Teme: Zašto investirati u Hrvatsku, Zakon o hrvatskom državljanstvu… na Savjetu Vlade za Hrvate izvan RH Teme: Zašto investirati u Hrvatsku, Zakon o hrvatskom državljanstvu… na Savjetu Vlade za Hrvate izvan RH
Jedna od tema na sjednici Savjeta, koja počinje sutra u Šibeniku, bit će i ‘Poslovanje Podravke na internacionalnim tržištima na primjeru tržišta Australije’, jer... Teme: Zašto investirati u Hrvatsku, Zakon o hrvatskom državljanstvu… na Savjetu Vlade za Hrvate izvan RH

Jedna od tema na sjednici Savjeta, koja počinje sutra u Šibeniku, bit će i ‘Poslovanje Podravke na internacionalnim tržištima na primjeru tržišta Australije’, jer Hrvatska s Australijom bilježi suficit (izvoz veći od uvoza), zahvaljujući u mnogočemu aktivnostima Australsko-hrvatske gospodarske komore, odnosno uglednim australskim poduzetnicima hrvatskog podrijetla

Ovaj vikend kreće veliki tjedan hrvatskog iseljeništva u Hrvatskoj. Već sutra (u subotu 10. studenog) u Šibeniku u Amadria park Hotelu Ivan započinje druga sjednica 2. saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske koja završava u nedjelju 11. studenoga.

Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske je savjetodavno tijelo Vlade koje pruža pomoć Vladi u kreiranju i provedbi politika, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate izvan Republike Hrvatske, a sastaje se najmanje jednom godišnje u Republici Hrvatskoj i raspravlja o provedbi Strategije i Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te drugim pitanjima od interesa za Hrvate izvan RH.

Ovogodišnja sjednica Savjeta započinje uvodnim obraćanjem državnog tajnika Zvonka Milasa i predsjednika Savjeta gospodina Ivana Grbešića u subotu, 10. studenoga s početkom u 9.00 sati.

Na sjednici će biti izložene teme koje se odnose na aktualne normativne aktivnosti, gospodarstvo, investicije i konkurentnost, prekograničnu suradnju i međunarodni kanal javne televizije, a po završetku radnog dijela sjednice u programu je odlazak u katedralu Sv. Jakova gdje će se članovi Savjeta susresti s gradonačelnikom grada Šibenika g. Burićem i župnikom don Krešom Matešom, nakon čega će uslijediti posjet samostanu, a u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku s početkom u 17.25 sati održat će se kratki prigodni program.

Jedna od tema prvog dana sjednice bit će i ‘Poslovanje Podravke na internacionalnim tržištima na primjeru tržišta Australije’, jer Hrvatska s Australijom bilježi suficit u robnoj razmjeni (izvoz je veći od uvoza), zahvaljujući u mnogočemu aktivnostima Australsko-hrvatske gospodarske komore, odnosno uglednih australskih poduzetnika hrvatskog podrijetla.

Teme: ‘Zašto investirati u Hrvatsku?’ te ‘Zakon o hrvatskom državljanstvu’, također su na dnevnom redu prvoga dana sjednice Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

U nedjelju, 11. studenoga nastavlja se sjednica Savjeta predstavljanjem projekata Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predstavljanjem aktivnosti vezanih uz unapređenje Strategije o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te izlaganjima potpredsjednika Savjeta.

Sjednica završava raspravom i usvajanjem zaključaka, a isto će se održati u vremenu od 12.50 do 14.00 sati.


U Zagrebu Meeting poslovnog povezivanja RH i iseljene Hrvatske

U ponedjeljak, pak, 12. studenoga u u Kongresnom centru Forum Zagreb započinje Konferencija G2.4. „Pogled u budućnost“,usmjerena na poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske. Konferencija će, od 12. do 14. studenog ugostiti uspješne poslovne ljude hrvatskog porijekla iz 14 zemalja i Hrvatske, te sa četiri kontinenta.

Visoki pokrovitelj Konferencije je Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, a pokrovitelj je i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Najveće delegacije na ovogodišnji Meeting G2 dolaze iz Australije Austrije. Australija svake godine prednjači po broju poslovnih ljudi koji dolaze ostvariti poslovne veze u Hrvatskoj, a ove godine dolaze predstavnici triju od ukupno četiri Australsko-hrvatske gospodarske komore koje djeluju u toj golemoj zemlji – kontinentu.

Cilj i svrha oba ova događaja je snažnije povezivanje i jača suradnja hrvatskog iseljeništva s domovinom Hrvatskom.

Komentari