UPOZORENJA ISPRED FINA-e: Palili svijeće za sve ŽRTVE OVRŠNOG zakona, koji su si oduzeli život UPOZORENJA ISPRED FINA-e: Palili svijeće za sve ŽRTVE OVRŠNOG zakona, koji su si oduzeli život
Na paljenju svijeća u Čakovcu ispred FINA-e sudjelovao je i Danijel Galović, predsjednik udruge Ovršni (Ovršni ustanak). Tom prigodom je izjavio: ‘Palimo danas svijeće za sve... UPOZORENJA ISPRED FINA-e: Palili svijeće za sve ŽRTVE OVRŠNOG zakona, koji su si oduzeli život

Na paljenju svijeća u Čakovcu ispred FINA-e sudjelovao je i Danijel Galović, predsjednik udruge Ovršni (Ovršni ustanak). Tom prigodom je izjavio: ‘Palimo danas svijeće za sve koji više nisu s nama ili su digli ruku na sebe zbog financijskog terora i ovakvog lošeg Ovršnog zakona’

Aktivisti Ovršnog ustanka na Sve svete i Dušni dan su organizirali akciju paljenja svijeća ispred poslovnica Fina-e, u mnogim hrvatskim gradovima, za brojne žrtve ovrha koje su si oduzele život.

”Nakon poziva na akciju sjećanja Preko 1000! donosimo galeriju slika iz raznih gradova (Čakovec, Dalj, Dubrovnik,  Đakovo,  Križevci, Kutina, Mandićevac, Orahovica, Osijek, Rijeka, Varaždin, Zagreb, Zaprešić) gdje su upaljene svijeće za žrtve ovrha koje su si oduzele život.

Na paljenju svijeća u Čakovcu ispred FINA-e sudjelovao je i Danijel Galović, predsjednik udruge Ovršni (Ovršni ustanak). Tom prigodom je  izjavio: Palimo danas svijeće za sve koji više nisu s nama ili su digli ruku na sebe zbog financijskog terora i ovakvog lošeg Ovršnog zakona!”, stoji u priopćenju kojega su danas poslali medijima, zajedno s brojnim fotografijama snimljenim u mnogim hrvatskim gradovima, gdje su aktivisti upalili svijeće ispred poslovnica Financijske agencije.

”Preko 1000 je žrtava ovrha! Ne broj živih žrtava! Njih je puno, puno više! Preko 1000 je onih kojima je ovrha oduzela život! Ne samo kuće, ne samo domove, nego i život! To je posljedica Ovršnog zakona, to je posljedica (ne)rada ove Vlade, a posebno premijera Plenkovića i ministara Marića i Bošnjakovića! Ili iseljavanje ili smrt!”.

Izjava Ivana Pokupca, supredsjednika Slobodne Hrvatske:

Bivši/sadašnji ministar Bošnjaković je potpisao prvi ovršni zakon u vrijeme vlade Jadranke Kosor. Danas potpisuje ovaj. Dakle promijenila se samo polovica tandema odgovornog za ovršni democid – premijer. No u zadnjih pet godina vidjeli smo da su premijeri sve potrošnija roba.

S druge strane, od 2011. godine do danas ovršni zakon postaje eksponencijalno sve brutalniji prema ovršenima. Godišnji rast broja ovršenih od 32% ostatak svijeta ne poznaje, Hrvatska je po tom pitanju nezabilježeni slučaj. U sprezi s upitnim pravosuđem te odvjetničkim i javnobilježničkim lobijem kao posrednikom, ovršni zakon je postao vrlo unosan biznis.

Kao šlag na tortu dolazi FINA, institucija kakva također u većini svijeta ne postoji. Na vrhu te kaljuže, živog blata koje je već progutalo tisuće naših građana i u početku i danas stoji – Bošnjaković”, stoji u priopćenju Ovršnog ustanka, kojega su medijima poslali prije dva dana.

Ovdje objavljujemo fotografije snimljene u Čakovcu i u Dubrovniku.

FOTO: Ovršni ustanak

 

 

Komentari