U Zagrebu još uvijek stotinjak prijava štete od potresa dnevno; službe i policija ogradili 156 opasnih lokacija U Zagrebu još uvijek stotinjak prijava štete od potresa dnevno; službe i policija ogradili 156 opasnih lokacija
TweetEmailPrint Gradske službe, uz inženjere-statičare i uz pomoć drona, obišle su lokacije i objekte označene trakama upozorenja u užem središtu Zagreba gdje se kontinuirano... U Zagrebu još uvijek stotinjak prijava štete od potresa dnevno; službe i policija ogradili 156 opasnih lokacija


Gradske službe, uz inženjere-statičare i uz pomoć drona, obišle su lokacije i objekte označene trakama upozorenja u užem središtu Zagreba gdje se kontinuirano radi na utvrđivanju razine opasnosti od pada predmeta s visine, te se otklanjaju neposredne opasnosti. Također, u tijeku su i radovi na otklanjanju neposredne opasnosti od pada predmeta s visine na javno prometnu površinu na 20 lokacija

U razdoblju od 13. do 14. siječnja 2021. za područje Grada Zagreba zaprimljeno je ukupno 98 prijava oštećenja od potresa, od kojeg broja je pozivni centar na adresu potres@zagreb.hr zaprimio 36 prijava, uz dodatnih 27 prijava zaprimljenih  posredstvom Gradskog ureda za mjesnu samoupravu,  te 35 prijava zaprimljenih u službama Zagrebačkog holdinga.

Putem besplatnih telefonskih linija 0800 8802 i 0800 8805 pozivni centar je zaprimio 133 telefonska poziva, te su komunalne službe Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga ogradile 156 lokacija na kojima postoji opasnost od nesigurnih dijelova objekata, uz dodatnih deset ograđenih od strane Policijske uprave zagrebačke. Gradske službe, uz inženjere-statičare i uz pomoć drona, obišle su lokacije i objekte označene trakama upozorenja u užem središtu Zagreba gdje se kontinuirano radi na utvrđivanju razine opasnosti od pada predmeta s visine, te se otklanjaju neposredne opasnosti. Također, u tijeku su i radovi na otklanjanju neposredne opasnosti od pada predmeta s visine na javno prometnu površinu na 20 lokacija.

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba je od potresa u prosincu 2020. odradila 1401 intervenciju vezanu za otklanjanje posljedica potresa dok je na području Sisačko-moslavačke županije do danas odrađeno 536 intervencija.
14. siječnja 2021. počelo je i cijepljenje zagrebačkih vatrogasaca protiv korona virusa.

Gradsko društvo crvenog križa Zagreb je u Centru za prihvat humanitarne pomoći na Velesajmu do danas prikupilo 289 355,04 kilograma hrane i 524 146 komada higijenskih proizvoda. Na područje Sisačko -moslavačke županije se i nadalje u prosjeku šalju 3 do 4 kamiona hrane i higijenskih potrepština ovisno o potrebama na terenu.

Dana 08.01.2021 na adresi Brezovička cesta 98b otvoreno je skladište za prikupljanje i podjelu građevinskog materijala građanima čiji su objekti oštećeni u potresu. Zaključno s jučerašnjim danom na području Gradske četvrti Brezovica, na kojem je i prijavljeno najviše šteta od potresa iz prosinca 2020,  zaprimljeno je 125 zahtjeva te je materijal preuzelo 63 građana, dok je na području preostalih 16 gradskih četvrti ukupno  zaprimljeno 79 zahtjeva te je, zaključno s jučerašnjim danom, materijal dostavljen na 11 kućnih adresa”, objavljeno je na Zagreb.hr.

Komentari