PRETVORILI SMO SE U DIVLJI ZAPAD: ”Gledali smo kako se krvavi dečki naganjaju po ulici!” PRETVORILI SMO SE U DIVLJI ZAPAD: ”Gledali smo kako se krvavi dečki naganjaju po ulici!”
NEVJEROJATAN VAL NASILJA: IZBODENI NOŽEM A NE ZNAJU ZAŠTO?!

PRETVORILI SMO SE U DIVLJI ZAPAD: ”Gledali smo kako se krvavi dečki naganjaju po ulici!”

Zagreb 17. veljače 2020. Promise.hr

TweetEmailPrint Jutros je umrla mlada žena, koja je dan ranije ozlijeđena u Međimurju. U petak je čovjek za kojega su socijalne službe trebale znati... PRETVORILI SMO SE U DIVLJI ZAPAD: ”Gledali smo kako se krvavi dečki naganjaju po ulici!”


Jutros je umrla mlada žena, koja je dan ranije ozlijeđena u Međimurju. U petak je čovjek za kojega su socijalne službe trebale znati da je opasan, ničim izazvan ubio 16-godišnju djevojku u Malom Lošinju. U subotu je umrla maloljetna djevojka pronađena zamotana u tepih u podrumu zgrade u Novom Zagrebu. Sinoć, pak, oko 18.30 sati stanari Savske ulice u Zagrebu su s prozora gledali nevjerojatne prizore: naganjanje krvavih mladića od kojih su dvojica probodeni nožem!

Hrvatski mediji u zadnjih nekoliko dana pišu o nevjerojatnom valu nasilja; o ubojstvima, pokušajima ubojstava, ubodima nožem, ubijenim i umrlim maloljetnicama… Jutros je umrla mlada žena, koja je dan ranije teško ozlijeđena u Međimurju. U petak je Branko R., čovjek za kojega su socijalne službe trebale znati da je opasan,  ničim izazvan, ubio 16-godišnju djevojku u Malom Lošinju. U subotu je pak, umrla maloljetna djevojka pronađena zamotana u tepih u podrumu zgrade u Novom Zagrebu.

Sinoć, pak, oko 18.30 sati stanari vrlo prometne Savske ulice u Zagrebu su s prozora gledali nevjerojatne prizore: naganjanje krvavih mladića od kojih su dvojica probodeni nožem. Mladići navodno nisu izazvali sukobe, tvrde da je nož u njih zario čovjek kojega ne poznaju i s kojim prethodno nisu imali razmirice?!

”Pretvorili smo se u Divlji zapad s obzirom na krvave zločine unazad nekoliko dana. Gledali smo kako su se dečki  natjeravali po ulici: mladić krvav stoji uz tramvajsku stanicu i čini se kao da će izgubiti svijest. Preko ceste, pak, drugi mladić trči pred nekim dečkom koji onda pretrčava kolnik i počinje natjeravati onog prvog koji je stajao uz tramvajsku stanicu zakrvavljen. Iz njega je krv samo kapala” ispričala je za stanarka zgrade u Savskoj, a prenio Jutarnji list u tekstu Hajdi Karakaš Jakubina.

”Prema prvim informacijama u kafiću Woody bar na Savskoj došlo je do sukoba trojice muškaraca. Svađa i tučnjava kulminirali su potezanjem noža pa se obračun preselio i na ulicu, među prolaznike, a napadač s nožem bio je crne kose i odjeven u zelenu dužu jaknu.

– Cugali smo tu u kafiću, ali nismo mi napali nikog. Iskrvarit ću, pomozite mi – rekao je jedan od dvojice napadnutih mladića djelatnicima Hitne pomoći dok su pokušavali im utvrditi ozljede na mjestu događaja te im zašiti rane. Jedan od izbodenih je, kako doznajemo, ugostitelj i obiteljski čovjek, te je ranjen nožem u trbuh dok je drugi, koji je strahovao od iskrvarenja, zadobio reznu ranu lijeve ruke i imao je zakrvavljeno lice. Na mjestu događaja prolaznicima su ozlijeđeni mladići rekli da su izbodeni nožem nakon što su u kafiću pili i družili se. Sudeći prema njihovim pričama, napad je bio ničim izazvan, a napadača s nožem ne poznaju.

Na mjestu intervencije vrlo brzo se pojavila policija kao i Hitna pomoć, a tragove krvi s kolnika te dijela tramvajske stanice su potom ispirali zagrebački vatrogasci”, izvijestio je Jutarnji list.

Svega nekoliko dana ranije, gotovo svi mediji u Zagrebu pisali su o ‘danu misterioznih smrti’. Troje ljudi umrlo je, naime, u različitim dijelovima grada na ulici, u razmaku od samo sat vremena. Tu pojavu neki su povezivali s neuobičajeno naglim promjenama vremena, odnosno tlaka zraka i temperature, snažnim južnim vjetrom te mogućnošću da su preminuli bili srčani bolesnici…

Imaju li nagle promjene vremena (i sinoć je počelo okretati na jugo) veze i s valom nasilja koji je zadnjih par dana zapljusnulo Hrvatsku, ili je nešto drugo u pitanju?

Na ta pitanja nitko još službeno nije dao odgovore.

FOTO: Screenshot videosnimki YouTube-a (snimio čitatelj Jutarnjeg)

 

Komentari