VAL BEZUMNOG NASILJA U ZAGREBU: Nakon pucnjava po ulicama, huligani iz čista mira pretukli studenta i stariju ženu! VAL BEZUMNOG NASILJA U ZAGREBU: Nakon pucnjava po ulicama, huligani iz čista mira pretukli studenta i stariju ženu!
TweetEmailPrint ‘Udarili su u glavu dečka koji je pao na pod. Istrčala sam van i sklonila ga u trgovinu. Zaključali smo se. Mladić se... VAL BEZUMNOG NASILJA U ZAGREBU: Nakon pucnjava po ulicama, huligani iz čista mira pretukli studenta i stariju ženu!


‘Udarili su u glavu dečka koji je pao na pod. Istrčala sam van i sklonila ga u trgovinu. Zaključali smo se. Mladić se tresao i bio je u velikom šoku. Huligani su nastavili divljati čim su uočili da se kafić zove Dalmatinka. Najednom sam čula lom stakla, prasak i vrisku’ – opisala  je proživljenu agoniju trgovkinja koja se u trgovini zaključala s pretučenim nedužnim mladićem

Nakon skandaloznog upada više maskiranih napadača u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu i premlaćivanja studenta te razbijanja okolnih kafića u srijedu navečer, policija je objavila priopćenje o dosad nezapamćenoj eskalaciji nasilja u metropoli (u zadnje vrijeme učestale su pucnjave i obračuni iz vatrenog oružja po zagrebačkim ulicama, a sinoć su maskirani huligani naoružani šipkama i palicama upali u knjižnicu (!) i obližnji kafić da bi tukli građane?!)

“Jučer, 24. listopada oko 18 sati na Trnju, Hrvatske bratske zajednice, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, više je nepoznatih počinitelja verbalno napalo 21-godišnjaka koji je potom ušao u predvorje knjižnice, a nepoznati počinitelji za njim”, javljaju iz zagrebačke policije.

U predvorju knjižnice bio je 29-godišnjak koji je iz zasad neutvrđenog razloga tjelesno napao 21-godišnjaka. Liječnička pomoć 21-godišnjaku je pružena u KB Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, a policijski službenici doveli su 29-godišnjaka u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, dok za ostalima intenzivno tragamo, kažu iz policije.

“Isto tako oko 18.10 sati na Trnju u Paromlinskoj, u ugostiteljskom objektu, više je nepoznatih počinitelja oštetilo ulazna vrata i inventar te su zapalili pirotehničko sredstvo (baklju) i fizički napali 64-godišnjakinju. Liječnička pomoć pružena joj je u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena dok materijalna šteta zasad nije utvrđena”, dodaje policija.

“Bila sam tamo u predvorju knjižnice. Zaletjela se skupina od 10-15 dečkiju za jednim dečkom, s leđa su ga udarili i bacili na pod, nastavili s cipelarenjem dok su dvojica stajali na vratima.

Kad su se spustili stražari knjižnice oni su se razbježali van ali nisu pobjegli, opkolili su knjižnicu, derali se nešto, prešetavali desno lijevo i udarali sve oko sebe metalnim šipkama i bejzbol palicama…

“Tek kasnije su se razbježali, dečko koji je ozlijeđen u knjižnici ima prijelom nosa i par masnica po rebrima.

U predvorju nas je stajalo još možda desetak studenata uz osoblje, svi smo se razbježali ali ni na kog osim njega nisu nasrnuli. Svi su na sebi imali kapuljače a većina ih je imala neki tupi predmet u ruci. Užas i sramota, svi iz predvorja smo u šoku, gledali smo batinanje nedužnog studenta, nadam se da će nadzorne kamere pokazati nešto”, ispričala je jedna svjedokinja skandaloznog nasilja za portal Index.

”Desetak huligana je utrčalo u kafić, počelo razbijati, tući, bacili su bengalku i odjurili dalje. Na udaru im se našla moja 64-godišnja majka koja je još uvijek u potpunom šoku.

Nalazi se u bolnici s teškim ozljedama. Ima potres mozga, prijelome rebara, izbijeni su joj zubi, a operirana joj je i noga jer ju je ozlijedila bačena bengalka.

S majkom je bio još jedan gost, zaposlenik NSK, koji je od straha iskočio kroz prozor.

Ispričao je to za Jutarnji list sin pretučene ugostiteljice Barice K., vlasnice kafića Dalmatinka u Zagrebu koji je u srijedu navečer demolirala skupina od desetak huligana. Barica K. kolateralna je žrtva horde, još uvijek nepoznatih divljaka koji su se, kako doznaje Jutarnji list, odlučili osvetiti za incident od subote oko ponoći kada su nepoznati huligani na raskrižju Držićeve i Ulice Milke Trnine demolirali dva kombija s 13 Bad Blue Boysa koji su se vraćali s utakmice iz Pule. Sin vlasnice Dalmatinke, međutim, dvoji da će policija naći napadače jer su bili u potpunosti maskirani.

– Nakon što su sve naše porazbijali, nasrnuli su i na jednog mladića ispred obližnje trgovine koji je, unatoč natečenom oku, odbio liječničku pomoć. Ovaj kafić posluje 40 godina. Bez ikakvih problema. Naziv Dalmatinka ostao je od prijašnjih vlasnika od kojih smo ga preuzeli, no ime nismo mijenjali. Pa, to je samo naziv, a mi s Dalmacijom nemamo nikakve veze – zaključio je sin vlasnice lokala.

Prije toga se oko 18 sati prava drama odvijala pred očima stotinjak svjedoka ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice te se nakratko preselila i u predvorje. Desetak osoba maskiranih “fantomkama” te s palicama u rukama na platou NSK je, ni s čim izazvana, sasula salvu uvreda Antunu T. D. (21), budućem civilnom pilotu iz varaždinskog kraja. Osim uvreda, izvikivali su i “Tovari, Tovari, gdje ste, Tovari?”, a kako se mladić prestravio od razularenih divljaka, utrčao je u predvorje knjižnice. Napadači su krenuli za njim, a kako je trčao u susret Dinu K. (29), ubrzo je uslijedio fizički sukob jer je Dino K. “pomislio da je on zapravo meta nadolazeće bande”.

Bio sam s djevojkom u Nacionalnoj. Samo sam se branio kad sam vidio da svi trče prema meni pa sam uzvratio – pravdao se Dino K. koji je jedini odmah uhićen.

Nakon divljaštva u NSK banda je otrčala niz stepenice uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice te se u jednom trenutku ponovno zavukla u kvart. Prvo su u Paromlinskoj ispred trgovine nokautirali mladića koji je upravo ulazio u kafić. Potom su se preselili deset metara dalje u Dalmatinku gdje su besramno ozlijedili vlasnicu te pobjegli automobilom parkiranim u blizini.

U susjednoj trgovini, koja se našla na putu horde divljaka, prepuni su dojmova. Prodavačica nam je ispričala da čim je ugledala kako huligani šakom udaraju u glavu mladića, inače iz Dalmacije, dok pokušava ući u trgovinu, pritekla mu je u pomoć.

– Radili su golemu buku izvikujući nešto. Udarili su u glavu dečka koji je pao na pod. Istrčala sam van i sklonila ga u trgovinu. Zaključali smo se. Mladić se tresao i bio je u velikom šoku. Pitala sam ga treba li zvati Hitnu s obzirom na ozljedu oka, ali je rekao da će biti OK. Huligani su nastavili divljati čim su uočili da se kafić zove Dalmatinka. Najednom sam čula lom stakla, prasak i vrisku – opisala nam je proživljenu agoniju trgovkinja. Dodala je kako je nakon demoliranja kafića u trgovinu dotrčao i muškarac koji se zatekao s Baricom K. u lokalu kad je počeo “dernek”.

– Taj čovjek od šoka nije bio u stanju ništa reći. Jedva je izustio: ‘Nemojte me ništa pitati. Ni sam ne znam što sam upravo vidio’. Meni, pak, uopće nije jasno zašto su navalili na taj kafić. Vlasnici su iz okolice Zagreba. Dobri su ljudi i, ironije radi, navijaju za Dinamo – zaključila je trgovkinja, a prenosi Jutarnji.

Nakon svega, postavlja se pitanje što policija radi dok huligani razbijaju sve na što naiđu i premlaćuju te vrlo ozbiljno ugrožavaju živote nedužnih građana, među njima i starijih žena? Ispada, naime, da je policija dosad privela samo kolateralnu žrtvu, mladića koji je mislio da je on meta napada, pa se branio?!

 

Komentari