Promijenimo Hrvatsku: PRANJE NOVCA u RH se isplati; zato ne muljajte na sitno, već na veliko” Promijenimo Hrvatsku: PRANJE NOVCA u RH se isplati; zato ne muljajte na sitno, već na veliko”
''kada otkriju da pereš novac, daš ostavku i odeš doma!''

Promijenimo Hrvatsku: PRANJE NOVCA u RH se isplati; zato ne muljajte na sitno, već na veliko”

GospodarstvoHrvatska 5. studenoga 2020. Promise.hr

TweetEmailPrint ”Kod pranja novca smatra se da je isplativo ako se izvuče 50%. Ako je oprano 600 milijuna kuna (čime se barata) a treba... Promijenimo Hrvatsku: PRANJE NOVCA u RH se isplati; zato ne muljajte na sitno, već na veliko”


”Kod pranja novca smatra se da je isplativo ako se izvuče 50%. Ako je oprano 600 milijuna kuna (čime se barata) a treba platiti kaznu od samo 33 milijuna kuna, onda je to vrlo isplativ posao. U Zagrebačkoj banci trojica menadžera su dali ostavke. Pazite, dali su ostavke, a riječ je o kaznenom djelu pranja novca. Znači, možeš se baviti pranjem novca, a kada te otkriju ti daš ostavku i odeš doma, a sutra na novo radno mjesto unutar istoga sustava. Ovdje je riječ o kaznenoj odgovornosti koju je morao pokrenuti DORH. Guverner kaže da nije siguran je li to uopće kazneno djelo! Pokušajte vi nešto smuljati na sitno pa ćete vidjeti kako će se institucije svaliti na vas. Pouka: Zato nemojte takve stvari raditi na sitno, već u velikim iznosima i to u Hrvatskoj, jer ćete jeftino proći. Zbog svega tražimo ostavke guvernera HNB-a i glavne državne odvjetnice”, stoji u objavi na FB stranici Promijenimo Hrvatsku, koju vodi dr. Lovrinović, profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Administratori FB stranice političke stranke Promijenimo Hrvatsku, koju vodi dojučerašnji saborski zastupnik i profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Ivan Lovrinović, objavili su zanimljiv post povodom informacije o novčanoj kazni Zagrebačkoj banci zbog pranja velike količine novca. Objavu prenosimo u cijelosti:

”PRANJE NOVCA U HRVATSKOJ SE ISPLATI! HNB je Zagrebačkoj banci odredio kaznu od samo 33 milijuna kuna zbog pranja ogromne količine novca sumnjivog porijekla od 2015. do početka 2020.g.
Naravno, mediji kojima su drage banke, predstavili su ovu kaznu kao ogromnu i najveću u povijesti Hrvatske.
Što nam nije rečeno o ovom slučaju:
1. Nije objavljen ukupan iznos novca koji je opran, a očito je ogroman.
2. U Zagrebačkoj banci trojica menadžera su dali ostavke. Pazite, dali su ostavke, a riječ je o kaznenom djelu pranja novca. Misle da je to dovoljno – znači možeš se baviti pranjem novca a kada te otkriju ti samo daš ostavku i odeš doma, a sutra na novo radno mjesto unutar istoga sustava. Ili u prijevremenu mirovinu.
3. DORH nije niti prstom maknuo kao da je riječ o benignim poslovima a ne pranju novca, čime ohrabruje takve poslove.
4. Kod pranja novca smatra se da je isplativo ako se izvuče 50%. Ako je oprano 600 milijuna kuna (čime se barata) a treba platiti kaznu od samo 33 milijuna kuna, onda je to vrlo isplativ posao.
5. Ovdje je riječ prije svega o kaznenoj odgovornosti koju je po prirodi stvari morao pokrenuti DORH. Guverner u izjavi danas kaže da nije siguran je li to uopće kazneno djelo!!!
Pokušajte vi nešto smuljati na sitno pa ćete vidjeti kako će se institucije svaliti na vas.
Pouka: Zato nemojte takve stvari raditi na sitno, već u velikim iznosima i to u Hrvatskoj, jer ćete jeftino proći.
Zbog svega ovoga tražimo ostavke guvernera HNB-a i glavne državne odvjetnice”, napisali su administratori FB stranice Promijenimo Hrvatsku.