SAVJETOVALIŠTE za BLOKIRANE prepuno ljudi, volonterke ne stižu sve primiti! SAVJETOVALIŠTE za BLOKIRANE prepuno ljudi, volonterke ne stižu sve primiti!
VODIČ ZA OVRŠENE: PIŠITE NAM O SVOJIM PROBLEMIMA

SAVJETOVALIŠTE za BLOKIRANE prepuno ljudi, volonterke ne stižu sve primiti!

Zagreb 12. listopada 2016. Damir Kramarić

TweetEmailPrint ‘Gužva u savjetovalištu i veliko zanimanje blokiranih, posljedica je tekstova koje ste objavili, odnosno priča o blokiranim građanima koji traže pomoć ‘, potvrdila... SAVJETOVALIŠTE za BLOKIRANE prepuno ljudi, volonterke ne stižu sve primiti!


‘Gužva u savjetovalištu i veliko zanimanje blokiranih, posljedica je tekstova koje ste objavili, odnosno priča o blokiranim građanima koji traže pomoć ‘, potvrdila nam je Etna Mustapić, voditeljica Savjetovališta Stranke rada i solidarnosti u Praškoj 5. Svjedočanstva blokiranih i odgovore volonterki objavljivat ćemo uskoro na Promise.hr

blokirane-s-etnomNakon što smo prošli tjedan objavili dvije reportaže o volonterkama Stranke rada i solidarnosti koje u Praškoj 5 svaki ponedjeljak popodne pomažu blokiranim Zagrepčanina, Savjetovalište je, u ovaj ponedjeljak, postalo pretijesno za sve koji su došli po pomoć u Prašku 5.

”Bilo je toliko ljudi, da volonterke nisu uspjele sa svima razgovarati. Neke od njih su zamolile da dođu slijedeći ponedjeljak. Takvo zanimanje posljedica je tekstova koje ste objavili, odnosno priča o blokiranim građanima koji traže pomoć u našem savjetovalištu”, potvrdila nam je Etna Mustapić, voditeljica Savjetovališta Stranke rada i solidarnosti u Praškoj 5 u Zagrebu.

U isto vrijeme, na našu e-mail adresu redakcija@promise.hr stiglo je nekoliko pisama građana koji također trebaju savjet, odnosno pomoć zbog blokada, uvećanih računa, prijevara hrvatskih teleoperatera, ‘slučajnih pogrešaka’ zbog kojih im novac nije stigao na zaštićeni, već na blokirani račun…

Mnoge nevjerojatne priče blokiranih građana osvanule su i u obliku komentara ispod našeg teksta, ili ispod linka na tekst na društvenim mrežama. Sve to pokazuje koliko je velik interes za ovu tematiku te koliko su glavni hrvatski mediji nezainteresirani za najveće probleme ljudi i za hrvatsku stvarnost.

Zbog svega navedenog, dogovorili smo s djelatnicama Savjetovališta Stranke rada i solidarnosti da ćemo im mailom proslijeđivati svjedočanstva i pitanja ovršenih i blokiranih građana, a odgovore educiranih i odlično upućenih volonterki objavljivat ćemo potom, u mjeri u kojoj to bude moguće, u obliku priče na Promise.hr.

Budući da su problemi blokiranih građana često vrlo slični, mnogi će vjerojatno svoj problem moći prepoznati i u nečijoj tuđoj priči, te će savjet ili preporuku za pomoć moći pročitati na našem portalu.

Snimio: Damir Kramarić