Vidović Krišto i Vrkljan napuštaju Škoru i Domovinski pokret: ”DUBOKA DRŽAVA je ponovno djelovala!” Vidović Krišto i Vrkljan napuštaju Škoru i Domovinski pokret: ”DUBOKA DRŽAVA je ponovno djelovala!”
TweetEmailPrint ”Zbog djelovanja na istinskim promjenama u Hrvatskoj, Vidović Krišto i ja smo već nekoliko mjeseci izloženi različitim pritiscima i spletkarenjima unutar Domovinskog pokreta... Vidović Krišto i Vrkljan napuštaju Škoru i Domovinski pokret: ”DUBOKA DRŽAVA je ponovno djelovala!”


”Zbog djelovanja na istinskim promjenama u Hrvatskoj, Vidović Krišto i ja smo već nekoliko mjeseci izloženi različitim pritiscima i spletkarenjima unutar Domovinskog pokreta kako bi nas se ušutkalo. Promjene su moguće ukoliko se stvori jaka politička opcija bez ikakvih trgovačko-nagodbenjačkih motiva. Mi ćemo nastaviti svoje političko djelovanje, a osnovni politički motiv jest stvaranje socijalne i pravedne hrvatske države, države funkcionalne vladavine prava u kojoj su svi građani jednaki pred zakonom”, napisao je dr. Milan Vrkljan, a njegovu objavu podijelila je i Karolina Vidović Krišto – dajući tako do znanja da je suglasna s objavljenim objašnjenjem

Po svojim beskompromisnim antikorupcijskim javnim istupima najpoznatija i najistaknutija članica Kluba Domovinskog pokreta – Karolina Vidović Krišto (inače nezavisna zastupnica) – danas je objavila da napušta Miroslava Škoru i Klub Domovinskog pokreta! Zajedno s njom, Klub saborskih zastupnika Domovinskog pokreta napušta i zastupnik dr. Milan Vrkljan, koji je danas popodne (utorak 5. siječnja), na svojoj FB stranici objavio ovu za mnoge neočekivanu vijest.

”Nažalost, duboka država je ponovno djelovala, tako da smo Karolina Vidović Krišto i ja bili primorani napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta.
Razlika u pogledima Karoline Vidović Krišto i mene s jedne, te Miroslava Škore i Marija Radića s druge strane, je u tome da mi smatramo da su potrebne korjenite političke promjene u hrvatskom društvu, te da tim promjenama mora biti podređen cjelokupni politički rad.
Te promjene su moguće ukoliko se stvori jaka politička opcija, vjerodostojna u svom političkom djelovanju, bez ikakvih trgovačko-nagodbenjačkih motiva.
Zbog djelovanja na istinskim promjenama u Hrvatskoj, Vidović Krišto i ja smo već nekoliko mjeseci izloženi različitim pritiscima i spletkarenjima unutar Domovinskog pokreta kako bi nas se ušutkalo i spriječilo u političkom radu.
U više sam navrata u razgovoru s Miroslavom Škorom, i na ovom mjestu isticao minimum političkih standarda ispod kojih osobno ne ću ići.
Mi ćemo nastaviti svoje političko djelovanje, a osnovni politički motiv jest stvaranje socijalne i pravedne hrvatske države, države funkcionalne vladavine prava u kojoj su svi građani jednaki pred zakonom.
Bivšim kolegama u klubu Domovinskog pokreta želimo sve najbolje u osobnom i političkom životu.
O svim detaljima Karolina Vidović Krišto i ja javnost ćemo obavijestiti na konferenciji za medije, o kojoj ćemo vas pravodobno obavijestiti”, stoji u objavi koju su supotpisali prof. dr. Milan Vrkljan i Karolina Vidović Krišto.

Naknadno je reagirao i Domovinski pokret objavom na svom FB profilu:

”Saborski zastupnik Milan Vrkljan i nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto odlučili su napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta, a o tome su javnost, vodstvo Domovinskog pokreta i sve druge članove Kluba obavijestili putem objave na Facebooku.
Klub zastupnika Domovinskog pokreta nastavit će funkcionirati s deset članova na ostvarenju naše ideje o rušenju duopola i duboke države, o vraćanju hrvatske države narodu i ujedinjenju srodnih političkih snaga.
Milan Vrkljan, čovjek bez izbornog legitimiteta i talac Vilija Beroša, već duže vrijeme u dogovoru s vrhom HDZ-a priprema udar na DP, a Karolina Vidović-Krišto je tek kolateralna žrtva, koju je vješto izmanipulirao.
Nadamo se da dr. Vrkljan i Vidović Krišto neće postati prvi žetončići HDZ-a. Želimo im svu sreću u budućem političkom i osobnom životu. Ako imamo isti cilj i dobre namjere, putevi će nam se opet spojiti”, napisali su administratori FB grupe Domovinski pokret.
FOTO: Preslika s FB stranice Karolina Vidović Krišto

Komentari