Romana Galić predstavljala Grad Zagreb na europskoj konferenciji ‘Odrastanje izvan siromaštva…’ Romana Galić predstavljala Grad Zagreb na europskoj konferenciji ‘Odrastanje izvan siromaštva…’
TweetEmailPrint Predstavljeni su rezultati istraživanja koje je provela Eurocities mreža o mjerama i aktivnostima u borbi protiv dječjeg siromaštva u europskim gradovima, a u... Romana Galić predstavljala Grad Zagreb na europskoj konferenciji ‘Odrastanje izvan siromaštva…’


Predstavljeni su rezultati istraživanja koje je provela Eurocities mreža o mjerama i aktivnostima u borbi protiv dječjeg siromaštva u europskim gradovima, a u kojem je sudjelovao i Grad Zagreb. U svom obraćanju Romana Galić predstavila je aktivnosti kao i zavjete Grada Zagreba u cilju borbe protiv dječjeg siromaštva

Grad Zagreb kao član Eurocities mreže, 18. veljače 2021. godine sudjelovao je na digitalnoj konferenciji pod nazivom „Growing up and out of poverty: Lessons from cities for the EU Child Guarantee“ („Odrastanje bez i izvan siromaštva: Lekcije gradova za EU jamstvo za djecu“).

Na konferenciji je ispred Grada Zagreba sudjelovala Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Konferencija je okupila stotinjak različitih dionika iz različitih institucija Europske unije kao što su: predstavnici Vijeća EU-a, Europske komisije, Europskog parlamenta, europskih gradova, nacionalnih ministarstava, nevladinih organizacija te predstavnici djece i mladih.

Tijekom programa predstavljeni su rezultati istraživanja koje je provela Eurocities mreža o mjerama i aktivnostima u borbi protiv dječjeg siromaštva u europskim gradovima, a u kojem je sudjelovao i Grad Zagreb.

Također na konferenciji su predstavljeni pledges/“zavjeti“ gradova za određena načela Europskog stupa socijalnih prava koja podupiru borbu protiv dječjeg siromaštva.

U svom obraćanju gđa Galić predstavila je aktivnosti kao i zavjete Grada Zagreba u cilju borbe protiv dječjeg siromaštva.

Novim zavjetom, kojeg je potpisao gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić,  Grad Zagreb podržava dva načela Europskog stupa socijalnih prava koja se tiču brige i skrbi o djeci:
1. Obrazovanje, osposobljavanje i cjeloživotno učenje
11. Briga o djeci i podrška djeci

Istom prilikom pročelnica Galić istaknula je najvažnije mjere i aktivnosti Grada Zagreba usmjerenih prema djeci i obiteljima, kojima se olakšava svakodnevni život kroz siguran rast i razvoj djece te financijsku podršku roditeljima.

Komentari