VIDEO: Ova obitelj svoj prvoklasni urod iz Neretve BESPLATNO DOSTAVLJA po Zagrebu VIDEO: Ova obitelj svoj prvoklasni urod iz Neretve BESPLATNO DOSTAVLJA po Zagrebu
Građani dobivaju svježe plodove prve klase i bez dodatnog tretmana. Sočni i primamljivi plodovi pakiraju se u mrežaste vrećice težine 5 kg i koštaju... VIDEO: Ova obitelj svoj prvoklasni urod iz Neretve BESPLATNO DOSTAVLJA po Zagrebu

Građani dobivaju svježe plodove prve klase i bez dodatnog tretmana. Sočni i primamljivi plodovi pakiraju se u mrežaste vrećice težine 5 kg i koštaju 45 kuna. I dok je kora agruma s polica trgovačkih lanaca nejestiva, koru mandarina OPG-a Grossi roditelji bez ikakvog straha mogu dati i djeci za jelo, ili koristiti naribanu u kolačima

Dolaskom jeseni, zažutila se dolina Neretve. No, berbu mandarina – koja je nekada omogućavala slatki profit toj plodnoj dolini – i ove godine poljoprivrednici su dočekali sa strahom. Rekordan urod mandarina od 90.000 tona, zapravo je donio stare-nove probleme; uzgajivači ne znaju na koje tržište plasirati ovo voće iznimne i iznadprosječne kvalitete, premda su neretvanske mandarine čak i bolje od konkurencije.

Za viškove mandarina, koji ostaju nakon što uzgajivači zadovolje domaće tržište od 15 tisuća tona, u Rusiji nema mjesta, unatoč slabljenju ruskog embarga. Optimistični analitičari smatraju da izgledi za plasman tog voća postoje na tržištu zapadne Europe, odnosno Njemačke, Velike Britanije i Skandinavskih zemalja. Ali, onamo može otkupna roba u pakiranjima od najviše tri kilograma – kako nalažu EU standardi.

Ono na što Neretljani, koliko-toliko mogu računati je otkup u području doline koji je samo u prvim danima osigurao prihvatljivu cijenu. Niska otkupna cijena i odgoda plaćanja od čak 180 dana prisilili su male proizvođače na direktnu prodaju po velikim gradovima.

Svježe i s jestivom korom

U toj bespoštednoj borbi za prodaju mandarina iznjedrila se alternativa koja se kao praksa ustalila unatrag tri godine, a koju rado prakticira i OPG Grossi iz Opuzena.

Kako su nam ispričali članovi obitelj Grossi, tržište su pronašli u glavnom gradu Hrvatske, gdje ravno s polja prenose svježe voće do stolova građana. I to besplatno.

Sočni i primamljivi plodovi pakiraju se u mrežaste vrećice težine 5 kg i stoje 45 kuna.
Međutim, osim što će podržati male poljoprivrednike i njihova gospodarstva, Zagrepčani bi svakako trebali biti svjesni još jedne stvari:

”Mandarine koje uručimo zainteresiranim građanima su prirodne. Nisu konzervirane opasnim kemijskim preparatima koje bi im na umjeta’ način trebale produljiti svježinu. Treba imati na umu da veliki otkupljivači plodove premazuju voskom (vidi se po sjaju ploda), a zatim i kemijski tretiraju kako bi se očuvala svježina zbog dugog procesa dostave do krajnjeg potrošača”, rekao je Dario Grossi.

Obiteljsko gospodarstvo Grossi se nalazi u prijelaznom razdoblju iz konvencionalne u ekološku proizvodnju, te se u proizvodnji primjenjuju sve odredbe o ekološkoj proizvodnji određene Zakonom. Koriste se samo dozvoljena sredstva za ishranu i zaštitu biljaka.

Iz ovog razloga kora agruma s polica trgovačkih lanaca nejestiva je dok, kaže nam Grossi, koru njihovih plodova roditelji bez ikakvog straha mogu dati i djeci za jelo, koristiti naribanu u kolačima,..

Dobar proizvod sam se reklamira

Netretirano voće i to prve klase, kakvo se inače namjenjuje zapadnim tržištima, obitelj Grossi dostavlja unutar 24 sata, a kako kažu, najviše tvrtkama. Uz to, za veće narudžbe nikada ne zaborave dodatno nagraditi naručitelja ili organizatora prodaje.

No kvaliteta mandarina ono je što kupce ponuka da narudžbe ponove, jer, kaže Grossi, gotovo im se nikada ne dogodi da ostane na samo jednoj narudžbi.

Iako se obitelj Grossi oglašava putem društvenih mreža i na internetu, zadovoljstvo kupaca najvažniji im je parametar trgovanja. Jer kako kažu, dobar proizvod sam se reklamira.

Proizvode možete naručiti preko Facebook stranice Okusi Hrvatske ili na broj mobitela: 099 306 3107. Minimalna količina za besplatnu dostavu iznosi 25 kg.

[BESPLATNA DOSTAVA BRZO NARUČITE KOLIČINE SU OGRANIČENE 🍊🍊🍊🍊]Sretna mama šalje nam video kako mali Lovre voli papat naše mandarine <3 <3 <3 Svježe, slatke i sočne mandarine možete naručiti po cijeni od 45 kn za 5 kilograma. Minimalna narudžba za besplatnu dostavu je 25 kg. Dostavljamo na području grada Zagreba.

Gepostet von Okusi Hrvatske am Sonntag, 29. September 2019

FOTO: OPG Grossi

Komentari