Prva žena časnica HV-a UDALA SE NA OLTARU DOMOVINE, poziva i druge časnice da to učine Prva žena časnica HV-a UDALA SE NA OLTARU DOMOVINE, poziva i druge časnice da to učine
TweetEmailPrint Mlada i lijepa časnica Hrvatske vojske Ines Benković odlučila je sudbonosno ‘da’ izreći svom odabraniku Toniju Grossiju u službenoj odori na Oltaru domovine... Prva žena časnica HV-a UDALA SE NA OLTARU DOMOVINE, poziva i druge časnice da to učine


Mlada i lijepa časnica Hrvatske vojske Ines Benković odlučila je sudbonosno ‘da’ izreći svom odabraniku Toniju Grossiju u službenoj odori na Oltaru domovine na Medvedgradu. I to na prvi dan proljeća

Časnica za odnose s javnošću ureda zapovjednika Zapovjedništva za potporu Ines Benković, sada Grossi, magistra je ekonomije i specijalista za nacionalnu sigurnost te je sada doktorandica poslijediplomskog studija komunikologije. Ines se na prvi dan proljeća, u srijedu 21. ožujka ove godine, udala za Tonija Grossija, diplomiranog inženjera matematike i poduzetnika u IT sektoru, inače povremenog suradnika portala Promise.hr – vrhunskog stručnjaka i velikog čovjeka. Vjenčali su se u prisutstvu kumova Branke Peraković Krivačić i Ivana Ramljaka.

Što joj znači vojska i zašto se odlučila udati na Oltaru domovinu, Ines je otkrila u razgovoru za portal Direktno. Ovdje prenosimo odgovore mlade časnice.

Natporučnica ste Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga Hrvatske vojske i odlučili ste postati prva žena koja se udala na Oltaru domovine. Zašto baš ova lokacija?

Budući da smo već odlučili imati obred sklapanja građanskog vjenčanja prije crkvenog, a kako se on ne bi pretvorio u samo potpisivanje papira u matičnom uredu, kao časnica Hrvatske vojske osjetila sam potrebu oplemeniti ulazak u brak dodatnom dimenzijom koja bi taj dan učinila meni još posebniji. Tako da je za mjesto vjenčanja odabran naš nacionalni simbol, po meni mjesto najveće državne vrijednosti – Oltar domovine, naravno sa željom da u brak uđem u službenoj odori.

Neobičan odabir za ženu?

Za mene, kao časnicu Zapovjedništva za potporu Hrvatske, to nije bio neobičan odabir, u trenu dogovora sklapanja građanskog vjenčanja i prvih razmišljanja mene kao žene što ću odjenuti odmah sam osjetila da taj čin moram odraditi u službenoj odori. Kao časnica Hrvatske vojske prisegnula sam na vjernost Domovini i časno nošenje odore, a sve te vrijednosti nosimo i u privatnom životu te sam ovim činom zatvorila jednu cjelinu.

Uz prigodan govor predala sam buket kolegici Tomislavi Papić, također časnici,  očekujući nastavak tradicije vjenčanja na Oltaru domovine.

Odabran je i neobičan datum, prvi dan proljeća?

Posebnu simboliku vidjeli smo u ulasku u novo zajedništvo na prvi dan proljeća, koje je simbol buđenje ljudi i prirode, dolasku novog i dobrog vremena. Smatram da je zajednica muškarca i žene više od samog hodanja jer smo sada oboje vezani prstenom ljubavi i vjernosti, samo što sam ja vezana “duplim prstenom” za supruga i Domovinu.

Koliko Vam znači posao u Hrvatskoj vojsci?

Sposobnost, ali i razvoj vlastite osobnosti, gradila sam kroz svijest da naša Hrvatska vojska daje značajan doprinos međunarodnom miru i sveukupnoj sigurnosti. Ponosna sam što sam pripadnica Hrvatske vojske, što mogu časno nositi odoru, služiti Domovini te biti u službi naroda i građana.

Pripadnici Hrvatske vojske uz svoje tradicionalne zadaće bezrezervno su na usluzi civilnoj zajednici, reagiraju pravovremeno u kriznim situacijama, kod svih elementarnih nepogoda vidite da se na Hrvatsku vojsku uvijek može računati, ona je tu da građane zaštiti od prijetnji i opasnosti. To sve nije mala stvar, to su stvari na koje je čovjek uistinu ponosan. Ponos je još veći jer i ja činim tu cjelinu Hrvatske pobjedničke vojske.

Portal Promise.hr ovim putem čestita Ines i Toniju te im želi svako dobro u njihovom zajedničkom životu.


FOTO: Mario Ćužić, Tomislav Papić