Učenici Tvrtko Šapina i Mislav Matijević dobili nagradu Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost Učenici Tvrtko Šapina i Mislav Matijević dobili nagradu Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost
Gradonačelnik Bandić  je posebnu zahvalu uputio roditeljima Luke Ritza. Naglasio je da su gospođa i gospodin Ritz  primjer svima nama da se unatoč velikoj... Učenici Tvrtko Šapina i Mislav Matijević dobili nagradu Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost

Gradonačelnik Bandić  je posebnu zahvalu uputio roditeljima Luke Ritza. Naglasio je da su gospođa i gospodin Ritz  primjer svima nama da se unatoč velikoj tragediji može pronaći snage za dobra djela i širenje mira među ljudima

Danas, na Međunarodni dan tolerancije, na svečanosti u Staroj gradskoj vijećnici  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić su Tvrtku Šapini, učeniku OŠ Grigora Viteza i Mislavu Matijeviću, učeniku I. gimnazije uručili Nagradu Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost. Svečanosti su nazočili roditelji pokojnog Luke, gospođa Suzana i gospodin Reno Ritz.

Učenici su Nagradu dobili zbog angažiranosti u humanitarnim akcijama te zbog pomaganja slabijim učenicima u svladavanju gradiva i za osobno odgovorno ispunjavanje školskih obveza.

Nakon što je nagrađenima čestitao na trudu i dobroj volji, gradonačelnik Bandić  je posebnu zahvalu uputio roditeljima Luke Ritza. Naglasio je da su gospođa i gospodin Ritz  primjer svima nama da se unatoč velikoj tragediji može pronaći snage za dobra djela i širenje mira među ljudima. Međunarodni dan tolerancije podsjeća nas da smo poruke mira i nenasilja dužni slati mlađim naraštajima. Oni su naša budućnost, istaknuo je gradonačelnik.

Čestitam ne samo dobitnicima nego i onima koji su nominirani za ovu humanitarnu nagradu. Oni daju sve od sebe da stvore bolje i tolerantnije društvo u kojem ima mjesta za sve, naglasio je predsjednik Skupštine Andrija Mikulić i dodao da i ovogodišnji dobitnici Nagrade svojim primjerom i ponašanjem dokazuju da su tolerancija i poštovanje temelj uspješnoga i miroljubivog društva.

Učenici su poručili da im je ova nagrada veliku čast, ali i odgovornost prema društvu jer je  razumijevanje najbolji način da se smanji nasilje.

Komentari