U prepunoj knjižnici ŠESNAESTOGODIŠNJA Zagorka predstavila svoj DRUGI ROMAN Granica snova U prepunoj knjižnici ŠESNAESTOGODIŠNJA Zagorka predstavila svoj DRUGI ROMAN Granica snova
‘Granica snova’ Natalije Boutane je neuobičajeno djelo koje nudi mogućnost spajanja modernog pogleda na ljubav i pogleda koji je davno isčeznuo, ali kojega se... U prepunoj knjižnici ŠESNAESTOGODIŠNJA Zagorka predstavila svoj DRUGI ROMAN Granica snova

‘Granica snova’ Natalije Boutane je neuobičajeno djelo koje nudi mogućnost spajanja modernog pogleda na ljubav i pogleda koji je davno isčeznuo, ali kojega se rado i bez predrasuda prisjećamo i rado bi mu se opet priklonili. Taj tradicionalni pristup vrlo je primjetan u Hrvatskom zagorju, kazao je književnik i recenzent Anto Pranjkić, predstavljajući roman tinejdžerice iz Velikog Trgovišća

U predivnom ambijentu Gradske knjižnice u Zaboku održana je promocija novog romana “Granica snova” autorice 16-godišnje Natalije Boutane iz Velikoga Trgovišća. Knjiga je izdana u nakladi Udruge građana Aldo iz Slavonskoga Broda, a promocija u Zaboku organizirana je u suradnji s Gradskom knjižnicom, čija je ravnateljica, gospođa Branka Vrbanec najprije biranim riječima pozdravila nazočne, izražavajući svoje zadovoljstvo događajem promocije romana “Granica snova”, a koja je zapravo samo nastavak stvaralaštva ove mlade djevojke.

– 2017. godine ovdje smo predstavili Natalijinu “Pustolovinu života”. Jako nam je drago da pustolovina života ide dalje kroz pustolovinu pisca, kazala je, između ostaloga, ravnateljica Vrbanec, iskazujući zadovoljstvo cijelim događajem .

Posebno je dojmljivo, kao i svaki puta do sada, bilo čuti autoricu i njezinu interpretaciju osjećaja u trenucima stvaranja ovog romana. Okupljenima je govorila o svojoj želji za pisanjem, mjestima stvaranja, načinu iskazivanja svojih osjećaja, najprije kroz roman “Pustolovina života”, a i sada kroz roman “Granica snova”.

– Ne bih željela mnogo govoriti o knjizi kako ne bih stvorila predrasude. Pročitajte ju i sami zaključite, mudro je poručila Natalija nazočnima, a zahvalila se svima koji su joj bili potpora i pomoć tijekom i poslije stvaranja djela.

Recenziju za ovo djelo napisao je književnik i glavni urednik nakladničke kuće “Kerigma-PiaAnto Pranjkić. U svom izlaganju dotakao se osnovnih značajki ovoga djela povezujući ih s pitomim Zagorjem u kojem autorica živi.

– Natalija Boutana svoju priču smješta u pitoreskni krajolik Hrvatskog zagorja. Smiješta ga u današnje suvremeno vrijeme i daje mu okus normalnog ljudskog življenja sa svim pitanjima koja muče današnjeg mladog čovjeka na njegovu putu odrastanja. Natalija Boutana kroz svoje likove čini jedan spoj stvarnoga i nestvarnoga. Kad čovjek čita ovo djelo jednostavno može ući u srž, jer se može poistovijetiti. Teško je ne prepoznati sebe ili nekoga bliskoga iz naših života kroz likove tih mladih ljudi. Ja bih rekao da je pisala svoj roman, slagala pripovjednu kompoziciju na način da ona ne završava roman nego ga ostavlja otvorenim za nastavak pisanja, kazao je Pranjkić i napomenuo:

– Roman “Granica snova” je neuobičajeno djelo koje nudi mogućnost sjajnog spajanja modernog pogleda na ljubav i jednog pogleda, koji je davno iščeznuo, ali kojega se rado i bez predrasuda prisjećamo, i čini mi se, rado bi mu se opet priklonili. Taj tradicionalni pristup vrlo je evidentan ovdje u Hrvatskom zagorju, kazao je između ostaloga Pranjkić.

Nazočnima se obratio i urednik Ilija Matić, predstavnik Udruge građana Aldo iz Slavonskoga Broda, napominjući razloge donošenja odluke za objavu ove knjige, a Matić je najavio i promocije ovog djela u Zagrebu, Krapini, Malom Lošinju, …

Poseban pečat cijeloj svečanosti dale su Natalijine kolegice Marta Antonija Čavlek u ulozi voditeljice te Lucija Mučnjak, Maja Reljić te Lucija Seljan u ulozi čitateljica izabranih dijelova romana.

Bilo je lijepo ovog četvrtka u Zaboku, a sudeći po spremnosti za organizaciju lijepih i ugodnih trenutaka u Gradskoj knjižnici ne sumnjamo da se ovdje, u središtu Hrvatskog Zagorja, često organiziraju slični susreti. Pred Natalijom Boutanom, pak, su nove promocije i novi spisateljski izazovi, piše portal za književnost Kerigma Pia.

Komentari