VIDEONADZOR U VUKOMERCU: Čak 21 kamera postavljena pokraj škole, većina djece krenula na nastavu VIDEONADZOR U VUKOMERCU: Čak 21 kamera postavljena pokraj škole, većina djece krenula na nastavu
Iako je sukob dviju romskih obitelji utjerao strah u kosti stanovnicima Vukomerca, gradonačelnik umiruje i poziva roditelje da pošalju djecu u školu, jer bi novi... VIDEONADZOR U VUKOMERCU: Čak 21 kamera postavljena pokraj škole, većina djece krenula na nastavu

Iako je sukob dviju romskih obitelji utjerao strah u kosti stanovnicima Vukomerca, gradonačelnik umiruje i poziva roditelje da pošalju djecu u školu, jer bi novi videonadzor i policijska prisutnost trebali garantirati njihovu sigurnost

Desetak dana nakon sukoba dviju romskih obitelji i pucnjave iz kalašnjikova pokraj osnovne škole u zagrebačkom Vukomercu, stanje u naselju se smiruje i djeca su se vratila u školu. Jutros je ponovno u školi održan sastanak svih odgovornih, a potvrđeno je da je postavljen i videonadzor.

Nakon obilaska škole i kratkog sastanka ravnatelja škole, predstavnika roditelja, načelnika Policije te gradonačelnika sa suradnicima, potvrđeno je da se popravlja ograda i rasvjeta u školskom dvorištu te da je postavljen videonadzor, odnosno čak 21-na kamera. Pročelnik ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić, objasnio je kako je najsuvremeniji videonadzor postavljen kako bi djelovao preventivno. Pokriva dvorište i okoliš škole i sigurno će služiti pojačanom osjećaju sigurnosti. Ravnatelj osnovne škole potvrdio je kako manji dio djece  još nije krenuo na nastavu.

”Problem koji smo kao roditelji zahtijevali da se riješi se rješava, a vezan je uz te problematične ljude. Ima roditelja koji još uvijek ne puštaju svoju djecu, koji drugačije razmišljaju, ali najbolje je djeci da budu u školi gdje im je i mjesto. Mi odrasli ćemo rješavati ostalo, onako kako bi to trebalo riješiti, kulturno i s institucijama. Njima je jedini posao da idu u školu”, rekao je predstavnik roditelja, Mario Lovrić.

Da policija radi pojačano u zoni škole, potvrdio je načelnik Policijske uprave zagrebačke, Marko Rašić rekavši kako je stanje sigurnosti na području Vukomerca i u zoni osnovne škole dobro i povoljno. Policija pojačano radi svoje aktivnosti, a pojačana je i nazočnost policije do daljnjega.

Gradonačelnik Milan Bandić dodao je kako će svi obećani radovi vezani uz školu biti završeni do četvrtka.

”Hvala Bogu da se smirila situacija i da su djeca krenula u školu, to je najvažnije! Sve što se radi uz školu bit će gotovo do srijede/četvrtka, ako ne bude kiša padala. Ostale stvari koje ćemo sanirati trebaju vrijeme!”, kazao je gradonačelnik.

Iako je sukob dviju romskih obitelji utjerao strah u kosti stanovnicima Vukomerca, gradonačelnik umiruje i poziva roditelje da pošalju djecu u školu, jer bi novi videonadzor i policijska prisutnost trebali garantirati njihovu sigurnost’, piše portal Radio Sljemena.

 

Komentari