Provjerava li itko jesu li DONACIJE IZ KINE, roba iz Italije zdravstveno ispravne? Zašto voće ne može na tržnice? Provjerava li itko jesu li DONACIJE IZ KINE, roba iz Italije zdravstveno ispravne? Zašto voće ne može na tržnice?
”U nekim mjestima nema dovoljno voća i povrća, koje je sada itekako potrebno. Predlažemo da sve tržnice rade s mjerama zaštite koje su preporučene... Provjerava li itko jesu li DONACIJE IZ KINE, roba iz Italije zdravstveno ispravne? Zašto voće ne može na tržnice?

”U nekim mjestima nema dovoljno voća i povrća, koje je sada itekako potrebno. Predlažemo da sve tržnice rade s mjerama zaštite koje su preporučene od HZZJZ te da im se omogući prodaja vlastitih proizvoda iz svojih OPG-ova. Tako ćemo zdravije i kvalitetnije konzumirati svježe proizvode iz područja lokalnog okruženja, a samim time i omogućiti rad našim proizvođačima te time troškovno rasteretiti državu’’, stoji u otvorenom pismu Vladi RH, kojega potpisuje Predsjedništvo Slobodne Hrvatske

Vodstvo stranke Slobodna Hrvatska poslalo je otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske u kojem ih pitaju provjerava li itko zdravstvenu ispravnost donirane opreme iz Kine, Italije i Španjolske.

Njihovo otvoreno pismo ovdje prenosimo:

‘’Znamo da naša Vlada ulaže ogromne napore u borbi s koronavirusom. Prema vašem priopćenju u nedjelju je u Zagreb iz Šangaja  stiglo 12,5 tona medicinske opreme potrebne za borbu protiv virusa COVID-19. Prema dostupnim podacima znamo da se virus brzo širi među ljudima te se procjenjuje da bi jedna oboljela osoba mogla lako zaraziti dvije do tri osjetljive osobe. Naše pitanje je da li se i na koji način provjerava pristigla oprema – kontaminacija na COVID 19? Isto tako na koji način se provjerava roba koja dolazi iz zemalja koje su teško pogođene koronavirusom, poput Španjolske i Italije?

Kako je sada dozvoljen rad u specijaliziranim trgovinama na tržnicama (dakle ne u svim mjestima), zbog uvedenih propusnica u nekim mjestima nema dovoljno voća i povrća, koje je sada itekako potrebno. Predlažemo da sve tržnice rade s mjerama zaštite koje su preporučene od HZZJZ te da im se omogući prodaja vlastitih proizvoda iz svojih OPG-ova. Tako ćemo zdravije i kvalitetnije konzumirati svježe proizvode iz područja lokalnog okruženja, a samim time i omogućiti rad našim proizvođačima te time troškovno rasteretiti državu’’, stoji u otvorenom pismu Vladi RH, kojega potpisuje Predsjedništvo Slobodne Hrvatske.

FOTO: Ministarstvo unutarnjih poslova RH; Slobodna Hrvatska

Komentari