‘Pripremaju krađu uz pomoć viška birača, kao i na prošlim izborima!’ ‘Pripremaju krađu uz pomoć viška birača, kao i na prošlim izborima!’
Većina u svim gradovima s viškom birača na predsjedničkim je izborima glasala za Josipovića! Stranka na vlasti očito koristi taj mehanizam da namješta rezultate... ‘Pripremaju krađu uz pomoć viška birača, kao i na prošlim izborima!’

Većina u svim gradovima s viškom birača na predsjedničkim je izborima glasala za Josipovića! Stranka na vlasti očito koristi taj mehanizam da namješta rezultate izbora”, upozorava Petričić

glasovanjeI predstojeći parlamentarni izbori bit će neregularni i nelegitimni, zbog čega će, moguće je, pobijediti oni koji budu namještali izbore, a ne oni koji dobiju najveću podršku birača!

O toj zabrinjavajućoj činjenici, Državno izborno povjerenstvo izvijestili su još u petak 23. listopada čelnici Pokreta Zajedno, u svom prigovoru zbog neregularnosti i nelegalnosti izbora koji slijede.

”Parlamentarni izbori za Hrvatski sabor, koji će se održati 8. studenog 2015. godine, bit će nelegitimni i nelegalni, kao i svi dosadašnji.

Navodimo samo dva bitna razloga: prvo, zbog viška birača na biračkim spiskovima. Arsen Bauk je predao DIP-u popis od 3.825,242 birača u Hrvatskoj, iako je imao službeni podatak da u Hrvatskoj sa svim nacionalnim manjinama ima 3.487,034 birača. Prikazao je višak od 338.208 nepostojećih birača, što se može vidjeti u nesrazmjeru između broja birača i broja stanovnika u 11 gradova i 49 općina! Osim toga,  birači se pri izlasku na birališta ne potpisuju na birački spisak, što bi bio jedini valjani dokaz da je dotični pristupio izborima. Zbog svega navedenog, izborni rezultati u RH se ne mogu kontrolirati, ni za vrijeme izbora, a ni naknadno”, stoji u prigovoru DIP-u, kojeg je potpisao mr. sci. Karino Hromin Sturm, predsjednik Pokreta Zajedno, a koji upozorava da se na taj način omogućuje izborna prijevara.

”Tko može naknadno kontrolirati izborne rezultate u RH? Nitko! Zašto? Jer se na biračkim mjestima pismeni birači ne potpisuju, a nepismeni ne ostavljaju otisak kažiprsta. Ne postoji pravi i trajni dokaz da je birač pristupio izborima i birao. Druga prijevara su lažni spiskovi s viškom birača  (danas još 250.000, a bilo ih je do milijun)”, stoji u zaključku prigovora političke stranke Pokret Zajedno.

Politolog i aktivist mr. sc. Darko Petričić potvrđuje navedene skandalozne informacije te dodaje da je i on, zajedno s još nekim aktivistima, već nekoliko puta upozoravao DIP i sudove na neregularnost izbora te na sramotno nesređene popise birača, piše portal HAZUD-a.

”Žalili smo se Držanom izbornom povjerenstvu, a oni su nas uputili da se žalimo Općinskom sudu. Učinili smo to, a oni su odgovorili da nisu nadležni! Njihovi odgovori bili su skandalozni. Ispada tako da hrvatski sudovi nisu nadležni za kontrolu izbora, iako Državno izborno povjerenstvo sve upućuju na sudove?! Tada smo otkrili da se radi o političkoj namještaljci, podešenoj tako da se onemogući kontrola izbora! Kada smo vidjeli taj odgovor suda, nismo znali što dalje. Oni, dakle, glume poštenje, pa poništavaju izbore zbog tri glasa u Babinoj Gredi, a ostavljaju mogućnost da 250.000 glasova ostane u zraku! Najdalje je u istraživanju ovog skandala otišao kolega Edo Zenzerović, koji je utvrdio da postoji više od 20 gradova, gdje ima više birača nego punoljetnih građana. Zanimljivo je da je većina u svim tim gradovima na prošlim predsjedničkim izborima glasala za Ivu Josipovića! Stranka na vlasti očito koristi taj mehanizam da namješta rezultate izbora”, zastrašujuća otkrića prenio je mr. Petričić, nezavisni politolog, publicist i jedan od najprodornijih nevladinih aktivista (potpredsjednik je udruge Korektiv te moderator i organizator niza vrlo zanimljivih i odlično posjećenih okruglih stolova o korupciji u pravosuđu , o kriminalu u stečajevima i predstečajnim nagodbama…).

Više o ovoj temi možete pročitati OVDJE.

Komentari