Tramvaji ponovno voze preko Trga bana Jelačića; sve tramvajske linije vraćaju se na uobičajene trase Tramvaji ponovno voze preko Trga bana Jelačića; sve tramvajske linije vraćaju se na uobičajene trase
TweetEmailPrint Iz ZET-a su još jednom pozvali putnike da se pridržavaju odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za... Tramvaji ponovno voze preko Trga bana Jelačića; sve tramvajske linije vraćaju se na uobičajene trase


Iz ZET-a su još jednom pozvali putnike da se pridržavaju odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu. ZET će, kao i dosada, dezinficirati vozila tri puta na dan te ih provjetravati kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze koronavirusom, stoji u priopćenju

Tramvajski promet užim središtem Zagreba – Jurišićevom, Praškom, Ilicom i Trgom bana Josipa Jelačića, koji je zbog potresa bio prekinut, ponovno se uspostavio danas (2. srpnja), u jutarnjim satima. U tijeku su još neki završni radovi na Trgu bana Jelačića, no oni neće utjecati na promet tramvaja.

U ZET-u su također naglasili da se sve tramvajske linije koje su prometovale izmijenjenim trasama, od četvrtka, 2. srpnja, vraćaju na svoje uobičajene trase.
Također, u promet se vraća i linija 13 (Kvaternikov trg – Žitnjak), dok će istovremeno biti ukinute izvanredne autobusne linije 608 (Trg žrtava fašizma – Vlaška – Kvaternikov trg) i 611 (Glavni kolodvor – Praška).

U ZET-u kažu da su u tijeku još završni radovi na redovnom održavanju kolosijeka na središnjem gradskom trgu, a koji ne utječu na prometovanje tramvajskih linija.

Sve linije vozit će prema važećem ljetnom redu vožnje, koji je dostupan na ZET-ovoj internetskoj stranici.

Iz ZET-a su također još jednom pozvali putnike da se pridržavaju odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu.

ZET će, kao i dosada, dezinficirati vozila tri puta na dan te ih provjetravati kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze koronavirusom, stoji u priopćenju.

Gradonačelnik Milan Bandić zajedno s predsjednicom Uprave ZET-a Ljubom Žgelom i ostalim suradnicima provezao se tramvajem broj 11, istaknuvši kako je zadovoljan ponovnim kretanjem javnog prijevoza utvrđenim tramvajskim linijama u prvom redu zbog sugrađana starije životne dobi.
Predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Žgela kazala je kako sada svih 15 regularnih tramvajskih linija uredno prometuju, glavnim gradskim trgom linije  6, 11, 12, 13, 14 i 17, a u promet je vraćena i linija 13. Autobusne linije također uredno prometuju prema utvrđenom voznom rasporedu.
 
Linije 608 ( Trg žrtava fašizma – Kvaternikov trg ) i 611 ( Glavni kolodvor  – Praška ) više neće biti u prometu.

Komentari