Stotine učitelja na konferenciji o KREATIVNOSTI i INOVATIVNOSTI u nastavi Stotine učitelja na konferenciji o KREATIVNOSTI i INOVATIVNOSTI u nastavi
dupkom puna dvorana vatroslav lisinski

Stotine učitelja na konferenciji o KREATIVNOSTI i INOVATIVNOSTI u nastavi

Zagreb 10. siječnja 2019. Promise.hr

”Izuzetno zadovoljstvo predstavlja mi činjenica da ste upravo Vi: poštovani učitelji, stručni suradnici i ravnatelji prepoznali važnost teme kreativnost i inovativnost u nastavi te... Stotine učitelja na konferenciji o KREATIVNOSTI i INOVATIVNOSTI u nastavi

”Izuzetno zadovoljstvo predstavlja mi činjenica da ste upravo Vi: poštovani učitelji, stručni suradnici i ravnatelji prepoznali važnost teme kreativnost i inovativnost u nastavi te su se sva mjesta za Konferenciju popunila u samo tri dana. Vaš veliki interes je razlog da ćemo Konferenciju ponoviti i u travnju”, rekla je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje

Jutros je u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski otvorena dvodnevna konferencija Kreativnost i inovativnost u nastavi koja je namijenjena ravnateljima, učiteljima i stručnim suradnicima osnovnih i srednjih škola.

Konferenciju organizira Agencija za odgoj i obrazovanje i Visoko učilište Effectus, a održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, predsjednika Hrvatskog sabora i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Osim zamjenice zagrebačkog gradonačelnika dr.sc. Jelene Pavičić Vukičević prisutnima su se obratile i Jadranka Žarković – Pečenković, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, izaslanik predsjednika Vlade i posebni savjetnik predsjednika Vlade RH te Vesna Bedeković, izaslanica Hrvatskog Sabora i predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora.

Zamjenica Pavičić Vukičević naglasila je kako bez kreativnosti i inovativnosti nema poduzetništva i razvoja, a bez onih koji će obične stvari vidjeti na neobičan i nov način nema ni budućnosti u svijetu koji treba samouvjerene, radoholične, odgovorne i samostalne pojedince koji spremno preuzimaju rizike za uspjeh.

Zamjenica je iskoristila priliku i kako bi istaknula da su učitelji srce i duša hrvatskih škola. Učitelj je doista najvrjednije što hrvatski odgojno – obrazovni sustav ima. To je profesija koja je poštovana te koja mora i u budućnosti promišljati svoj identitet.

Izuzetno zadovoljstvo predstavlja mi činjenica da ste upravo Vi: poštovani učitelji, stručni suradnici i ravnatelji prepoznali važnost teme kreativnost i inovativnost u nastavi te su se sva mjesta za Konferenciju popunila u samo tri dana. Vaš veliki interes je razlog da ćemo ovu Konferenciju ponoviti i u travnju za sve ostale zainteresirane nastavnike, rekla je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Također je dodala da iako trenutni odgojno – obrazovni sustav ima kvalitetne temelje, u njega ipak treba intenzivno ugrađivati i kulturu kreativnosti.

Podsjećamo da se drugi dan Konferencije održava u petak, 11. siječnja, u prostoru Ekonomskog fakulteta, a namijenjen je djelatnicima srednjih škola.

Komentari