Večernji: Čuli smo da se VISOKI DUŽNOSNIK, član masonske lože, prestrašio objavljenih informacija Večernji: Čuli smo da se VISOKI DUŽNOSNIK, član masonske lože, prestrašio objavljenih informacija
'masonska zakletva glasi da će Prije prerezati grlo nego izdati brata'

Večernji: Čuli smo da se VISOKI DUŽNOSNIK, član masonske lože, prestrašio objavljenih informacija

IzdvojenoPoveznica 15. veljače 2020. Promise.hr

Nikica Gabrić za ovu aferu krivi novinara koji je bio urednik masonskog časopisa, ali je fotografije iskoristio za portal dnevno.hr. ”On je izdajnik, ne... Večernji: Čuli smo da se VISOKI DUŽNOSNIK, član masonske lože, prestrašio objavljenih informacija

Nikica Gabrić za ovu aferu krivi novinara koji je bio urednik masonskog časopisa, ali je fotografije iskoristio za portal dnevno.hr. ”On je izdajnik, ne zaslužuje da se o njemu govori. Sada ćemo ga izbaciti. On ima sve naše papire, naše povjerenje, i on to da u svojim novinama?!”, rekao je Gabrić za RTL. ”Moram priznati da od predmeta Helene Puljiz nismo imali sličan slučaj navodnog praćenja i uhićenja novinara”, izjavio je Ivo Farčić, odvjetnik Marka Cigoja

Glavna tema mnogih medija danas je priča o masonima i navodnom pokušaju ucjene oftamologa dr. Nikice Gabrića, te policijsko privođenje glavnog urednika 7dnevno, njegovog bivšeg zamjenika i vlasnicu tog medija.

Večernji list objavio je zanimljivu informaciju, doduše iz neslužbenih izvora, prema kojoj je i jedan vrlo visoki državni dužnosnik strepio zbog navedenih objava u medijima:

”Kako doznajemo od poznavatelja masonskih pravila, Vuk Radić navodno je bio urednik časopisa Lože i interni dokument ove tajne organizacije dao je za objavu u 7Dnevno, gdje radi, premda je položio masonsku zakletvu odanosti prilikom ritualnog pristupanja Loži.

Ta zakletva glasi da će “prije prerezati grlo nego izdati brata”, a objavom tajnih fotografija upravo to je učinio. Ono što smo neslužbeno mogli čuti je i da se “vrlo visoki državni dužnosnik”, inače član  masonske lože, prestrašio kad su informacije o tajnom društvu počele izlaziti”, piše Večernji list u tekstu Ivane Jakelić i Romane Kovačević Barišić.

RTL je, pak, o istoj priči objavio sljedeće:

”Fotografije s ceremonije hrvatskih masonskih okupljanja koje su trebale biti na stotinjak luksuznih stranica časopisa Loža, internog časopisa samo za masone, izašle su u tjedniku 7dnevno zbog čega su uhićeni urednici i vlasnici. Odvjetnik glavnog urednika je šokiran.

‘Moram priznati da od predmeta Helene Puljiz nismo imali sličan slučaj navodnog praćenja i uhićenja novinara”, izjavio je Ivo Farčić, odvjetnik Marka Cigoja.

Glavna zvijezda fotografija, ujedno prvi čovjek hrvatskih masona, Nikica Gabrić iz Sarajeva poručuje da je bio žrtva reketa. Točnije, da su ga novinari ucjenjivali s 200.000 kuna pa je sve prijavio policiji.

”Ja nemam nikakav problem da bih tajio da sam ja mason ili da sam šef masona, ali moja dužnost je da čuvam i štitim druge ljude koji se ne mogu deklarirati jer nisu slobodni ljudi. Apsolutno je točno da su nas reketarili, ali o tome ne mogu davati izjave”, rekao je oftalmolog Nikica Gabrić.

Osnovno pravilo masonskog reda je tajnost, zato sve oko njih i potiče nagađanja o njihovoj ulozi i stvarnim namjerama. Nikica Gabrić za ovu aferu krivi novinara koji je bio urednik masonskog časopisa, ali je fotografije iskoristio za portal dnevno.hr.

”On je izdajnik, ne zaslužuje da se o njemu govori. Sada ćemo ga izbaciti. On ima sve naše papire, naše povjerenje, i on to da u svojim novinama?!”, rekao je Gabrić, a prenio RTL.

Jednu i drugu stranu priče objavili smo ranije u tekstu: Gabrić prijavio da ga REKETARE; Urednik 7dnevno: ŠEF MASONA Gabrić naredio je naše PRIVOĐENJE

FOTO: Preslika stranice dnevno.hr; preslika videosnimke

Komentari