VEĆ OD SUBOTE posebna regulacija prometa, AUTOBUSI ZET-a BESPLATNO voze do gradskih groblja VEĆ OD SUBOTE posebna regulacija prometa, AUTOBUSI ZET-a BESPLATNO voze do gradskih groblja
TweetEmailPrint Sva će gradska groblja u srijedu, 31. listopada i u četvrtak, 1. studenoga biti otvorena do ponoći.U zonama gradskih groblja na snazi su... VEĆ OD SUBOTE posebna regulacija prometa, AUTOBUSI ZET-a BESPLATNO voze do gradskih groblja


Sva će gradska groblja u srijedu, 31. listopada i u četvrtak, 1. studenoga biti otvorena do ponoći.U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je u te zone pristup omogućen samo vozilima ZET-a, taksi-vozilima, vozilima osoba s invaliditetom, a na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom

”Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

blagdan Svih svetih tradicionalno obilježavamo odlaskom na  posljednja počivališta  naših najmilijih. Sa željom da taj blagdan, kao i uvijek, obilježimo s puno dostojanstva, i ovoga 1. studenoga smo osigurali besplatan prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama koje će prometovati prema većim gradskim grobljima:
Kaptol – Mirogoj
Kaptol – Krematorij
Kvaternikov trg – Srebrnjak
Dubrava – Miroševec
Dubec – Markovo Polje.

Radi što bolje prometne povezanosti, već od subote, 27. listopada, sve do blagdana Svih svetih, kao i na Dušni dan, pratit će se promet na trasama linija koje prolaze uz veća gradska groblja te će se prema potrebi u promet uključivati  i dodatni autobusi.

Za groblje Mirogoj i Krematorij će na blagdan Svih svetih autobusi na izvanrednim linijama  voziti od 8 do 21 sat, a za Miroševac i Markovo Polje od 8 do 20 sati.

Autobusi će od Kvaternikovog trga prema Srebrnjaku voziti od 8 do 21 sat.

Sva će gradska groblja u srijedu, 31. listopada i u četvrtak, 1. studenoga biti otvorena do ponoći.

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je u te zone pristup omogućen samo vozilima ZET-a, taksi-vozilima, vozilima osoba s invaliditetom, a na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

S detaljnijim pregledom prometne regulacije se možete upoznati na internetskim stranicamawww.zagreb.hr i sada.zgh.hr ili pozivom na broj 072 500 400. O izvanrednoj organizaciji prijevoza putnika prema gradskim grobljima aktualnosti su dostupne i na internetskoj stranici www.zet.hr.

Sa željom da dani u kojima se s pijetetom prisjećamo naših najmilijih proteknu kako i priliči našemu gradu, molim vas dragi sugrađani da njihova posljednja počivališta pohodite s organiziranim linijama javnog prijevoza!”, navodi se u priopćenju gradonačelnika Milana Bandića, povodom nadolazećeg blagdana Svih svetih.

Na službenim stranicama Grada Zagreba objavili su i informaciju o privremenoj regulaciji prometa.

Privremena regulacija prometa u zonama glavnih gradskih groblja, provoditi će se od 27.10. do 4.11.2018.g., ovisno o pojedinim grobljima.
Na dan 1. 11. 2018. u svim ovim zonama biti će na snazi uobičajeni stroži režim ograničenja prometa.
Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa biti će omogućen samo vozilima ZET-a, autotaksi vozilima, vozilima invalida i vozilima s posebnom dozvolom, sukladno postavljenoj regulaciji prometa.

ZONA MIROGOJ

Od subote 27.10., do utorka 30. 10., i  od petka 2.11. do nedjelje 4.11. 2018. godine od 7:30 do 21:00 sati: Uvodi se zabrana prometa motornim vozilima osim redovnih autobusnih linija ZET – a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea.
U srijedu 31.10.2018 Uvodi se zabrana prometa motornim vozilima Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea, osim redovnih autobusnih linija ZET-a
U četvrtak 1. 11. 2018. godine, od 7.30 do 21.00 sati:
– zabrana prometa uspostaviti će se u Aleji Hermana Bollea, Mirogojskom od Rockefellerove do Aleje Hermana Bollea, te Remetskom cestom i Kamenitim stolom, za sva vozila osim vozila ZET-a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.
– prijevoz autobusima biti će iz Bijeničke ulicom Hermana Bollea do polaznog stajališta kod mrtvačnice i Mirogojskom u povratku, a autobusi za Krematorij će se zaustavljati na autobusnom stajalištu uz arkade, te će nastaviti Mirogojskom preko Remetske do Krematorija.
– promet autotaksi vozilima do Mirogoja biti će dozvoljen samo iz smjera Mirogojske i ulicom Hermana Bollea u smjeru Bijeničke.
– autotaksi vozilima zabranjeno je skretanje lijevo Remetskom cestom iz smjera Krematorija prema arkadama na Mirogoju. Iz smjera Krematorija, u zoni raskrižja Remetska/Mirogojska obavezno je kretanje ravno – u smjeru prema jugu.
– autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom moći će se kretati Remetskom od Mirogojske do južnog ulaza u parkiralište kod Krematorija te kroz parkiralište prema sjeveru, a  vozila iz pravca sjevera (Kameniti stol) moći će ući na sjeverni ulaz parkirališta.

  ZONA KAPTOL 
Od subote, 27. 10. do srijede 31. 10. 2018., od 7.30 do 21.00 sati, uspostavit će se zabrana prometa u  Ulici Kaptol.(osim vozila ZET-a, autotaksija i dostave),
U četvrtak 1.11.2018., od 07,30 do 21,00 sat uvodi se zabrana prometa u Ulici Kaptol svim vozilima osim vozila ZET-a.
U četvrtak 1.11.2018 od 7.30 do 21.00 sat uvodi se jednosmjeran promet u ulici Nova Ves, od Vrančićeve do Degenove, u smjeru prema jugu. Lijevo skretanje iz Ribnjaka u Degenovu biti će zabranjeno.

 ZONA SREBRNJAK
U četvrtak, 1. 11. 2018., od 7.30 do 21.00 sat, uvest će se slijedeća ograničenja:
Zabrana prometa uspostaviti će se Bijeničkom od Srebrnjaka do Laščinske kbr.144, te Laščinskom, od Laščinskog Borovca do Bijeničke.
Jednosmjeran promet uvodi se u Bijeničkoj, od Aleje Hermana Bollea do Srebrnjaka, kao i u ulici Srebrnjak od Bijeničke do kružnog toka na Petrovoj.
Desno skretanje iz kružnog toka kod Petrove u ulicu Srebrnjak biti će zabranjeno za sav promet osim vozila ZET-a.
Zabranjuje se parkiranje na Bijeničkoj od Aleje Hermana Bollea do ul. Srebrnjak.

ZONA MIROŠEVEC
Od subote 27.10. do petka 2.11.2018. godine od 07,00-20,00 sati uvodi se zabrana prometa u Aleji tišine osim za vozila ZET-a i autotaksi vozila.
U četvrtak 1. 11. 2018., od 07.30 do 20.00 sati, uvest će se slijedeća ograničenja:
Zabrana prometa uvodi se u R. Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od ul. Mirka Deanovića do Rudolfa Kolaka, Novačkom od Potočke do ulice Pesteri, u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Oporovečka, R. Kolaka, Grižanska, te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i R. Kolaka, osim za vozila ZET-a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.

       ZONA MARKOVO POLJE 
Od subote, 27. 10. do srijede, 31. 10. i u petak 2.11.2018., od 07:00 do 20:00 sati uvodi se jednosmjerni promet u Aleji Mira  u smjeru istoka (od Zlatarske u smjeru Vugrovečke) za sva vozila osim ZET-a.
U četvrtak 1. 11. 2018. od 06.00 do 20.00 sati uvodi se zabrana prometa Vugrovečkom od Varaždinske do groblja Markovo polje i u Aleji mira.
Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa biti će omogućen samo vozilima ZET-a, TAXI, vozilima invalida i vozilima s posebnim dozvolama.

POSEBNA ORGANIZACIJA PRIJEVOZA PUTNIKA ZET-a PRIGODOM BLAGDANA SVIH SVETIH

Već od 27. 10. pa do 4. 11. 2018. godine prema zonama glavnih gradskih groblja, MIROGOJ, MIROŠEVEC I MARKOVO POLJE,  kao i manjim lokalnim grobljima, linije javnog gradskog prijevoza putnika biti će prema potrebi pojačane s dodatnim kapacitetima.
Na dan 1. 11. 2018., primjenjivati će se posebna organizacija prijevoza prema glavnim gradskih grobljima.

B1)  PROMJENE I PRILAGODBE U TRAMVAJSKOM PROMETU
U ponedjeljak 29.10. do srijede 31.10.2018. godine tramvajski promet će se odvijati po voznom redu radnog dana.
U četvrtak  1.11.2018. (BLAGDAN SVIH SVETIH)  tramvajski promet će se odvijati po nedjeljnom voznom redu, a na tramvajskim linijama broj 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovat će veći broj vlakova u odnosu na nedjeljni vozni red.

B2)  POSEBNA ORGANIZACIJA AUTOBUSNOG PRIJEVOZA  ZET-A
Posebna organizacija autobusnog prijevoza ZET-a, na dan 1. 11. 2018., za groblje Mirogoj
Na dan 1. 11. 2018. godine od 8.00 do 21.00 sati uspostavljaju se izvanredne autobusne linije broj a) 199 KAPTOL – MIROGOJ i b) KAPTOL – MIROGOJ – KREMATORIJ.
a) ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij, će se obavljati na Kaptolu na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija, na Mirogoju ispred mrtvačnice, a na Krematoriju 20 metara južnije od pješačkog prijelaza koji se nalazi kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij,
b) izlazak putnika na Mirogoju će se obavljati ispred glavnog ulaza u groblje, a za putnike za krematorij na stajalištu redovne linije, dok će kod Krematorija biti na izlaznom stajalištu redovne linije, a izlaz putnika na Kaptolu biti će na izlaznom stajalištu redovnih linija,
c) izlazak putnika, za smjer iz pravca Krematorija, će se obavljati u Remetskoj cesti kod kućnog broja 1,
d) na dan 1. 11. 2018. godine od 8.00 do 21.00 sati ukidaju se redovne autobusne linije broj 106Kaptol – Mirogoj – Krematorij, 201 Kaptol – Kvaternikov trg.
e) redovna autobusna linija broj 105 Kaptol – Britanski trg, zbog ovakve organizacije prometa mijenja trasu, na dan 1.11. 2018. do 21.00 sati i prometovati će za smjer iz grada: Kaptol – Zvonarička – Degenova – ulica Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva, te dalje svojom redovnom trasom, a za smjer u grad ide svojom redovnom trasom.Ulazak  i izlazak putnika, u smjeru Britanskog trga će se obavljati i u Vrančićevoj ulici (u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom),
f) redovne autobusne linije broj 226 Kaptol – Remete – Svetice i 203 Svetice –Vinec – Krematorij se skraćuju, na dan 1.11. 2018. do Krematorija, a u slučaju nemogućnosti prolaza linije će se skratiti do Remeta, odnosno Vineca.
g) na dan 1. 11. 2018. godine od 8.00 do 21.00 sati uspostavlja se izvanredna autobusna linija 297 KVATERNIKOV TRG – SREBRNJAK. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica. Ulazak putnika u autobuse na Srebrnjaku obavljat će se u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta, a izlazak putnika obavljat će se na Bijeničkoj cesti, na istočnoj strani raskrižja iste s Ulicom Srebrnjak.
Posebna organizacija autobusnog prijevoza ZET-a na dan 1.11. 2018.,  za groblje Miroševec
1. Na dan 1. 11. 2018. godine od 8.00 do 20.00 sati uspostavlja se izvanredna autobusna linija broj 299 DUBRAVA – MIROŠEVEC.
a) ulazak putnika u autobuse u Dubravi obavljat će se u Aveniji G. Šuška (istočna strana kolnika – sjeverno od izlaza iz terminala Dubrava), a na Miroševcu biti će na istočnom prometnom traku kolnika Mramornog prilaza, na dijelu od Topolovečkog priključka do Ulice V. Jurčića
b) izlazak putnika u Dubravi obavljat će se na terminalu Dubrava (zapadna strana), a na Miroševcu na Aleji tišine u zoni raskrižja s Žitnom ulicom.
c) na dan 1. 11. 2018. godine od 8.00 do 20.00 sati ukidaju se redovne autobusne linije broj 206Dubrava – Miroševec i 210 Dubrava – Studentski grad – Klin.

Posebna organizacija autobusnog prijevoza ZET-a, na dan 1. 11. 2018.  za groblje Markovo polje
1. Na dan 1. 11. 2018. godine od 08.00 do 20.00 sati uspostavlja se izvanredna autobusna linija broj 298 DUBEC – MARKOVO POLJE, uz usputno zaustavljanje na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska), u obadva smjera,
a) ulazak putnika u autobuse na terminalu Dubec obavljat će se na ulaznom stajalištu autobusne linije 274, a izlaz na terminalu Dubec obavljat će se na izlaznom stajalištu redovnih linija. Na Markovom Polju ulaz putnika obavljati će se kod groblja na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira, a izlaz putnika obavljati će se na sjevernoj strani parkirališta, između groblja Markovo Polje i Aleje mira,
b) ulazno stajalište redovne linije 274 privremeno se premješta na ulazno stajalište linija 271 i 272, a ulazno stajalište linije 270 se privremeno premješta na ulazno stajalište linije 273.
c) na dan 1. 11. 2018. godine redovna autobusna linije broj 267 Dubec – Markovo Polje će biti ukinuta.

C) PROMJENE I PRILAGODBE U ORGANIZACIJI REDOVNOG AUTOBUSNOG PRIJEVOZA 

Od subote 27 10., do srijede 31.10., i od petka 2.11. do nedjelje 4. 11. 2018,. godine na snazi će biti redovan promet autobusima uz pojačanja na pravcima prema grobljima.
U četvrtak 1. 11. 2018. (blagdan Svi Sveti) na redovnim autobusnim linijama primjenjivati će se redovni vozni red koji će se po potrebi pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima.
Ukida se postojeće autobusno stajalište na Terminalu Dubrava koje koriste prijevoznici  Čazmatrans, Presečki bus, ATP Varaždin i Croatia bus.
Stajalište se premješta na lokaciju u Maksimirsku ulicu kod autokuće Baotić.

D) AUTOTAKSI PRIJEVOZ 
U srijedu 31. 10. 2018.
MIROGOJUkida se postojeće autotaksi stajalište u Aleji Hermana Bollea u zoni rotora, a uspostavlja se novo privremeno stajalište na platou ispred mrtvačnice.
Autotaksi vozila prometovat će isključivo tako da s Remetske ceste ulaze na kolnom ulazu sjeverno od mrtvačnice, prometuju sjeverno oko mrtvačnice, iskrcaj putnika obavljaju na istočnoj strani platoa mrtvačnice i ukrcaj putnika obavljaju u zoni raskrižja s Mirogojskom (na lokaciji gdje autobusi za vrijeme izvanredne organizacije obavljaju ukrcaj putnika). U odlasku s platoa autotaksi vozila koriste isključivo smjer DESNO Mirogojska i dalje Mirogojskom prema Gradu ili Remetskom cestom prema Krematoriju.
Na dan 1. 11. 2018. pojedina autotaksi stajališta se uspostavljaju, a neka se ukidaju:Uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište u Vlaškoj ulici u zoni raskrižja sa Bakačevom ulicom, na način da vozila dolaze iz Palmotićeve Vlaškom, do Bakačeve i polukružno prije rotora, natrag istom trasom do Palmotićeve
Uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište u Aleji Hermana Bollea uz zapadni kolnik od Klesarskog puta prema sjeveru
Uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište kod Krematorija na sjevernom dijelu parkirališta.
Uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište za vozila UBER – a na Remetskoj cesti, na dijelu postojećeg parkirališta kod južnog dijela novog kolumbarijskog zida.
Uspostavlja se privremeno autotaksi stajalište na Bijeničkoj cesti kod k.kbr. 134.
Ukida se postojeće taksi stajalište na Mirogoju nasuprot glavnog ulaza.
Ukida se postojeće taksi stajalište kod Krematorija.
Ukida se postojeće autotaksi stajalište na Oporovečkoj i formira privremeno na R. Kolaka u zoni sa Grižanskom ulicom.
Ukida se postojeće autotaksi stajalište u Novoj Vesi.

Komentari