Tisuću trkača u nedjelju će na Jarunu trčati polu-maraton; svi građani mogu besplatno izmjeriti tlak i šećer Tisuću trkača u nedjelju će na Jarunu trčati polu-maraton; svi građani mogu besplatno izmjeriti tlak i šećer
Zbog utrke, cesta oko jezera će biti zatvorena za sav promet od 11 do 14 sati. Organizatori iz Atletskog kluba Maksimir zamolili su građane... Tisuću trkača u nedjelju će na Jarunu trčati polu-maraton; svi građani mogu besplatno izmjeriti tlak i šećer

Zbog utrke, cesta oko jezera će biti zatvorena za sav promet od 11 do 14 sati. Organizatori iz Atletskog kluba Maksimir zamolili su građane za strpljenje

Utrka 33. polumaratona Ivan Starek će biti organizirana u nedjelju, 10. studenog s početkom u 10:55 sati na Jarunu u povodu Svjetskog dana trčanja i Svjetskog dana šećerne bolesti.
Glavni ciljevi utrke su promicanje sportske rekreacije, unapređenje zdravlja i kvalitete života, a u čemu će pomoći stručnjaci iz NZJZ “Dr. Andrija Štampar” i Veleučilišta Velika Gorica”. Na press konferenciji je rečeno da će svi sudionici moći izmjeriti tlak i šećer u krvi te provjeriti vid.

Prijavljeni trkači moći će sudjelovati u tri utrke, onoj od pet kilometara, deset-kilometarskoj te u polumaratonu, odnosno utrci od 21 kilometar.

Sve tri utrku su međunarodne. Organizira ju Atletski klub Maksimir, a u spomen na svoga nekadašnjeg tragično preminulog člana Ivana Stareka, koji je umro u 34. godini života.

Utrka ima i javno zdravstveni karakter. Promovira se da je najbolja zdravstvena prevencija bavljenje sportom.

Zbog utrke, cesta oko jezera će biti zatvorena za sav promet od 11 do 14 sati. Organizatori iz Atletskog kluba Maksimir zamolili su građane za strpljenje.

Gradonačelnik Milan Bandić, koji je nekada i sam aktivno trčao, istaknuo je da u nedjelju spajaju šport, zdravlje i turizam, a sve povodom Svjetskog dana trčanja te Dana bore protiv šećerne bolesti.

”Znate li što znači istrčati maraton ili supermaraton? To znači popeti se na Mount Everest! Pozivam stoga građane da u što većem broju dođu u nedjelju na Jarun, pa ako već ne trče, da šeću i da podrže naše trkače”, rekao je gradonačelnik prilikom predstavljanja utrke na Jarunu.

Komentari