The Croatian Project iz Australije prikupio 10.200 dolara te ih darivao trima obiteljima u Strašniku The Croatian Project iz Australije prikupio 10.200 dolara te ih darivao trima obiteljima u Strašniku
TweetEmailPrint Uručenje triju čekova vrijednih po 3400 dolara glavama triju obitelji iz Strašnika prenosili su video linkom na Facebook stranici The Croatian Project. Prijenos... The Croatian Project iz Australije prikupio 10.200 dolara te ih darivao trima obiteljima u Strašniku


Uručenje triju čekova vrijednih po 3400 dolara glavama triju obitelji iz Strašnika prenosili su video linkom na Facebook stranici The Croatian Project. Prijenos su, što uživo, a što s odgodom, pratili na tisuće Hrvata iz svih dijelova svijeta. Prijenos uživo je vodila Lidia Kukulj, Hratica iz Australije, inače popularna influencerica u Australiji i bivša australska televizijska novinarka i voditeljica, koja i inače zdušno i svim srcem radi na povezivanju Hrvata iz dijaspore (Australije) s domovinom Hrvatskom (priču o Lidii Kukulj objavili smo ranije u tekstu:  ‘Australska TV voditeljica: Obožavam sve što je naše, PLAČEM svaki put KADA SLIJEĆEM U ZAGREB!‘)

Brojnim primjerima velike solidarnosti, zajedništva i humanosti te nesebičnog pružanja ruke ljudima u nevolji na Banovini, svjedočimo i danima nakon razornog udara iz utrobe Zemlje. Pomoć stradalima i dalje stiže sa svih strana svijeta, pa i iz daleke Australije.

Da su Hrvati iz Australije uvijek spremni pomoći, potvrdila je ovih dana i vrijedna donacija od strane udruge The Croatian Project – trima obiteljima iz sela Strašnik.

The Croatian Project u svega nekoliko je dana od Hrvata u Ausraliji, SAD-u, Velikoj Britaniji, ali i od ljudi drugih nacionalnosti (Talijana, Engleza i mnogih drugih), prikupila 10.200 australskih dolara, koje su prije nekoliko dana predali trima obiteljima kojima su domovi stradali u potresu.

Uručenje triju čekova vrijednih po 3400 dolara glavama triju obitelji iz Strašnika prenosili su video linkom, na Facebook stranici The Croatian Project. Prijenos su, što uživo, a što s odgodom, pratili na tisuće Hrvata iz svih dijelova svijeta.

Prijenos uživo je vodila Lidia Kukulj, Hratica iz Australije, inače vrlo popularna influencerica u Australiji i bivša australska televizijska novinarka i voditeljica, koja i inače zdušno i svim srcem radi na povezivanju Hrvata iz dijaspore (Australije) s domovinom Hrvatskom (priču o Lidii Kukulj objavili smo prije par godina u tekstu:  ‘Australska TV voditeljica: Obožavam sve što je naše, PLAČEM svaki put KADA SLIJEĆEM U ZAGREB!‘ – op. a.).

Iz sela Strašnik uživo se javio kolega novinar Andrija Kačić Karlin, koji je opisao atmosferu iz gotovo posve razorenog, no još uvijek lijepog sela na Banovini. U vrijeme snimanja priloga, u Strašniku je temperatura zraka iznosila tek minus deset stupnjeva celzijusa, što znači da ljudima koji dane i noći provode u kamp kućicama ili u privremenim skloništima i dalje nije nimalo lako.

Obiteljima koje su primile donacije od po 3400 dolara taj novac će, istaknuto je, itekako dobro doći. U jednoj od obitelji koja je dobila donaciju (obitelj Prašnjak), imaju čak 12 djece, a otac im je bio hrvatski branitelj… Osim novca, The Croatian Project je dvjema obiteljima u Strašniku donirao i dva automobila (njihovi su stradali u potresu).

Uz Andriju Kačić Karlina, iz Strašnika se video linkom javio i Ivica Borzić, jedan od organizatora akcije, te Marijan Capek, Zdravko Vladanović, Dragutin Poturica, Ivan Kozlica, Ante Božić… Oni su, uime žitelja sela Strašnik, zahvalili The Croatian Projectu, ali i svima onima koji su donirali svoj novac za stradale obitelji.

”Dali smo novac ljudima koji ih najviše trebaju”, kazala je na kraju video prijenosa Lidia Kukulj, a Andrija je dodao da to nije sve, te da će donacije pristizati i dalje.

FOTO: Screenshot videosnimke s FB stranice The Croatian Project

Komentari