SKANDAL ZA ZATVOR: Evo kako je bivša Vlada lagala EU da brišu sve blokade FINE! SKANDAL ZA ZATVOR: Evo kako je bivša Vlada lagala EU da brišu sve blokade FINE!
ZBOG MULJANJA BIVŠE VLADE, HRVATSKOJ UVODE 'PROTEKTORAT'

SKANDAL ZA ZATVOR: Evo kako je bivša Vlada lagala EU da brišu sve blokade FINE!

Iseljeništvo i svijet 1. ožujka 2016. Promise.hr

TweetEmailPrint Udruga Blokirani u posjedu je odgovora Europske Komisije iz kojeg je vidljivo da je Vlada Zorana Milanovića lagala EU Parlament da je deblokirala... SKANDAL ZA ZATVOR: Evo kako je bivša Vlada lagala EU da brišu sve blokade FINE!


Udruga Blokirani u posjedu je odgovora Europske Komisije iz kojeg je vidljivo da je Vlada Zorana Milanovića lagala EU Parlament da je deblokirala bankovne račune za 325.000 građana! Blokirani su Europsku komisiju upoznali s otimačinom koju provodi FINA koja, bez sudske presude, blokira građanima sve račune. EK je upitala Vladu o tome, a oni su im slagali da su u veljači 2015. krenuli u brisanje svih blokada?!

EK i kervatin dopis”Premijer Tihomir Orešković, kazao je prije četiri dana, a nakon što je u radnom posjetu Zagrebu bio potpredsjednik Komisije za euro i socijalni dijalog, Valdis Dombrovskis, kako bivša vlada nije izvršila reforme. Naglasio je da smo izgubili četiri godine za reforme koje je bivša Vlada obećala i govorila da provodi. Rezultat toga je da nam danas prijeti postupak korektivne mjere. Hrvatska bi mogla biti prva zemlja kojoj prijete takve mjere.

Premijer Orešković je nažalost u pravu. Udruga Blokirani zna da je to nažalost istina: da je Vlada Zorana Milanovića govorila da provodi reforme, ali ih nije provela. Jasno je sada da je Vlada zavaravala domaću javnost ali i Europsku Komisiju.

Udruga Blokirani, ovom prilikom daje na uvid odgovor iz EK iz kojeg je vidljivo da je Vlada Zorana Milanovića lagala Europskoj Uniji o provođenju reformi, osobito kad je riječ o brisanju blokada nad milijun privatnih računa u vlasništvu 325.000 građana te desetaka tisuća privatnih tvrtki”, stoji u dopisu kojeg je Udruga Blokirani poslala našem portalu.
.
Podsjetimo da udruga Blokirani zagovara izmjene ovršnog mentaliteta u Hrvatskoj.

”U ime 325.000 Blokiranih, vodstvo udruge s vodstvom Europskog Parlamenta vodi kontinuiranu prepisku. Upozoravamo da privatni dug Hrvatske enormno raste zbog blokada. Upravo je to i motiviralo EU potpredsjednika Dombrovskis-a da novoj Vladi skrene pažnju na katastrofalnu visinu privatnog duga u Hrvatskoj koji je puno veći od duga kompletne privrede.

U protekle dvije godine djelovanja udruge izmjenili smo više dopisa sa EK. Upoznali smo ih s lošom pravno-političkom praksom hrvatskog ovršnog pravosuđa i državnom agencijom FINA koja, bez sudske pravomoćne presude, blokira građanima sve račune.

Zadnji odgovor iz EK (prosinac, 2015.-foto ek1) nas je zaprepastio i obeshrabrio. Pomislili smo, kakvog smisla ima da mi upozoravamo EU na loše stanje u Hrvatskoj, ako EU potom traži odgovor od Vlade, a Vlada ih krivo informira?

Naime, EK nam je dala na znanje da je Vlada RH, Zorana Milanovića  u veljači, 2015. godine, citiram: ”Pokrenula aktivnosti OBUSTAVA I BRISANJA blokada bankovnih računa građana RH“.dear kervatin

To jednostavno nije istina!

Čak 325.000 blokiranih građana, u blokadi dužoj od 1000 dana, zna da to nije istina. Blokade nisu izbrisane. Dapače, sve ih je više. I sad je neminovno da si kao aktivan građanin Hrvatske postaviš pitanje; u kakvoj to zemlji živiš, ako javni službenik, u ime Vlade RH, sebi dozvoli „slobodu“ na laž, pa frizira  Izvješća prema EK?

Kako aktivni građanin, koji vjeruje u demokraciju, može objasniti činjenicu da Vlada neće reći točne podatke o stanju pravosuđa u Hrvatskoj? Kako da se ti, volonter, boriš protiv mašinerije koja te ima moć blokirati?!
Mi znamo da svatko ima pravo sudjelovati u upravljanju svojom zemljom, posredno ili neposredno.
To i činimo. Znamo da je volja naroda temelj državne vlasti. Sve su to dobre definicije, dobre političke prakse, dobre demokracije, države u kojoj ima smisla živjeti i raditi. Želimo i Hrvatskoj takvu budućnost.
No, kako pobjediti u borbi s vladajućima koji će, nakon što mi upozorimo EK na blokade, odgovoriti Europskoj Komisiji da su oni blokade obrisali! A nisu.
Obzirom da je i predstavnik EK prije četiri dana u Hrvatskoj upozorio da nam se spremaju korektivne mjere, ako Vlada ne uvede reforme, smatrali smo da treba javnost upozoriti na kakve su sve trikove članovi bivše Vlade bili spremni – da zadrže vlast”, piše Udruga Blokirani, koja nam je dostavila i preslike dopisa koje su razmjenjivali udruga Blokirani i Europska Komisija.

I doista, iz dopisa koje smo vidjeli bjelodano je da je Udruga Blokirani upozoravala Europsku Komisiju i Europski parlament na skandalozne blokade FINE i na nevjerojatan broj blokiranih osoba u Hrvatskoj te enormni dug tih osoba, no jasno je također da je Milanovićeva Vlada doista lagala i muljala te obmanjivala Europsku komisiju?!!

Zbog ovog skandala nad skandalima, ravnog onome s ‘Lex Perković’, netko bi morao odgovarati i pred sudom.

Komentari