SKUP O ISELJENIČKOM TURIZMU: O vlastitim iskustvima govorit će povratnici koji su uspjeli i u Hrvatskoj SKUP O ISELJENIČKOM TURIZMU: O vlastitim iskustvima govorit će povratnici koji su uspjeli i u Hrvatskoj
O vlastitim iskustvima na konferencije će govoriti Joe Bašić iz Kanade, osnivač i direktor tvrtke MPG – Ultra iz Splita, potom Marion Duzich povratnik... SKUP O ISELJENIČKOM TURIZMU: O vlastitim iskustvima govorit će povratnici koji su uspjeli i u Hrvatskoj

O vlastitim iskustvima na konferencije će govoriti Joe Bašić iz Kanade, osnivač i direktor tvrtke MPG – Ultra iz Splita, potom Marion Duzich povratnik iz SAD-a te vlasnik i direktor Waterman Supertrvs hotela s otoka Brača, Franjo Pašalić, povratnik iz Njemačke i vlasnik Marine Frapa Resort u Rogoznici te drugi povratnici iz iseljeništva

Idućeg petka, 17. svibnja 2019., u Splitu započinje Druga međunarodna konferencija o iseljeničkom turizmu u organizaciji udruge Centar za istraživanje hrvatskog iseljeništva, koju vodi dr. sc. Marin Sopta.

Dvodnevna konferencija će se održati u dvorani HAZU, na splitskom Trgu braće Radić 7, a svečano otvaranje predviđeno je za petak u 9 sati, kada će se sudionicima video-linkom obratiti predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović.

Potom su predviđeni pozdravni govori Marina Sopte, ravnatelja Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva, zatim Zvonka Milasa, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Tončija Glavine, državnog tajnika u Ministarstvu turizma te Ivana Barbarića, potpredsjednika HGK za međunarodne poslove i EU.

John Gašparac iz Kanade, predsjednik Uprave PwC Croatia, govorit će o perspektivama iseljeničkog turizma, a nakon njega prisutni će iz prve ruke moći čuti o uspješnim pričama povratnika u Hrvatsku koji su uložili u turizam.

O vlastitim iskustvima govorit će Joe Bašić iz Kanade, osnivač i direktor tvrtke MPG – Ultra iz Splita, potom Marion Duzich povratnik iz SAD-a te vlasnik i direktor Waterman Supertrvs hotela s otoka Brača, Franjo Pašalić, povratnik iz Njemačke i vlasnik Marine Frapa Resort u Rogoznici te Tonči Glavina, povratnik iz SAD-a koji obavlja dužnost državnog tajnika u Ministarstvu turizma.

Program se nastavlja nakon stanke panelom ‘Hrvatski san’, a u tom dijelu konferencije govoriti će Hrvoje Čuvalo o korištenju kredita kroz primjer Hrvatske banke za obnovu i razvoju.

Nakon Čuvala o svojim će iskustvima govoriti Patrick Franolić iz Australije, Joe Kustra iz SAD-a, Dragica Vučković iz SAD-a i George Zebić iz Kanade.

O prošlosti i budućnosti hrvatskih povratnika govorit će Krešo Gotovac iz Kanade, Tanja Polegubić iz Australije, Sarah Jane Begonja i Mate Begonja iz Australije, Branka Čubelić iz Australije, Nansi Ivanišević iz Splita, a panel će moderirati dr. sc. Natasha Levak, znanstvenica i  djelatnica Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija, inače povratnica iz Australije.

Program se, nakon pauze za ručak, u petak popodne te u subotu nastavlja izlaganjima mnogih drugih povratnika u Hrvatsku.

Svi ostali detalji i cjelokupni program dvodnevne konferencije o iseljeničkom turizmu mogu se doznati na službenoj web stranici Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva.

Komentari