Savjetovalište Luka Ritz pun pogodak: U godinu dana čak 440 djevojčica i dječaka zatražilo pomoć Savjetovalište Luka Ritz pun pogodak: U godinu dana čak 440 djevojčica i dječaka zatražilo pomoć
Centar “Luka Ritz” je javna ustanova socijalne skrbi kojoj je osnivač Grad Zagreb, a s radom je započeo 2017. Nastao je iz potrebe za... Savjetovalište Luka Ritz pun pogodak: U godinu dana čak 440 djevojčica i dječaka zatražilo pomoć

Centar “Luka Ritz” je javna ustanova socijalne skrbi kojoj je osnivač Grad Zagreb, a s radom je započeo 2017. Nastao je iz potrebe za sustavnom, sveobuhvatnom skrbi o djeci i mladima u riziku ili s već razvijenim problemima u ponašanju, njihovim obiteljima te odgajateljima, nastavnicima i drugim stručnjacima

U povodu nedavno obilježene 1. obljetnice osnutka, gradonačelnik Milan Bandić posjetio je danas, u društvu zamjenice Jelene Pavičić Vukičević i resorne pročelnice Romane Galić, Centar za pružanje usluga u zajednici „Savjetovalište Luka Ritz”

Doznali su da je Centru, zbog velikog broja korisnika koji su se odazvali na programe koje centar provodi u cilju sveobuhvatne skrbi o djeci i mladima, nedostaje prostora pa je gradonačelnik obećao pronaći dodatne kvadrate.

Centar je gradonačelnik Bandić obišao s majkom Luke Ritza, Suzanom, a izjavu novinarima dala je ravnateljica Centra Ivana Jolić.

”Drago nam je da nam je gradonačelnik dao riječ da ćemo u budućnosti riješiti ovaj problem nedostatka prostora, a i nedostatka osoblja naglasila je Jolić i pritom dodala. Nas je samo 4 stručna radnika, ali iako nas je malo i prostor malen pružili smo punu pomoć kome je god trebalo, a našim centrom u proteklih godinu dana prošlo je 440 korisnika te smo pružili gotovo 2 tisuće različitih usluga poput savjetovanja, psihosocijalne pomoći i pomoći u učenju”, zaključila je Jolić.

”Luka Ritz je simbol stradanja mladog čovjeka koji ni za šta nije kriv. To se, ne daj Bože, može dogoditi bilo kome. I upravo zbog toga moramo promicati toleranciju, ljudsku toplinu i snošljivost, a posebno moramo biti blagonakloni prema onima koji su drugačiji i koji su u potrebi”, rekao je gradonačelnik obećavši da će Grad Zagreb staviti sva svoja raspoloživa sredstva da se nađe i dodatni adekvatan prostor za potrebe Savjetovališta. Premali smo grad i zemlja da svaki ljudski život ne bi bio dragocjen.

Centar “Luka Ritz” je javna ustanova socijalne skrbi kojoj je osnivač Grad Zagreb, a s radom je započeo 2017. Nastao je iz potrebe za sustavnom, sveobuhvatnom skrbi o djeci i mladima u riziku ili s već razvijenim problemima u ponašanju, njihovim obiteljima te odgajateljima, nastavnicima i drugim stručnjacima koji sudjeluju u njihovom odgoju i obrazovanju. Zaposleno je 7 djelatnika (ravnateljica, socijalna radnica, socijalna pedagoginja, 2 psihologinje, viša administrativna referentica, tehnička suradnica)  i 25 volontera.

Centar se u potpunosti financira iz proračuna Grada Zagreba.

 

Komentari