Raskoš metropole privlači turiste: sve je posjećenija i BOŽIĆNA PRIČA pokraj Čazme Raskoš metropole privlači turiste: sve je posjećenija i BOŽIĆNA PRIČA pokraj Čazme
TweetEmailPrint ‘Samo posljednji vikend na imanje je stiglo čak 10.000 posjetitelja, ponajviše djece. Primijetili smo da kako raste broj turista na Adventu u Zagrebu,... Raskoš metropole privlači turiste: sve je posjećenija i BOŽIĆNA PRIČA pokraj Čazme


‘Samo posljednji vikend na imanje je stiglo čak 10.000 posjetitelja, ponajviše djece. Primijetili smo da kako raste broj turista na Adventu u Zagrebu, tako raste i posjet Božićnoj priči na imanju obitelji Salaj’, ističe Pavao Leljak sa ‘Salajlenda’

Dok svi mediji ovih dana bilježe velike turističke uspjehe Zagreba i nevjerojatno velik broj gostiju na Adventu u hrvatskoj metropoli, u medijskoj sjeni jednako brzo i spektakularno raste i drugi veliki zimski turistički hit – Božićna priča ili ‘Salajlend’ na imanju obitelji Salaj u Grabovnici pokraj Čazme.

Prije petnaest godina imanje su, prvi puta, okitili sa 70.000 raznobojnih božićnih lampica te su tako privukli prve turiste, mnoštvo oduševljene djece te prve novinare i snimatelje.

Ove godine Salajlend je ukrašen sa čak dva milijuna lampica, izgleda ljepše nego ikada do sada, a i broj posjetitelja im se znatno povećao – čak trideset posto u odnosu na prošlu godinu. Vikendom na imanju sada već vladaju i gužve, pa je obiteljima s malom djecom možda uputnije doći radnim danom, kada, s prvim mrakom (oko 16 sati), također kreće bajkovita čarolija koja traje sve do 21 sat.

”Lani smo imali oko 100.000 gostiju tijekom prosinca i početka siječnja, a ove godine će, sudeći po dosadašnjoj posjećenosti, taj broj narasti na 130.000 tisuća. Samo posljednji vikend na imanje je stiglo čak 10.000 posjetitelja, ponajviše djece. Primijetili smo da kako raste broj turista na Adventu u Zagrebu, tako raste i posjet Božićnoj priči na imanju obitelji Salaj, ispričao nam je Pavao Leljak, djelatnik marketinga Salajlenda.

Ovogodišnja Božićna priča obitelji Salaj počela 2. prosinca i trajat će do 15. siječnja slijedeće godine.

Spektakl svjetla na imanju Salaj postala je, bez sumnje, najznačajnija manifestacija kontinentalnog dijela Republike Hrvatske, u što smo se, zajednos mnogo drugih posjetielja iz Zagreba, i osobno uvjerili. Mnoge svjetske medijske kuće prepoznale su ju kao jedinstven događaj te su zabilježene brojne reportaže i članci.

Komentari