Prijedlog SAMOLUSTRACIJE: Svi kandidati prije izbora trebaju potpisati ‘NEDUŽNICE’ Prijedlog SAMOLUSTRACIJE: Svi kandidati prije izbora trebaju potpisati ‘NEDUŽNICE’
SADA IMAMO I DOKAZE DA UDBA JOŠ VLADA HRVATSKOM

Prijedlog SAMOLUSTRACIJE: Svi kandidati prije izbora trebaju potpisati ‘NEDUŽNICE’

Politika 1. srpnja 2016. D.K.

TweetEmailPrint NEDUŽNICA je izjava koju potpisuju svi kandidati na izbornim listama i kandidati za dužnosnička mjesta, a potpisom jamče da nisu počinili grijehe protiv... Prijedlog SAMOLUSTRACIJE: Svi kandidati prije izbora trebaju potpisati ‘NEDUŽNICE’


NEDUŽNICA je izjava koju potpisuju svi kandidati na izbornim listama i kandidati za dužnosnička mjesta, a potpisom jamče da nisu počinili grijehe protiv hrvatskoga naroda i države. Potpisivanjem NEDUŽNICE kod Javnog bilježnika, kandidat dopušta DORH-u, policiji i istraživačkim novinarima da istraže istinitost navoda potpisane izjave, ističe Obiteljska stranka

obiteljNakon što je slovenski predavač na fakultetima u Celju i Kopru Rado Pezdir uzburkao hrvatsku političku scenu (koliko je to bilo moguće kroz istupe u malim medijima) tvrdnjama da je u ljubljanskom arhivu pronašao dokumente o povezanosti hrvatskih tajkuna i Udbe te procjenama kako je Udba stvorila, praktički, sve novopečene hrvatske bogataše, osvještena hrvatska javnost još jednom se imala priliku uvjeriti u činjenicu da je utjecaj Udbe u Hrvatskoj i danas vrlo jak te pogubniji nego ikad!

Prezdir je, da podsjetimo, argumentirano opisao kako su opljačkani milijuni kojima su u pretvorbi pokupovana hrvatska poduzeća te dao odgovore na pitanje: Tko vlada našim gospodarstvom i bankama? U odgovoru na to pitanje nemoguće je izostaviti Udbu i ljude koji su s ozloglašenom tajnom službom bili (i još su) povezani.

Na sve to, kao i na sve ostale velike hrvatske nevolje povezane s golemim utjecajem i moći ‘Udbomafije’, reagirali su ovih dana Obiteljska stranka, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori te Vijeće za Hrvatsku. Oni su pozvali su sve političke stranke i sve dužnosnike Republike Hrvatske na samolustraciju te predložili način na koji je to moguće jednostavno učiniti.

”Obiteljska stranka je, uz HAZUD – Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori, prihvatila NEDUŽNICU„Vijeća za Hrvatsku“, kao svojevrsni oblik samolustracije hrvatskih dužnosnika. Nedužnicu će poslati svim hrvatskim dužnosnicima i onima koji to žele postati i svim hrvatskim političkim strankama.

Čak i sada, kad NEDUŽNICA još nije ozakonjena, možemo je prakticirati za slijedeće izbore. U ovom slučaju adrese slanja NEDUŽNICA bit će adrese političkih stranaka. Predlažemo hrvatskim političkim strankama da zahtijevaju od svojih kandidata da potpišu NEDUŽNICE i da o tome obavezno izvijeste hrvatske državljane prije izbora.

Predlažemo da novi Hrvatski sabor donese Zakon o NEDUŽNICI, preuzme od političkih stranaka sve potpisane NEDUŽNICE, te da mjerodavna državna tijela provjere istinitost izjava sadržanih u potpisanim NEDUŽNICAMA.

Što je NEDUŽNICA?nedužnica

NEDUŽNICA je izjava koju obvezno potpisuju svi kandidati na izbornim listama za Hrvatski sabor i kandidati za sva dužnosnička mjesta, a svojim potpisom jamče da nisu počinili grijehe protiv hrvatskoga naroda i države, koji se nalaze na popisu izjave i koje hrvatski dužnosnik ne smije imati.

Potpisivanjem NEDUŽNICE kod Javnog bilježnika i dostavljanjem na adresu natjecanja, kandidat za bilo koje dužnosničko mjesto, svojevoljno bez ičije prisile i nagovora, dopušta DORH-u, policiji i istraživačkim novinarima da istraže istinitost navoda potpisane izjave.

Nalazom neistine, prije ili u tijeku mandata, dužnosnik ili potencijalni dužnosnik, sankcionira se oduzimanjem prava kandidiranja, odnosno oduzimanjem dužnosničkog mandata i svih popratnih dobrobiti. Kandidat ili dužnosnik idućih se 20 godina ne može kandidirati ni za jedno dužnosničko mjesto.

Svrha NEDUŽNICE je u tome da svaki kandidat za bilo koje dužnosničko mjesto, dobro promisli hoće li sebe i obitelj izložiti „rizičnim“ istraživanjima.

Dužnosnička mjesta, u smislu NEDUŽNICE, točno će definirati Hrvatski sabor. Prijedlog: saborski zastupnici i dužnosnici u Saboru, Vlada RH i dužnosnici Vlade RH, ustavni suci, suci svih sudova, svi direktori, rukovoditelji i ravnatelji javnih službi, škola i javnih poduzeća, docenti, profesori i dekani visokih škola i fakulteta, pogotovo društvenih smjerova. Zapravo, trebaju biti obuhvaćeni svi dužnosnici koji se bave zakonodavnim, sudbenim i izvršnim poslovima, odgojem i obrazovanjem mladih, koji obnašanjem svojega posla određuju sudbinu drugih ljudi. U tu svrhu Hrvatski sabor mora dobro reorganizirati DORH, formirati neovisni odjel i popuniti ga novim dobro odabranim ljudima s potpisanom NEDUŽNICOM.

Važne  napomene:

– Ova SAMOLUSTRACIJA potpisivanjem NEDUŽNICE ne isključuje standardnu lustraciju, koju također treba obvezatno provesti;

– Kandidiranje bilo kojeg dužnosničkog kandidata, na bilo koje dužnosničko mjesto, bez potpisane izjave NEDUŽNICE, neće se uvažiti;

– Kandidacijske liste stranaka ili nezavisnih lista DIP neće prihvaćati bez potpisanih NEDUŽNICA svih kandidata;

– Neophodno je potrebno izvijestiti i upoznati hrvatski narod o NEDUŽNICI i o njenoj svrsi.

Zbog olakšavanja istraživanja DORH-a treba retroaktivno provesti:

“Ispitivanje podrijetla imovine obitelji: svih (1915?) dužnosnika od 1989. godine, svih direktora javnih poduzeća od 1989. godine, svih 280? aktualnih multimilijunaša te svih raznovrsnih “kumova” i prebogatih “branitelja””.

Obrazloženje:
Hrvatski narod je u tijeku i nakon  Domovinskog rata dao povjerenje novim političarima, a oni novim gospodarstvenicima, očekujući da će zemlju voditi kvalitetno i pošteno.
Budući da je zemlja dovedena do bankrota, a političke se elite i gospodarstvenici enormno obogatili, postavlja se pitanje odgovornosti i mogućih nedopustivih otuđenja imovine.
Kako službe Porezne uprave i DORH-a nisu permanentno i ažurno radile svoj posao (jer za to nije bilo političke volje!?), neophodno je potrebno to učiniti sada, retroaktivno kao u postavljenom stavku, samo ubrzano i temeljito”, stoji u priopćenju Obiteljske stranke.

Komentari