Predsjednica s Hrvatima u Kanadi: Iseljeništvo je jedan od prioriteta mojeg predsjedničkog mandata Predsjednica s Hrvatima u Kanadi: Iseljeništvo je jedan od prioriteta mojeg predsjedničkog mandata
TweetEmailPrint ”Prije 19 godina Jakov i ja dolazili smo u sasvim drukčijim okolnostima i tada nisam mogla ni sanjati da ću se vratiti ovdje,... Predsjednica s Hrvatima u Kanadi: Iseljeništvo je jedan od prioriteta mojeg predsjedničkog mandata


”Prije 19 godina Jakov i ja dolazili smo u sasvim drukčijim okolnostima i tada nisam mogla ni sanjati da ću se vratiti ovdje, prije svega kao ministrica vanjskih poslova, a danas kao Predsjednica Republike Hrvatske”, rekla je Grabar-Kitarović

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je započela službeni dio posjeta Kanadi sastancima s glavnom guvernerkom Julijom Payette i premijerom Justinom Trudeauom. To je prvi državni posjet nekog hrvatskog predsjednika Kanadi od uspostave neovisnosti Hrvatske.

No, prije razgovora s najvišim dužnosnicima Kanade, hrvatska predsjednica sastala se u nedjelju navečer u Ottawi s predstavnicima hrvatske zajednice, što je, kako je naglasila, za nju bilo posebno iskustvo.

Predsjednica je u dosta emotivnom obraćanju predstavnicima hrvatske manjine u Ottawi rekla kako nije ni sanjala da će se u Kanadu vratiti kao ministrica vanjskih poslova i sad Predsjednica Hrvatske.

Prije 19 godina Jakov i ja dolazili smo u sasvim drukčijim okolnostima i tada nisam mogla ni sanjati da ću se vratiti ovdje, prije svega kao ministrica vanjskih poslova, a danas kao Predsjednica Republike Hrvatske”, rekla je Grabar-Kitarović.

“To dokazuje da ako sam ja mogla, onda može bilo tko od vas”, dodala je.

Na svom Facebook profilu hrvatska je predsjednica tim povodom otkrila što joj je prioritet u predsjedničkom mandatu:

”Svaki dolazak u Ottawu i susret sa zajednicom za mene je posebna prigoda u kojoj ožive drage uspomene na ovaj grad koji je vaš dom, kao što je bio i meni i mojoj obitelji tijekom rada u Veleposlanstvu Hrvatske.

Hrvatsko iseljeništvo jedan je od prioriteta mojega predsjedničkoga mandata.
Kao hrvatska predsjednica posebno sam ponosna na Hrvate u Kanadi, kao narod koji se integrirao u društvo svojim znanjem, stručnošću,odgovornošću, svojim predanim odnosom prema radu, obitelji i društvu u kojem žive”, napisala je hrvatska predsjednica uz fotografije druženja s Hrvatima u Ottawi.

Rekla je i da se veseli današnjem sastanku s kanadskim premijerom.

“Hrvatska je cijenjeni partner Kanade u NATO-u, Ujedinjenim narodima i Europskoj uniji. Kanađani hrvatskog podrijetla važan su doprinos kanadskom multikulturalnom društvu”, priopćio je ured guvernerke Payette u najavi posjeta.

U Kanadi će Predsjednica i njezin suprug Jakov Kitarović do 17. svibnja posjetiti i Toronto, Hamilton i Calgary.

FOTO: FB stranica Kolinda Grabar Kitarović

Komentari