PROSVJED ZBOG TRAGEDIJE: Je li policijsko privođenje prosvjednika razlog malom broju okupljenih? PROSVJED ZBOG TRAGEDIJE: Je li policijsko privođenje prosvjednika razlog malom broju okupljenih?
Valja podsjetiti da je prosvjed ispred Ministarstva zdravstva održan i u utorak, nakon čega je policija privela dvojicu supredsjednika stranke Slobodna Hrvatska – Damira... PROSVJED ZBOG TRAGEDIJE: Je li policijsko privođenje prosvjednika razlog malom broju okupljenih?

Valja podsjetiti da je prosvjed ispred Ministarstva zdravstva održan i u utorak, nakon čega je policija privela dvojicu supredsjednika stranke Slobodna Hrvatska – Damira Kristijana Roginu i Ivana Pokupeca, koji su na ulaz u Ministarstvo bacali jaja

Grupa građana organizirala je jutros (četvrtak 16. kolovoza) prosvjed ispred Ministarstva zdravstva pod nazivom ‘Zagreb za Zaprešić‘.

Tražili su smjenu ministra Kujundžića, zbog, kako navode, njegove loše politike u zdravstvu. Smatraju da Kujundžić snosi odgovornost zbog užasne tragedije koja se dogodila u Zaprešiću, gdje je zbog katastrofalno loše organiziranog sustava hitne pomoći i zdravstva u cjelini na cesti preminuo 22-godišnji Matteo Ružić.

No, ispred Ministarstva  je bilo više policajaca nego prosvjednika. Organizatori su bili razočarani odazivom.

“Jesmo li mi bube koje na cesti ostaju pet sati mrtve? Treba se probuditi, ovo je prežalosno. Ministre, što radiš tamo gdje jesi, tu dođi i makni se. Tražimo samo prava pacijenata, prava mladih ljudi, mi koji nemamo novca imamo pravo na liječenje”, rekla je Ana Ilić iz Zaprešića.

Valja podsjetiti da je prosvjed ispred Ministarstva zdravstva održan i u utorak, nakon čega je policija privela i u ‘policijskoj postaji nekoliko sati zadržala dvojicu supredsjednika stranke Slobodna Hrvatska – Damira Kristijana Roginu i Ivana Pokupeca. Oni su ulaz u Ministarstvo prije toga gađali jajima, ogorčeni činjenicom da i ministar i ostali koji bi trebali snositi odgovornost nonšalantno tvrdili da nije bilo propusta te da su timovi hitne medicinske pomoći sve uradili ‘po pravilima struke’.

Takav stav ministra Kujundžića ogorčio je, s razlogom, i posve utučene roditelje nesretnog mladića, zbog čega je majka preminulog Matea jučer poslala SMS poruku ministru Kujundžiću upitavši ga ‘kako bi se on osjećao da njegova djeca tako umru na cesti i da satima nakon toga tamo leže’, te ‘zar životi njegove djece vrijede više nego živog njezinog sina?’ Napisala je da je svjesna da će i ovaj veliki skandal u zdravstvu brzo biti zataškan…

 

Komentari