PROJEKT KORIJENI: Učenici iz Austrije, Slovenije, Srbije te BiH u Vukovaru upoznaju kulturnu i povijesnu baštinu PROJEKT KORIJENI: Učenici iz Austrije, Slovenije, Srbije te BiH u Vukovaru upoznaju kulturnu i povijesnu baštinu
Kroz bogato ispunjen sedmodnevni program, polaznici Ljetne škole upoznat će bogatu kulturnu i povijesnu baštinu Grada Vukovara kao i njegove prirodne ljepote, a na... PROJEKT KORIJENI: Učenici iz Austrije, Slovenije, Srbije te BiH u Vukovaru upoznaju kulturnu i povijesnu baštinu

Kroz bogato ispunjen sedmodnevni program, polaznici Ljetne škole upoznat će bogatu kulturnu i povijesnu baštinu Grada Vukovara kao i njegove prirodne ljepote, a na zanimljivim radionicama i sportskim aktivnostima imat će priliku usvojiti nova znanja i vještine te sklopiti prijateljstva sa svojim vršnjacima iz Vukovara

Polaznici Ljetne škole hrvatskog identiteta 2019., koja se odvija kao sastavni dio projekta KorijeniSredišnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, jučer (u utorak 20. kolovoza) su posjetili Muzej vučedolske kulture i upoznali ovaj bogati arheološki lokalitet na obali Dunava.

Svoje vještine i kreativnost djevojčice i dječaci dodatno su obogatili sudjelovanjem na dramskoj, folklornoj, tamburaškoj, foto/video i radionici kreativnog pisanja, koje su organizirane u OŠ Dragutina Tadijanovića. Tijekom održavanja radionica polaznicima Ljetne škole pridružio se i državni tajnik Zvonko Milas, koji im je zaželio dobrodošlicu u Vukovar.

Ljetna škola hrvatskog identiteta 2019. sastavni je dio projekta „Korijeni“ na kojoj sudjeluje 59 učenika od 11 do 14 godina iz Austrije, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.
Kroz bogato ispunjen sedmodnevni program, polaznici Ljetne škole upoznat će bogatu kulturnu i povijesnu baštinu Grada Vukovara kao i njegove prirodne ljepote, a na zanimljivim radionicama i sportskim aktivnostima imat će priliku usvojiti nova znanja i vještine te sklopiti prijateljstva sa svojim vršnjacima iz Vukovara.

Toplu dobrodošlicu sudionicima su zaželjele zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara, gospođa Ivana Mujkić i ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića, gospođa Lidija Miletić.

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan RH

Komentari