Spojili IZNAJMLJIVAČE na moru s DJECOM koja nemaju za ljetovanje, Veterani Croatia osigurali prijevoz Spojili IZNAJMLJIVAČE na moru s DJECOM koja nemaju za ljetovanje, Veterani Croatia osigurali prijevoz
Obitelji koje su prvi put dobile priliku otići na ljetovanje nailazile su na problem prijevoza. Članovi 5. Podružnice Moto kluba Veterani Croatia javili su... Spojili IZNAJMLJIVAČE na moru s DJECOM koja nemaju za ljetovanje, Veterani Croatia osigurali prijevoz

Obitelji koje su prvi put dobile priliku otići na ljetovanje nailazile su na problem prijevoza. Članovi 5. Podružnice Moto kluba Veterani Croatia javili su se gospođi Matulić i pronašli besplatan prijevoz djeci s posebnim potrebama s područja Osječko baranjske županije

Ponos Hrvatske, nagrada je za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu koja se u Hrvatskoj ove godine dodjeljuje 13. puta. Gospođa Vjera Matulić dobitnica nagrade „Ponos Hrvatske“, svojom je idejom da putem društvenih mreža pomogne spojiti iznajmljivače na Jadranu s obiteljima koja svojoj djeci nisu mogla priuštiti ljetovanje napravila jednu od najhumanijih gesta po kojoj će se pamtiti 2017. godina.

Pokrenula je lanac dobrote i pozitivne energije.

Njena Facebook stranica „Iznajmljivači dobrog srca“ iz dana u dan je bila sve posjećenija, a humanost se probudila kod brojnih iznajmljivača privatnog smještaja na našem moru. Obitelji koje su na ovaj način prvi put dobile priliku otići na ljetovanje nailazile su na problem prijevoza.

Članovi 5. Podružnice MKVC uvidjela je mogućnost pomoći te se javili gospođi Matulić i ponudili pomoć u ovom hvale vrijednom podvigu i to u besplatnom prijevozu djeci s posebnim potrebama s područja Osječko baranjske županije, ne znajući da osim punog srca što činimo dobro, ovim potezom dobivamo i pregršt novih i prekrasnih prijateljstava.

Istovremeno je Tomislav Pavlović pokrenuo Facebook stranicu „Vozači velikog srca“ gdje su se svi ljudi dobre volje koji imaju vlastito prijevozno sredstvo i nešto vremena javljali kako bi se uključili u ovu veliku humanitarnu akciju.

Članovi 5.Podružnice, Moto klub „Veterani Croatia“ tijekom prošlogodišnje turističke sezone osigurali su prijevoz do Jadrana brojnim obiteljima s područja Osječko-baranjske županije.

”S ponosom ističemo kako je humanost ove ideje prepoznao i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te je Osječko-baranjska županija odlučila pomoći u vidu financiranja  povratne autobusne karte djece s posebnim potrebama i njihovih obitelji s područja Osječko-baranjske županije.

Za nepokretnu i teško pokretnu djecu te mališane koji zbog prirode svoje bolesti nisu u mogućnosti samostalno se kretati rješenje su ponudili iz Zavoda za  hitnu medicinu Osječko-baranjske županije. Organizirali su i osigurali besplatan prijevoz sanitetskim vozilom djeci s područja županije kao i njihovim roditeljima, od adrese prebivališta do izabranog odredišta ljetovanja.

Drago nam je što smo dio ove lijepe priče, te kao MKVC i Županija na čelu s županom gdin.Anušić, pokazali još jednom kako Hrvati imaju veliko srce kada je najpotrebnije. Ponekad je potreban samo mali poticaj da se val humanosti pokrene, drago nam je da smo to zajednički i učinili”, javio je portalu Promise.hr Mirko Đurđević, predsjednik Podružnica 5. – Istočna Hrvatska Moto kluba Vetarani Croatia.

 

 

Komentari