Snijeg sa skijališta na Trgu bana Jelačića seli na sanjkalište na Cmroku Snijeg sa skijališta na Trgu bana Jelačića seli na sanjkalište na Cmroku
Zahvalivši instruktorima i njihovim učenicima na odanosti i zalaganju, gradonačelnik je napomenuo da snijeg koji je dovezen u sami centar neće propasti jer će... Snijeg sa skijališta na Trgu bana Jelačića seli na sanjkalište na Cmroku

Zahvalivši instruktorima i njihovim učenicima na odanosti i zalaganju, gradonačelnik je napomenuo da snijeg koji je dovezen u sami centar neće propasti jer će večeras biti prevezen na sanjkalište Cmrok, koje će raditi iduća dva mjeseca

Sa završetkom školskog raspusta i početkom drugog polugodiša, gasi se i skijalište u centra grada. Uklonjena je staza u Bakačevoj ulici i na Trgu bana Jelačića, kojom su prije par tjedana vozile svjetske skijaške legende, a koja je kasnije služila kao skijalište i škola skijanja. Snijeg sa staze će biti preseljen na sanjkalište na Cmroku.

”Najzadovoljniji u ovoj priči su roditelji, bake i djedovi koji su djecu doveli na skijanje, po prvi puta u povijesti, ispred Zagrebačke katedrale”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom druženja s djecom u školi skijanja na stazi u Bakačevoj. Malim je skijašima instruktor bio nabolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, a u prvim koracima na snijegu pomogao im je i Filip Zubčić.

Zagrebački mališani, mnogi od kojih su na stazi u Bakačevoj po prvi puta stali na skije te se zaljubili u ovaj sport, nisu krili svoje oduševljenje. Njih je preko tisuću ovdje učilo skijati proteklih deset dana.
Podsjetimo, strmina Bakačeve od Katedrale do Manduševca pretvorena je u skijalište dugačko 160, a široko osam do deset metara. Povod za to je bila 50. obljetnica Svjetskog skijaškog kupa koja se obilježila upravo za vrijeme utrke Snow Queen Trophy u Zagrebu, a tom prigodom niz Bakačevu se spustilo dvadesetak najvećih imena međunarodnog skijanja. Nakon proslave, staza u centru grada postala je škola skijanja na kojoj su djeca besplatno učila skijati pod stručnim vodstvom profesionalnih instruktora.
Zahvalivši instruktorima i njihovim učenicima na odanosti i zalaganju, gradonačelnik je napomenuo da snijeg koji je dovezen u sami centar neće propasti jer će večeras biti prevezen na sanjkalište Cmrok, koje će raditi iduća dva mjeseca.

 

Komentari