VIDEO: NA ŽENE koje su ustale protiv korumpiranih sudaca, POSLALI INTERVENTNU POLICIJU! VIDEO: NA ŽENE koje su ustale protiv korumpiranih sudaca, POSLALI INTERVENTNU POLICIJU!
TweetEmailPrint Medijski napadi na suca Trgovačkog suda samo potvrđuju koliko im Kolakušić smeta. No, jasno je, nakon svega, da podmetanja najodvažnijem hrvatskom sucu nisu... VIDEO: NA ŽENE koje su ustale protiv korumpiranih sudaca, POSLALI INTERVENTNU POLICIJU!


Medijski napadi na suca Trgovačkog suda samo potvrđuju koliko im Kolakušić smeta. No, jasno je, nakon svega, da podmetanja najodvažnijem hrvatskom sucu nisu kod građana urodila plodom

Nakon što je sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, Mislav Kolakušić, još jednom, u izjavi za Večernji list prozvao Vladu RH zbog vrlo zabrinjavajućeg raspleta skandala oko prezaduženog Agrokora, ponovno su krenuli medijski napadi na jedinog hrvatskog suca koji ima muda govoriti o srži svih hrvatskih problema (o korumpiranom pravosuđu, o korumpiranoj i podaničkoj zakonodavnoj i izvršnoj vlasti).

Kolakušić je govoreći o Agrokoru za Večernji list ovih dana izjavio da su u postupak uvučene i tvrtke povezane s Agrokorom koje ni po jednom kriteriju nisu ostvarivale uvjete za stečaj.

”Sada je založena njihova imovina i priča bi mogla završiti na način da stranci postanu vlasnici naših polja i pitke vode”, istaknuo je sudac Trgovačkog suda, koji je ranije govorio i o nužnom utvrđivanju odgovornosti Ivice Todorića u cijeloj ovoj velikoj aferi.

Tako je i najpoznatiji sudac Trgovačkog suda – itekako relevantan sugovornik na ovu temu – ponovio de facto upozorenje koje su ranije izrekli profesor financija na Ekomomskom fakultetu u Zagrebu, dr. Ivan Lovrinović, te stručnjak za geostrategiju i asimetrično ratovanje, admirala Davor Domazet Lošo!

Sličnu izjavu je, da podsjetimo, u vezi situacije oko Agrokora dao i sigurnostni stručnjak mr. sc. Nikola Brzica, koji je visoku naobrazbu stekao na američkom West Pointu, a koji upravo zavšrava doktorat na temu hibridnog ratovanja. On je kazao da je situacija oko Agrokora najveći sigurnosni problem Hrvatske te je primijetio da SOA u svom godišnjem izvješću uopće ne govori o tome, ili tek sporadično navodi i potencijalne ekonomske ugroze…

Sve je više, dakle, relevatnih stručnjaka i domoljuba koji upozoravaju da je Plenkovićeva Vlada zabrljala s Agrokorom, jer bi Hrvatska zbog vrlo sumnjivih poteza Martine Dalić i njezinih suradnika mogla izgubiti plodnu zemlju i pitku vodu!

Ne čudi stoga da u pojedinim medijima upitne vjerodostojnosti kreću napadi na Mislava Kolakušića i ostale koji upozoravaju na stvarne uzroke hrvatskog propadanja (Domazet Lošo tjednima je bio izložen rijetko viđenom medijskom linču jer je upozorio da Hrvatska treba zaštititi izvore pitke vode, plodnu zemlju, šume i otoke – jer je to slijedeći cilj onih koji su ‘bacili oko’ na najveće hrvatske dragocjenosti).

No, da podmetanja onih koji su kupili Z1 televiziju, kako bi, prema svemu sudeći, kroz taj medij mogli napadati suca Trgovačkog suda u Zagrebu koji je uočio njihove financijske malverzacije, ne prolaze u javnosti potvrdio je i nedavni prosvjed u Rijeci.

U Rijeci se, da podsjetimo, u petak 22. rujna održao prosvjed protiv korumpiranog pravosuđa u organizaciju zagrebačke udruge Veronika Vere te uz pomoć članova Pokreta otpora – Riječani protiv korupcije.

U 13 sati se ispred Županijskog suda okupilo stotinjak građana na prosvjedu koji je uredno prijavljen policiji. Okupljeni su iskazivali nezadovoljstvo radom pravosudnog sustava uz brojne istaknute transparente, sve dok interventni policajci nisu odlučili reagirati. Navodno zbog spornih transparenata!

Tom prilikom policajci su silom odnosili žene, što je bio vrlo ružan prizor, kojega je video zapisom zabilježio i riječki portal Fiuman.hr.

Što je to pisalo na transparentima, da je na žene poslana interventna policija?

Evo poruka zbog kojih su ih odvlačili sa stepeništa preko puta Županijskog suda:

– Pošto presuda? A pošto zastara?
– DORH – generalni sponzor kriminalaca
– Građani vas plaćaju, a radite za kriminalce
– Dosta nam je slijepog pravosuđa
– Hrvatski suci – faraoni kriminala.

No, osim navedenih poruka, zabilježen je i transparent kojim prosvjednici traže od Sabora da suca Kolakušića izabere u Ustavni sud.

Upravo je sudac Kolakušić, da podsjetimo, javno pozvao građane da i prosvjedima ostvaruju svoja prava te da se i tako bore za pravnu i demokratsku Hrvatsku.

”Građani moraju shvatiti kakva im moć pripada i koristiti svoja građanska prava na izborima, na prosvjedima, putem peticija i svim ostalim dostupnim sredstvima kontrole vlasti. To je jedini put prema istinskoj demokraciji i pravnoj državo, izjavio je nedavno sudac Kolakušić.

Prosvjed protiv korumpiranog pravosuđa u Rijeci bio je, na neki način, potvrda da su građani krenuli upravo tim smjerom, a medijski napadi na suca Trgovačkog suda samo potvrđuju, prema svemu sudeći, koliko im Kolakušić smeta.

Jasno je, nakon svega, da podmetanja najodvažnijem hrvatskom sucu nisu kod građana urodila plodom!

VIDEO: Policajci silom micali prosvjednike u Rijeci

Komentari