Raskošni FESTIVAL HRVATSKE KULTURNE BAŠTINE, običaja, gastronomije i turizma u Vukovaru Raskošni FESTIVAL HRVATSKE KULTURNE BAŠTINE, običaja, gastronomije i turizma u Vukovaru
TweetEmailPrint Pozitivne vibracije i odlična atmosfera uz atraktivne programe pretvaraju ulice i trgove Vukovara u mjesto susreta različitih kultura, gastronomija i zabave, čuvajući najbolje... Raskošni FESTIVAL HRVATSKE KULTURNE BAŠTINE, običaja, gastronomije i turizma u Vukovaru


Pozitivne vibracije i odlična atmosfera uz atraktivne programe pretvaraju ulice i trgove Vukovara u mjesto susreta različitih kultura, gastronomija i zabave, čuvajući najbolje od hrvatske zaštićene nematerijalne kulturne baštine, povezujući Hrvate iz domovinske i iseljene Hrvatske. Svaku večer nastupaju velike zvijezde hrvatske estrade: Prljavo kazalište, Jura Stublić i grupa Film, Miroslav Škoro …, a i dnevni su programi krcati koncertima, plesnim i drugim kulturno zabavnim programima

U organizaciji Grada Vukovara, Turističke zajednice Grada Vukovara i agencije Organizatori bez granica te Vukovarsko-srijemske županije, Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatske kuće „Materina priča“ kao suorganizatora, u Vukovaru će se od 3. do 6. svibnja 2019. održati 2. međunarodni festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, destinacija i atrakcija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

Za trajanja festivala, u Vukovaru će biti predstavljena hrvatska kulturna baština, različite turističke manifestacije i destinacije, ulična kazališta, vinska i gastronomska ponuda te mnogi drugi sadržaji. Svrha festivala je na jednom mjestu predstaviti svu nematerijalnu kulturnu baštinu Republike Hrvatske. Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je također prepoznao važnost ovog sveobuhvatnog projekta i njegovih ciljeva, koji se, pored promocije hrvatske nematerijalne baštine, odnose i na promociju kulturnih dobara, običaja, ali i gastronomije i turizma te u konačnici i hrvatskog zajedništva.

Tijekom tri dana na nekoliko lokacija više od 1000 sudionika koji će sudjelovati u različitim programima i radionicama promijenit će sliku Vukovara – Vukovar, simbol hrvatskog zajedništva, postat će mjesto na kojem se okupljaju sudionici i gosti iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz drugih zemalja.

Prezentacija kulturne baštine, eno-gastro prezentacije, dječji programi i kreativne radionice, razne atrakcije i predstavljanje turističkih manifestacija i destinacija, ulična kazališta, razni performeri i koncerti uz nastupe plesnih skupina jamstvo su dobre zabave za cijelu obitelj.

Tijekom tri dana šetnjom po Vukovaru možete doživjeti dio atmosfere pojedinih turističkih manifestacija koje se tijekom godine održavaju u različitim dijelovima Hrvatske (od gastromanifestacija, tradicijskih i etnomanifestacija do uličnih festivala).

Pozitivne vibracije i odlična atmosfera uz atraktivne programe pretvaraju ulice i trgove grada Vukovara u mjesto susreta različitih kultura, gastronomija i zabave, čuvajući i prezentirajući najbolje od hrvatske zaštićene nematerijalne kulturne baštine, povezujući Hrvate iz domovinske i iseljene Hrvatske, uz prezentaciju kulturne baštine nacionalnih manjina, ali i drugih zemalja koje će se prezentirati na 2. festivalu.

Valja naglasiti da svaku večer nastupaju velike zvijezde hrvatske estrade: Prljavo kazalište, Jura Stublić i grupa Film, Miroslav Škoro …, a i dnevni je program krcat koncertima, plesnim i drugim kulturno zabavnim programima.

FOTO: SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ

 

 

Komentari