaša…, strica na visokom položaju… On se obraća svima onima koji jedva sastavljaju kraj s krajem, kojima prijeti iskapčanje struje i blokada računa, a kojih je u Hrvatskoj najviše (samo se o tome ne piše i ne govori).

U tome je ključ Pernarova uspjeha.

I premda se nije formalno školovao za područje kojim najradije stupa i premda nije u ‘elitnim krugovima’ priznati ekspert za monetarnu politiku i bankarstvo, suštinu problema dobro razumije i zna ju pojasniti narodu.

Upravo zato je narodni zastupnik Pernar u svega nekoliko dana postao apsolutna TV zvijezda i vladar Markova trga.

Požalit će, stoga, Petrov što je zinuo jače nego može progutati, što je htio šefovati u Saboru. Jer pokraj okretnoga Ivana, Božo se doima kao kornjača. U verbalnim dvobojima Metkovčanin ima šanse kao Dinamo protiv Barcelone. Zna to Pernar i itekako koristi. U budućnosti će poentirati još i češće. I kome će rejting rasti: Boži ili Ivanu?

I neće samo šef Mosta brisati znoj sa čela. I mnogi drugi će se, sudeći prema dosad viđenom, temeljito češati po glavi i smišljati kako da zaustave tog mladca za kojega su vjerovali da je obični klaun.

Ako mislite da svi mi koji ga odjednom hvalimo, silno pretjerujemo, da je nemoguće da itko iz toliko osporavanog i temeljito popljuvanog Živog zida (ne zaboratite tko je vlasnik Jutarnjeg lista) može tako naglo i tako visoko odskočiti, pogledajte i poslušajte zadnje Pernarove saborske govore.

https://www.facebook.com/

Komentari